Bez viza u EU(sredinom 2009.)!

Karlito Brigante

Poznat
Banovan
Poruka
9.306
Beograd -- Ove godine će biti doneti zakoni potrebni za bezvizni režim sa Šengenskom zonom, nakon čega sledi monitoring EU, kažu u MUP-u.

19007437784707c62215cda525200001_big.jpg

Šef Biroa za evropske integracije MUP-a Srbije Dražen Maravić izjavio je da će stavljanje na belu šengensku listu Srbija moći da zatraži krajem 2008. godine. U intervjuu za Politiku Maravić je rekao da će nakon što Srbija zvanično zatraži stavljanje na belu šengensku listu biti potrebno i da u narednih nekoliko meseci Evropska unija donese konese konačnu odluku o tome.

On je naveo da će građani Srbije "najverovatnije od polovine 2009. godine moći bez viza da putuju u zemlje EU".

Maravić je rekao da će pored već donetog Zakona o pasošima, do kraja ove godine biti doneta i tri preostala zakona neophodna za uspostavljanje "bezviznog režima" Srbije sa EU. Potrebno je da Skupština Srbije usvoji i zakone o azilu, kontroli državne granice i kretanju i boravku stranaca.

"Do kraja ovog meseca trebalo bi očekivati da ova tri zakona sukcesivno prođu vladu, i da potom budu upućena skupštini na usvajanje", naveo je šef Biroa za evropske integracije MUP-a Srbije.

Međutim, Maravić je rekao da će tokom naredne godine Evropska komisija "pomno pratiti" sprovođenje pomenutih zakona u praksi, zatim sprovođenje Sporazuma o viznim olakšicama i Ugovora o readmisiji, kao i situaciju u Srbiji kada je reč o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

B92.
Verujete li u ovo?Mi se pitamo za vize?:D

Neka bude... bolje da ne moram da rodim mecku pre nego sto me puste do Nemacke...
Stanje sada uopste nije sjajno... Od cele Evrope mogu da odem praktivno samo po SFRJ bez vize, a tu ne racunam Sloveniju... oni su iz nekog drugog filma

Neka bude... bolje da ne moram da rodim mecku pre nego sto me puste do Nemacke...
Stanje sada uopste nije sjajno... Od cele Evrope mogu da odem praktivno samo po SFRJ bez vize, a tu ne racunam Sloveniju... oni su iz nekog drugog filma

Da nisam mogla da verujem za Sloveniju,imala sam nedavno deset dana odmora i htela sam otici do rodbine u Ljubljanu medjutim brzo sam preduhitrena odgovorom da treba oni da salju garantno pismo,pa cekanje za vizu!?
Slovenci su od nas milionima kilometara udaljeni u vecini sfera...........

Slovenci su od nas milionima kilometara udaljeni u vecini sfera...........
Јесу. Били раније. у ствари, по многоим стварима, у поређењу с нашом ситуацијом, јесу и сад.... Мада, због свега што је овде нас снашло у задњих 20 година, мислим да је баш зато и тешко за право упоређивање.

Али, једно знам, вест најсвежија.

Лошије им је - у односу на - саме себе.

Моји пријатељи, који су се управо пре неки дан вратили из посете својим пријатељима у Љубљани и Копру, кажу - Словенци иду у Трст да купују. Све је јефтиније него у Словенији.

Такође, кажу, плате су им релативно ниже него пре коју годину.

Јесу. Били раније. у ствари, по многоим стварима, у поређењу с нашом ситуацијом, јесу и сад.... Мада, због свега што је овде нас снашло у задњих 20 година, мислим да је баш зато и тешко за право упоређивање.

Али, једно знам, вест најсвежија.

Лошије им је - у односу на - саме себе.

Моји пријатељи, који су се управо пре неки дан вратили из посете својим пријатељима у Љубљани и Копру. Кажу - Словенци иду у Трст да купују. Све је јефтиније него у Словенији.

Такође, кажу, плате су им релативно ниже него пре коју годину.

Zar ja treba da se radujem sto im je losije?
Ne kontam,ljudi su ocigledno imali viziju napretka,ostvarili je i svaka im cast!

Beograd -- Ove godine će biti doneti zakoni potrebni za bezvizni režim sa Šengenskom zonom, nakon čega sledi monitoring EU, kažu u MUP-u.

19007437784707c62215cda525200001_big.jpg

Šef Biroa za evropske integracije MUP-a Srbije Dražen Maravić izjavio je da će stavljanje na belu šengensku listu Srbija moći da zatraži krajem 2008. godine. U intervjuu za Politiku Maravić je rekao da će nakon što Srbija zvanično zatraži stavljanje na belu šengensku listu biti potrebno i da u narednih nekoliko meseci Evropska unija donese konese konačnu odluku o tome.

On je naveo da će građani Srbije "najverovatnije od polovine 2009. godine moći bez viza da putuju u zemlje EU".

Maravić je rekao da će pored već donetog Zakona o pasošima, do kraja ove godine biti doneta i tri preostala zakona neophodna za uspostavljanje "bezviznog režima" Srbije sa EU. Potrebno je da Skupština Srbije usvoji i zakone o azilu, kontroli državne granice i kretanju i boravku stranaca.

"Do kraja ovog meseca trebalo bi očekivati da ova tri zakona sukcesivno prođu vladu, i da potom budu upućena skupštini na usvajanje", naveo je šef Biroa za evropske integracije MUP-a Srbije.

Međutim, Maravić je rekao da će tokom naredne godine Evropska komisija "pomno pratiti" sprovođenje pomenutih zakona u praksi, zatim sprovođenje Sporazuma o viznim olakšicama i Ugovora o readmisiji, kao i situaciju u Srbiji kada je reč o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

B92.
Verujete li u ovo?Mi se pitamo za vize?:D

Dobra vest, ne vidim čemu podsmeh i ironija. Zar ne mislite da je vreme da izadjemo iz žice?

U brate mnogo sam se usrecio sad sto ce da nam daju vize... Tom olosu treba lupiti sankcije hahahaha.

Prvo treba da plate stetu od 100 000 000 000 dolara koju su nam naneli 1999... a tek onda treba preispitati odnose sa EU i smrdljivom SAD.

Zar ja treba da se radujem sto im je losije?
Није ваљда да си схватила како се ја радујем што им је лошије? :confused:

Да ли морам да помињем како је - управо супротно?

Ne kontam,ljudi su ocigledno imali viziju napretka,ostvarili je i svaka im cast!
Остварили, много тога. Ја се њима дивим како су, толике векове, упркос невиђеним притисцима опстали.
Како су, у многим стварима, умели одлично да уреде и народ и државу.

Али, ово што поменух, о извесном паду стандарда је, напросто - чињеница.

А сем тога, имали су и они својих "мрља" у историји. Нико није савршен, уосталом.

Prosecan radikalsko domacinski primerak srBske faune, ne moze da shvati , kako je to putovati bez vize, jer mucenik nikada nigde, sem kod babe na selo nije ni putovao.........

Ovi , sa sela, kojih ovde ima dosta , za put smatraju da je to odlazak na stocnu pijacu, jednom nedeljno,

I tu staje svako interesovanje za zli , veliki , svet,,,,,,,,koji mrzi Srbe,,

Radikalsko domacinski primerak faune, i dalje misli da je svet ravna ploca, iza koje vrebaju zmajevi i azdaje.......nikada , jadnik i nije mogao da se uveri u suprotno..

Zato, ako neko misli, da je ovim agorafibicnim frikovima stalo do putovanja, i otkrivanja novih pejsaza i kultura.........vara se..........."njihovo je selo cela Sumadija" i vise im ne treba

Ovi , sa sela, kojih ovde ima dosta , za put smatraju da je to odlazak na stocnu pijacu, jednom nedeljno,

E moj ti. Barem kod mene, u selima u okolini mnogi od njih imaju deo porodice u inostranstvu, pate se
zarađuju lovu, putuju tamo, dižu kućerine (fontane, lavovi i sl.), kupuju kuće i lokale u gradovima,
voze bolja kola, leče se isključivo kod privatnika.
Ja živim od njih bre...
Da mi je samo ove gradske gologoozie odavno bi crko od gladi.

Prosecan radikalsko domacinski primerak srBske faune, ne moze da shvati , kako je to putovati bez vize, jer mucenik nikada nigde, sem kod babe na selo nije ni putovao.........

I tu staje svako interesovanje za zli , veliki , svet,,,,,,,,koji mrzi Srbe,,

Radikalsko domacinski primerak faune, i dalje misli da je svet ravna ploca, iza koje vrebaju zmajevi i azdaje.......nikada , jadnik i nije mogao da se uveri u suprotno..

Zato, ako neko misli, da je ovim agorafibicnim frikovima stalo do putovanja, i otkrivanja novih pejsaza i kultura.........vara se..........."njihovo je selo cela Sumadija" i vise im ne treba

Razmišljanje karakteristično za pacijente sa poremećenim umom.

Back