BEŽANIJA IZ DS: Lutovac ostaje bez najužeg tima, napuštaju ga saradnici

Učlanio se već u SPS.
Znaš onaj klip kada Vučić kaže kako je Ivica u vlasti 30 godina i onda doda kako je valjda bio dve godine u opoziciji posle 5. Okt
A Ivica doskoči u fazonu znam kako je biti u opoziciji i to ne valja 😆
To je komsiju kupilo da udje u sps opet 😆
 
Važi, ne pratiš ko šta piše...pa random lupas skoro svima iste etikete. 🚑
у праву си. без намере да те увредим, ви марксисти сте за мене као брод лудака, тако вас посматрам. зато се и не удубљујем превише у те ваше разлике.
 
Kakav je bio to je sada nebitno ... u sta se pretvorio da ovako cepa DS , krnji DS ... to se zapitaj.
Ахахаха ма да Ђидин стечајни управник је сјајан за ДС. Стварно си смешан колико си провидан. Ти си исто упрегнут у Вучић-не-ваља-али-од-њега-нема-озбиљнијег-политичара ботовску ујдурму релативизације и пљувачине "тамо где треба" режиму. На пример, у време када је бојкот био актуелан ти си био овде "страсно против" бојкота, а када се видело да је све обесмишљено и да треба прогласити за победу смањење цензуса и грунути из све снаге на изборе у једној или две колоне (СзС у једној, NDMBGD, ПСГ, #1od5miliona и остали у другој) па да се освоји колико се може, онда си одједном био за бојкот. Само што си ти екс-Marx21, а не неки zavjetnik.
 
Poslednja izmena:
U suštini DS se podelio na Lutovca i Lečića zbog bojkota i saveza sa Dverima a i da je DS izašao na izbore sami ne bi prešli taj sniženi cenzus. Prošli bi isto kao i SRS i ostali. Medjutim postoji ta struja u DS oko Lečića koja zaista veruje da bi prešli cenzus ili ih jednostavno Vučić platio da rovare i dodatno dele stranku. Mada ne znam zašto bi to radio kad je DS bukvalno umrla na BG izborima 2018 kada su sa Šunatovcem osvojili 2%. Mislim kada osvoje samo toliko u BG a gradjanska stranka već tada su umrli. Onda je pre moguće da Lečić, Mićun i Balša zaista misle da DS može nešto sama pa se sukobe sa Lutovcem koji je za veće saveze i bojkot.
 
(...) DS bukvalno umro na BG izborima 2018 kada su sa Šunatovcem osvojili 2%. Mislim kada osvoje samo toliko u BG a gradjanska stranka već tada su umrli. (...)
ДС није прешао цензус на Београдским изборима јер је Саша Јанковић коме је ДС "позајмила" страначку инфраструктуру за председничке 2017 када је био другопласирани, у фото-финишу испао чкапи, издао савезништво са Шутановцем и пришао Ђиди, па су жути гласачи који су на председничким изборима гласали за Јанковића, на Београдским гласали за жуте деривате а не за жуте. Такође, Ђидо је тада убијао ДС економски откупивши њихов дуг само да би их "давио".

Onda je pre moguće da Lečić, Mićun i Balša zaista misle da DS može nešto sama pa se sukobe sa Lutovcem koji je za veće saveze i bojkot.
Они ће да се врате на изворне ЗАПАД НЕМА АЛТЕРНАТИВУ принципе и имаће коалициони потенцијал јер као такви у том грађанском миљеу они су ипак бренд, а остаци њихове некадашње страначке инфраструктуре недостижан су сан за многе.
 
Poslednja izmena:
U suštini DS se podelio na Lutovca i Lečića zbog bojkota i saveza sa Dverima a i da je DS izašao na izbore sami ne bi prešli taj sniženi cenzus. Prošli bi isto kao i SRS i ostali. Medjutim postoji ta struja u DS oko Lečića koja zaista veruje da bi prešli cenzus ili ih jednostavno Vučić platio da rovare i dodatno dele stranku. Mada ne znam zašto bi to radio kad je DS bukvalno umrla na BG izborima 2018 kada su sa Šunatovcem osvojili 2%. Mislim kada osvoje samo toliko u BG a gradjanska stranka već tada su umrli. Onda je pre moguće da Lečić, Mićun i Balša zaista misle da DS može nešto sama pa se sukobe sa Lutovcem koji je za veće saveze i bojkot.

Da, ja pre mislim da je sukob stvarno ukorenjen u viziji stranke i pravca kojim treba da ide, umesto da je Vučić kupio tu Balša-Kena-Šule ekipicu. Od samog starta su se protivili pristupanju SZS, iz ideoloških razloga ne žele sa Dverima, sa Jeremićem, a Đilasa ne žele blizu stranke.

Međutim, stvar je vrlo jednostavna - Lutovac je legalni i legitimni predsednik, kad su ga birali znali su koja je njegova platforma i šta želi da uradi i većina skupštine stranke je izabrala to. Druga strana se kandidovala i izgubila. I ja razumem da zbog toga neće da odustanu od svoje vizije, to je isto legitimno, boriš se i u stranci da sprovedeš svoju politiku, da lobiraš, promeniš ljudima mišljenje... ali kad kreneš sa ovim metodama cepanja stranke, aktivno podrivaš odluke njenog presednika, održavaš neke manjinske glavne odbore, falsifikuješ potpise... to je već jajarenje.
 
Вучићу треба нека трабант ДС, која би окупила оно што је од “Друге Србије” преостало, а које је као срамота да прелете у СНС, али их није срамота да од њега узму паре, и буду му лажна опозиција, а уствари партнер у свему што ради или намерава. зато сад пакује Лечића и екипу.
 
1606214126400.png








Branislav Lečić i Zoran Lutovac za Danas o očekivanjima od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Odluka o DS-u do 6. decembra

Dok glumac Branislav Lečić očekuje da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doneti odluku i pre isteka novog roka – 6. decembra, nastalog nakon što je nova ministarka Marija Obradović tražila dopunu zahteva za upis njegovog imena kao predsednika demokrata u registar političkih stranaka, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac tvrdi da je takav zahtev upućen na osnovu falsifikovanih dokumenata.


Odluka o DS-u do 6. decembra 1


Piše: Snežana Čongradin 24. novembra 2020. 08.38 Izmenjeno: 08.38

Za sada, u registru političkih stranaka i dalje stoji ime Zorana Lutovca. Kako za Danas kaže Branislav Lečić, nakon pomeranja prvobitnog roka za izjašnjavanje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 11. novembra, odnosno nakon što je 6. novembra predao traženu dopunu zahteva da se DS registruje tako što će on biti ubeležen kao lider demokrata, ne vidi razloga da se čeka 6. decembar, preciznije 30 dana, kako je prema zakonu preciziran rok za izjašnjavanje nadležnog ministarstva. „Očekujem da odluka bude donesena u narednih nekoliko dana“, istakao je Branislav Lečić za Danas.

Međutim, kako u izjavi za naš list kaže Zoran Lutovac „isključeni član DS Branislav Lečić to traži od ministarke Marije Obradović uz pomoć falsifikata“.
Zato će, dodaje on, biti podnete krivične prijave protiv onih koji su falsifikate koristili, kao i onih koji bi ih uvažili.

– Demokratska stranka je stranka njenih članova. Ne može Vučićeva ministarka da odlučuje čiji je DS. Mi radimo na jačanju stranke i razgovaramo sa građanima, ne čekamo ministarku da se javi i potvrdi ono što već znaju svi članovi DS-a, ali i partneri demokrata u Srbiji i inostranstvu. S obzirom da je vladavina prava ključni uslov za dalji put Srbije ka EU, eventualna protivpravna odluka doneta na osnovu falsifikata bivših članova DS ozbiljno bi uzdrmala i poziciju Srbije u Briselu. To je previsoka cena, čak i za autokratu poput Vučića – zaključuje Zoran Lutovac za Danas.

Pitanje o tome da li je Zoran Lutovac bivši predsednik Demokratske stranke, odnosno da li je Branislav Lečić samo bivši član te partije, s obzirom na to da je izbačen upravo zbog kršenja statuta i raspisivanja izbora na kojima se, krajem septembra, prema tvrdnjama njegovo izbornog štaba, oko 4.000 demokrata, ipak, izjašnjavalo, a on odneo pobedu, čini se da neće ni posle odluke Ministarstva dobiti svoj odgovor.

Osim Branislava Lečića, predsednik DS, Zoran Lutovac, 31. avgusta, isključio je još nekoliko demokrata, među kojima su i neki od osnivača te stranke.
Demokratska stranka saopštila je tog dana da je zbog povreda Statuta i Etičkog kodeksa stranke, iz svog članstva isključila Radoslava Milojičića Kenu, Slobodana Milosavljevića, Balšu Božovića i Branislava Lečića.

„Radoslav Milojičić Kena, Slobodan Milosavljević, Balša Božović i Branislav Lečić bili su organizatori pokušaja preotimanja stranke u Madlenianumu 21. juna ove godine, kada su doveli privatno obezbeđenje na sednicu, blokirali ulaze u Madlenianum i na kraju inicirali prekid zasedanja Glavnog odbora“, precizirano je u saopštenju DS, uz napomenu da je reč o pokušaju preotimanja stranke i nedoličnog ponašanja.

Ovako žestok sukob među demokratama koji je eskalirao čak i u fizičko nasilje, počeo je optuživanjem dela DS, među kojima su isključeni članovi, da žele saradnju sa Aleksandrom Vučićem, dok se predsednik DS, Zoran Lutovac, našao na meti njihovih snažnih kritika zbog savezništva sa Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, u nekadašnjem Savezu za Srbiju.
 
Вучић је ДСу преузео и политику и кадрове. (...)
Не, јер је тадашњи председник ДС-а одбио фрау Меркел-Хитлер везано за признање унутрашње независности Косова ("Бриселски споразум"). Тадич Борисов је дао НИС русима шта представља највећи анти-амерички потез у Србији од како је поново самостална држава, а није пристајао ни на диктат ММФ-а везано за смањење плата и пензија.

Твој Вољени *******и је преузео политику ЛДП-а.
 

Back
Top