- Poruka
- 33.624
sutra je praznik hrvatske, za nas verovatno nebitan, da nije ovog gesta mesica. po ko zna koji put pokazuje da je na pravom putu.
sta mislite o ovome??? ja mislim da je za ovakav gest potrebna hrabrost
sta mislite o ovome??? ja mislim da je za ovakav gest potrebna hrabrost
http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/30764-Mesi-nije-poloio-vijenac-Tumanov-grob.htmlSa riječi na djela: Dan neovisnosti u Hrvatskoj
Mesić nije položio vijenac na Tuđmanov grob
Hina
![]()
Photo: BETA/AP /Laurent Cipriani
U povodu Dana neovisnosti, predsjednik Mesić je položio vijence na Mirogoju kod Zida boli, Središnjeg križa te na grobnicu Narodnih heroja. Tuđmanov grob je zaobišao.
U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor s izaslanstvima i predstavnicima udruga proisteklim iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve rata.
Predsjednik Stjepan Mesić položio je vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, na grob Narodnih heroja i kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Predsjednik Sabora Luka Bebić, na čelu saborskog izaslanstva u kojemu su bili Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak, položio je vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor s vladinim je izaslanstvom u kojemu su bili ministri Tomislav Ivić, Branko Vukelić i Darko Milinović te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grob dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika.
Vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Oružanih snaga RH i Ravnateljstva policije.
................
Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u kojemu su bili potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta, članica Predsjedništva Marina Matulović Dropulić i glavni tajnik stranke Branko Bačić položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te na Oltar Domovine na Medvedgradu.