Bez srpskog seljaka nema prosperiteta i zivota u zemlji Srbiji

Тихи

Starosedelac
Poruka
174.326
Bez Srpskog seljaka - Srbiji nema prosperiteta i zivota u zemlji Srbiji

Kad je seljak jak jaka je i Srbija

Kad nema seljaka Srbija nestaje i propada

Seljak radja 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10toro dece.

Takva Srbija ima buducnost i napredak.

Gradjanin 1-2 . Ili nijedno.

Sa takvima Srbija vene propada nestaje.

Zato je komunizam i zapadni neoliberalizam hteo da unisti srpskog seljaka i srpsko selo po svaku cenu.

Da bi zatro Srbe . Jer osnova snage Srbije jeste snaga srpskog seljaka.

Zato je neophodno obnoviti zivot na selu, voditi politiku koja ce obnoviti domacinluk, da se okrenemo proizvodnji zdrave hrane, umesto rudnicima litijuma.

Sta mislite kako vratiti ljude iz gradova u sela?

Autorska tema.

Skoro sva deca koju srpski seljak danas rodi beze u grad, i nece da ostaju na selu.

Srpskom seljaku je vekovima grad bio nesto kao obecani Raj, 'City on the Hill', patili su za tim gradovima i idealizovali ih. I konacno je tehnologija i standard dovela do toga da im se taj san ostvaruje u masovnom broju.

Znaci, nije problem sto gradjani i gradska deca ne vole selo, vec sto srpska seljacka deca ne vole selo.

Srpska seljacka deca ce radije biti konobari i kasirke u gradu, nego da zavrse neki poljoprivredni inzinjering i odluce da zive na selu.

Srpska deca radije biraju da budu siromasi u gradu, nego bogatasi na selu.

Mislim da je u buducnosti veca sansa da gradska deca idu na selo, nego da seljacka deca ostaju na selu.

Znaci, neki seoski marketing o boljim komparativnim prednostima na selu treba vise da targetira gradsku decu.

Poslednja izmena:
Skoro sva deca koju srpski seljak danas rodi beze u grad, i nece da ostaju na selu.

Srpskom seljaku je vekovima grad bio nesto kao obecani Raj, 'City on the Hill', patili su za tim gradovima i idealizovali ih. I konacno je tehnologija i standard dovela do toga da im se taj san ostvaruje u masovnom broju.

Znaci, nije problem sto gradjani i gradska deca ne vole selo, vec sto srpska seljacka deca ne vole selo.

Srpska deca ce radije biti konobari i kasirke u gradu, nego da zavrse neki poljoprivredni inzinjering i odluce da zive na selu.

Srpska deca radije biraju da budu siromasi u gradu, nego bogatasi na selu.

Mislim da je u buducnosti veca sansa da gradska deca idu na selo, nego da seljacka deca ostaju u selu.

Znaci, neki seoski marketing o boljim komparativnim prednostima na selu treba vise da targetira gradsku decu.
Ja bih pod stare dane otišao na selo.
Internet je stigao i tamo, bićeš u toku sa zbivanjima u svetu.
Ideal mi je samoodrživo domaćinstvo, sa sostvenom prizvodnjom struje i pristup vodi. A životinje, voće i povrće možeš sam da uzgajaš.

Ne kažem da mi se sviđa ideja, jer sam gradsko dete, ali ako to treba tako onds samo silom i opresijom. Selo uvek pati za gradom, i jedni način da se Srbi vrate na sela jeste da nestane gradske Srbije. Tako da - zabranom svih urbanih sadržaja na televiziji, prenosa sportskih manifestacija, prikazivanja kulturnih manifestacija građanskog karaktera - dakle nikakva pozorišta, poezije, filmovi, knjige, fudbal,američki udbal, atletika, košarka, Olimpijska ili ova ili ona reprezentacija.Srbije. Oduzimanjem pasoša osim diplomatama i gašenjem turističkih agencija. Gašenjem preostale industrije po Srbiji, a samim tim i radnih mesta ili potpunom robotizacijom iste tako da Srbima osim povratka na selo ne preostaje ništa drugo. Fokusirati se na prikazivanje pozitivnih efekata života na selu i idilizovati takav život. Rešiti se bogatih elita koje ne bi imale finansijske koristi od poseljačenja Srbije jer a- ne bi imao ko da radi za njih, b - nikoga ne bi zanimali njihovi proizvodi i usluge. Ovo je samo početak. Svaki uticaj svega urbanog, a samim tim i zapadnog bi morao da nestane. Samo sadržaji o životu na selima na zapadu i kako je tamo po selima loše ili objavljivati korisne novine. Narožiti izolovat naš narod od zapadne muzike koja od nekih ljudi pravi robove ritmove, postaju opsednuti kolekcionarstvom, muziciranjem, skreću sa puta srpskog sela. Itd, itd dok se ne napravi jedna velika celina izolacije Srbije koja se okreće selu i odriče urbanog.

Talibani u Afganistanu su u principu krenuli u pravcu ruralizacije njihovog naroda i za 30 godina će se tamo živeti kao pre 100 godina gde će mnogi biti vraćeni na sela. Oni dobro znaju da se samo silom narod može vratiti na tradicionalni način življenja i gajenja tradicionalnih vrednosti, ali eto osnova im je pogrešna i surova religija i sve ono što ona podrazumeva. U srpskom selu zna se ko je gazda, ali ono što oni rade sa ženama je i jezivo i neukusno i prevazilazi sve granice. Tako da bi to bio jednini način da se vrate Srbi u sela i da se sa sigurnošću kaže da ne bi mogli da se jednogh dana vrate u gradove i onda opet Jovo nanovo.

Bez Srpskog seljaka - Srbiji nema prosperiteta i zivota u zemlji Srbiji

Kad je seljak jak jaka je i Srbija

Kad nema seljaka Srbija nestaje i propada

Seljak radja 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10toro dece.

Takva Srbija ima buducnost i napredak.

Gradjanin 1-2 . Ili nijedno.

Sa takvima Srbija vene propada nestaje.

Zato je komunizam i zapadni neoliberalizam hteo da unisti srpskog seljaka i srpsko selo po svaku cenu.

Da bi zatro Srbe . Jer osnova snage Srbije jeste snaga srpskog seljaka.

Zato je neophodno obnoviti zivot na selu, voditi politiku koja ce obnoviti domacinluk, da se okrenemo proizvodnji zdrave hrane, umesto rudnicima litijuma.

Autorska tema.

Mislim da je teško vratiti ljude u selo, nije ovo trend samo u našoj državi da deca i porodice beže iz sela, ovo se dešava skoro u celom svetu, što naravno nije opravdanje.
Postoji jako puno razloga zašto je to tako ali je zabrinjavajuće da se skoro ništa konkretno ne preduzima da se ovaj problem reši.
Veoma često idem u selo, imam kuću u podnožju najlepše planine Golije, veliki voćnjak, ogromnu baštu...za zdrav i lep život bez stresa i brige...milina.
Ne bih tu kuću i planinu menjao ni za jedno more, još kada povedem klince sa sobom sreći nikad kraja.

Mislim da je teško vratiti ljude u selo, nije ovo trend samo u našoj državi da deca i porodice beže iz sela, ovo se dešava skoro u celom svetu, što naravno nije opravdanje.
Postoji jako puno razloga zašto je to tako ali je zabrinjavajuće da se skoro ništa konkretno ne preduzima da se ovaj problem reši.
Veoma često idem u selo, imam kuću u podnožju najlepše planine Golije, veliki voćnjak, ogromnu baštu...za zdrav i lep život bez stresa i brige...milina.
Ne bih tu kuću i planinu menjao ni za jedno more, još kada povedem klince sa sobom sreći nikad kraja.

Koje selo je u pitanju

Cuo sam za to selo

Ja sam sa druge strane Golije

Ja zivim na aelu

A ti predpostavljam u Beogradu?
Da, iz Bg-a sam, idem veoma često u Lisu, kupio sam tamo kuću 2010 godine i dosta ulažem u nju, imam svoj voćnjak, pravim rakiju(šljivu, krušku, jabuku, dunju), džem, sokove...imam svoju baštu.
Svake godine tamo letujem mesec-dva, kako kad, dolazim i zimi na božić obavezno.
Prepešačio sam Goliju sa rancem na leđima ko zna koliko puta.
Mislim da su sela veoma bitna i da treba razvijati seoski turizam, takođe mladim ljudima treba približiti selo.

Back