Bez vatrometa za Novu godinu u Novom Sadu

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
236.742
Onomad sam preneo vapaj životinja protiv petardi, a to se naravno odnosi i na vatromet koji je lep, ali prepada naše sirote ljubimce toliko da je bilo i slučajeva uginuća od infarkta. Za predstojeće praznike toga će biti manje nego pre. Neću da kažem da neće biti uopšte jer se neki vatrometi organizuju i u privatnoj režiji, a koliko će biti suzbijeno petardi ostaje da vidimo.
Elem, ukratko vest o tome:

Neće biti vatrometa za Novu godinu u Novom Sadu, nepoznato šta će biti s novcem​

Gradonačelnik Milan Đurić je za 021.rs izjavio da Novi Sad neće imati novogodišnji vatromet ni 31. decembra, ni 13. januara.

vatromet_2020.jpg

On se oglasio povodom predloga Građanskog pokreta Bravo i Udruženja za zaštitu životinja SPANS da Novi Sad dva i po miliona dinara planiranih za ovaj trošak prebaci za potrebe napuštenih životinja.

Đurić nije objasnio da li će novac koji je opredeljen za vatromet biti preusmeren, ponavljajući da vatrometa nema.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...ovom-Sadu-nepoznato-sta-ce-biti-s-novcem.html

Dobro, za pare ne pitajte, para nema.
Da li se slažete dragi moji forumaši i još draže forumašice da je ovo lepa vest?

Onomad sam preneo vapaj životinja protiv petardi, a to se naravno odnosi i na vatromet koji je lep, ali prepada naše sirote ljubimce toliko da je bilo i slučajeva uginuća od infarkta. Za predstojeće praznike toga će biti manje nego pre. Neću da kažem da neće biti uopšte jer se neki vatrometi organizuju i u privatnoj režiji, a koliko će biti suzbijeno petardi ostaje da vidimo.

Neće biti vatrometa za Novu godinu u Novom Sadu, nepoznato šta će biti s novcem​

Gradonačelnik Milan Đurić je za 021.rs izjavio da Novi Sad neće imati novogodišnji vatromet ni 31. decembra, ni 13. januara.

Pogledajte prilog 1460899

On se oglasio povodom predloga Građanskog pokreta Bravo i Udruženja za zaštitu životinja SPANS da Novi Sad dva i po miliona dinara planiranih za ovaj trošak prebaci za potrebe napuštenih životinja.

Đurić nije objasnio da li će novac koji je opredeljen za vatromet biti preusmeren, ponavljajući da vatrometa nema.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...ovom-Sadu-nepoznato-sta-ce-biti-s-novcem.html

Da li se slažete dragi moji forumaši i još draže forumašice da je ovo lepa vest?
Naravno da jeste, ali ce razni degeni ipak da pale gume za praznike, a to je jos i gore.

Pogledajte prilog 1460899

Kakva budalaština

Zato što jedna grupa uzima sebi privilegiju da nameće mračnjaštvo u vreme praznika

I zato što ispada da je interes njihovih kerova ispred osećaja svečanosti drugih ljudi

Bolesna populacija stvara bolest oko sebe
Kakvo te je sad mračnjaštvo spopalo? Biće svetlosnih efekata, samo bez vatrometa.
Dobri ljudi vole životinje. Nemoj da me razočaravaš.

Ali ti od vatrometa nemaš ništa, a siroti kučući i mačići mogu da stradaju. Zar ti nije žao?

Imam osećaj svečanog raspoloženja, a kučići i mačići mogu u ime ljubavi koju im dajem a i hrane da istrpe tih par minuta

Ispada da prosečan čovek mora sve da trpi : narcisoidne likove koje su roditelji debili kreirali, dobre poslodavce kojima si trošak, klimakterične žene koje sve najbolje znaju i sad i još da se kuce male ne bi uznemiravala i njih i njihove potrebe.

Taj pritisak je izraz upravo narcisoidne gomile koja se stvorila i za koju je prevaspitnje jedina opcija

Pa kakve to ima veze. Po toj logici onda ne bih ni ja trebao pisati na ovom forumu, jer nisam iz Srbije, niti ću se preseliti. Onda ne bih ni ja trebao pisati tu, ako ćemo tako? Ili mi to želiš nešto reći? 🤔
Ma jok, šalio sam se samo, naravno da su svi dobrodošli ovde na forum odakle god da su. :)

Slažem se. Lep gest. I nadam se da će novac stvarno otići na pravi račun.
Što se mene tiče, svake godine, neka se novac namenjen za vatromet koji će trajati jedan minut,
preusmeri na one kojima taj novac znači ŽIVOT. Ove godine su to životinje, sledeće neka bude za lečenje
dece, one tamo neka bude za hranu porodicama koje ne mogu sebi da priušte osnovno,
pa za decu bez roditeljskog staranja, za stare koji ne mogu od svoje penzije da obezbede sebi potrebne lekove.
Jedini bitan vatromet je u Duši!

Back