BEZ PASOŠA KOD KOMŠIJA: Od 10. novembra samo uz ličnu kartu u Severnu Makedoniju i Albaniju

ja stvarno ne razumem,,koji će nama sa Šipcima bilo šta?

kapiram da smo komšije,ali brate mili daleko im lepa kuća,,,
...tko ste vi....zahvaljujući albankama mnoge srpske kuće na selima imaju dječiji osmjeh...i ono najvažnije šiptari se međusobno mnogo razlikuju što dokazuje i dritan abazović koji je više srbin nego trećina tkz. intelektualaca iz beograda komunista drugosrbijanaca koji potpisuju proglase protiv SPC... i danas sutra bit će mnogo lakše,jeftinije i ugodnije ići na more u albaniju nego u grčku...

Šiptar sa Kosova je kao lud da mota kablove za 250 evra u Srbiji. Jedino kome će ovo pogodovat su kriminalci koji će se još lakše širit. Vučić u Srbiju pušta isilovu bandu koja već organizira poslove naveliko po Srbiji. Krijumčarenje one sedmorice migranata što su umrli u kontejneru organizirali su upravo migranti. U Srbiji. To je Vučićeva politika.
Ne seri da su svi potomci onih siptara sto su po Bgd unosili ljudima ugalj i cistili podrume, sada IT magovi??!!
Vucic je kriv sto i ti ne kucas kodove?
Al bar ce pojeftini limunada, boza &kabeza, kao i peceno kestenje

A znaš li kolega da su dvojica otišli u Nemačku i oboje se vratili u Srbiju.Jedan je bio godinu dana i kada se vratio reko je doslovce: nikad više
u Nemačku.Mislim da su tu negde od Kruševca.
ako mi veruješ, poznajem dvojicu likova koji su se vratili iz CH...to je bilo negde oko 1989...jedan nije hteo da dozvoli da ga eksploatišu kapitalisti...drugi je naveo, da Švajcarci mrze strance i da su mu dali loš posao...krampao je negde u okolini Ciriha..viđam ih povvremeno, ovde su socijalni slučajevi, male penzije i preživljavaju

ako mi veruješ, poznajem dvojicu likova koji su se vratili iz CH...to je bilo negde oko 1989...jedan nije hteo da dozvoli da ga eksploatišu kapitalisti...drugi je naveo, da Švajcarci mrze strance i da su mu dali loš posao...krampao je negde u okolini Ciriha..viđam ih povvremeno, ovde su socijalni slučajevi, male penzije i preživljavaju

To potpuno verujem jer otprilike 90-te ili 91 bila je takozvana tranzicija.Ljudi su masovno ostajali bez posla kao u bivšoj Jugoslaviji.Međutim ovde ko je radio za sebe i stvarao neku svoju treću nogu on je potpuno se uklopio i zarađivao dobro.I dan danas Švajcarci imaju potrebu za stranom radnom snagom.Jasno samo za onom što je za upotrebu.

To potpuno verujem jer otprilike 90-te ili 91 bila je takozvana tranzicija.Ljudi su masovno ostajali bez posla kao u bivšoj Jugoslaviji.Međutim ovde ko je radio za sebe i stvarao neku svoju treću nogu on je potpuno se uklopio i zarađivao dobro.I dan danas Švajcarci imaju potrebu za stranom radnom snagom.Jasno samo za onom što je za upotrebu.
tako je Franak

A ne...gresis....
Gledaoci srpskih TV stanica su izuzetak, oni veruju da je svaki posao isplativ, da je vazno od malena raditi i kao primer imaju u vidu da grozdje 2kg kosta 250 dinara, litar vina koji se dobija cedjenjem iz 2kg grozdja je 300 dinara minimum, a zato litar sirceta koje se dobija iz tog litra vina ima cenu oko 100 dinara po litru...

Vazno je da se radi, za razliku od jevreja koji imaju dodatak i da se isplati, srbi imaju podmlatka za bacanje, pa obicno svoje i uspeju da nateraju da rade za sitne pare i uludo...posle to razvije tehnike kradje i potkradje i dodatnih prihoda, snajke im se ku.rvaju, kod zena je to vec prevara bez koristi itd itd....kolaz predivnih osobina zasnovan na pogresnim shvatanjima o radu...

A da su srbi vredni o tome postoje legende....ali su samo legende, ni blizu istini...
Vredni su samo kad ih neko natera preko ucene da ce dobiti pare za to...

cekam vec godinama da me neko "uceni" al dzaba.

Desice se, veruj u to....
Moras da budes u blizini a zanimljiv za potkupljivanje, jer ako gazde vide da se prodajes za dinar, ponudice ti dinar...
Ja sam bio na totalno nepovezanim funkcijama, radnim mestima, pa vide da nece proci mito i korupcija i onda se desi , budes na putanji nekih miliona....i onda ti stigne ponuda ni manje ni vise milionce....

Moj drugar koji radi u ministarstvu pojede se ziv, kako to tamo gde ne bi trebalo da prolaze toliko velike pare, ispade padaju i velike ponude, a kod njega gde sigurno prolaze velike pare, nista ne dolazi kao ponuda njemu...
Ja licno u to ne verujem...
Vise verujem da on pokazuje da je lako potkupljiv da je sitan i onda propusti priliku da dobije ponudu krupnog iznosa...

Jer ja stvarno imam oci svuda, ali nemam motiva ni usmerenja da lovim mito...
Moj sef ima malo slabije oci , vise iskustva, ali ima jakih motiva i obraza da lovi mito..i to radi nevidjeno agresivno da ne kazem bezobrazno ali bezobzirno ajd da kazem..
Znaci ako nanjusi da neko ima neki dil , neko mulja neke pare eto ti njega odmah da trazi deo....ne kao reket, ne uz nasilje ali trazi deo...tali se...
Nije nasilan stvarno , jeste ucenjivac zestoki , ali ako prodje prodje...nece ti napakovati da bi te ostetio...
Moze a nece..
E sad ne znam koliko je takvih u vlasti , on jeste u vlasti...ali stvarno koristi ucene samo kroz blefersko i sam si kriv manipulacije...
Ne pakuje ti...
Ako pakuje, pakuje tako da moze i da raspakuje, bas po pravilima ucene..

Desice se, veruj u to....
Moras da budes u blizini a zanimljiv za potkupljivanje, jer ako gazde vide da se prodajes za dinar, ponudice ti dinar...
Ja sam bio na totalno nepovezanim funkcijama, radnim mestima, pa vide da nece proci mito i korupcija i onda se desi , budes na putanji nekih miliona....i onda ti stigne ponuda ni manje ni vise milionce....

Moj drugar koji radi u ministarstvu pojede se ziv, kako to tamo gde ne bi trebalo da prolaze toliko velike pare, ispade padaju i velike ponude, a kod njega gde sigurno prolaze velike pare, nista ne dolazi kao ponuda njemu...
Ja licno u to ne verujem...
Vise verujem da on pokazuje da je lako potkupljiv da je sitan i onda propusti priliku da dobije ponudu krupnog iznosa...

Jer ja stvarno imam oci svuda, ali nemam motiva ni usmerenja da lovim mito...
Moj sef ima malo slabije oci , vise iskustva, ali ima jakih motiva i obraza da lovi mito..i to radi nevidjeno agresivno da ne kazem bezobrazno ali bezobzirno ajd da kazem..
Znaci ako nanjusi da neko ima neki dil , neko mulja neke pare eto ti njega odmah da trazi deo....ne kao reket, ne uz nasilje ali trazi deo...tali se...
Nije nasilan stvarno , jeste ucenjivac zestoki , ali ako prodje prodje...nece ti napakovati da bi te ostetio...
Moze a nece..
E sad ne znam koliko je takvih u vlasti , on jeste u vlasti...ali stvarno koristi ucene samo kroz blefersko i sam si kriv manipulacije...
Ne pakuje ti...
Ako pakuje, pakuje tako da moze i da raspakuje, bas po pravilima ucene..

Prilika da dobijete mito.

KONFERENCIJA MALI ŠENGEN, POTPISANI SPORAZUMI O LIČNIM KARTAMA I COVID-19: Vučić: Dobar početak je pola uspeha (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas putem video-linka na konferenciji Mali Šengen.

Memorandum o razumevanju i saradnji između Srbije, Severne Makedonije i Albanije o saradnji u borbi protiv covid-19 i međudržavni Sporazum između Srbije i Albanije o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama, potpisani su danas na onlajn skupu zemalja članica Malog Šengena.

lg.php

Memorandum i Sporazum su potpisani u prisustvu predsednika Srbije, a potpisali su ih premijeri Srbije, Severne Makedonije i Albanije - Ana Brnabić, Zoran Zaev i Edi Rama.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...ace-i-premijeri-albanije-i-severne-makedonije
Konačno gradjani Srbije više neće morati da se muče i zlopate nosajući pasoš sa sobom , zahvalujući mudroj politici našeg predsednika od sada u Albaniju i SM možemo i samo sa ličnom kartom .Kao laik ne znam koja je to tačno kvalitatvno razlika u odnosu na dosadašnje vreme , ali sigurno da je pozitivna stvar za odgovor na ključno balkansko pitanje "su čim ćete pred Kamalu i Džoa ? "

KONFERENCIJA MALI ŠENGEN, POTPISANI SPORAZUMI O LIČNIM KARTAMA I COVID-19: Vučić: Dobar početak je pola uspeha (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas putem video-linka na konferenciji Mali Šengen.

Memorandum o razumevanju i saradnji između Srbije, Severne Makedonije i Albanije o saradnji u borbi protiv covid-19 i međudržavni Sporazum između Srbije i Albanije o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama, potpisani su danas na onlajn skupu zemalja članica Malog Šengena.

lg.php

Memorandum i Sporazum su potpisani u prisustvu predsednika Srbije, a potpisali su ih premijeri Srbije, Severne Makedonije i Albanije - Ana Brnabić, Zoran Zaev i Edi Rama.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...ace-i-premijeri-albanije-i-severne-makedonije
Konačno gradjani Srbije više neće morati da se muče i zlopate nosajući pasoš sa sobom , zahvalujući mudroj politici našeg predsednika od sada u Albaniju i SM možemo i samo sa ličnom kartom .Kao laik ne znam koja je to tačno kvalitatvno razlika u odnosu na dosadašnje vreme , ali sigurno da je pozitivna stvar za odgovor na ključno balkansko pitanje "su čim ćete pred Kamalu i Džoa ? "
Što bi rekao komša stvara se nova Ilirija ili Jugoslavija.

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na konferenciji o "malom Šengenu" postignut dogovor o tri tačke – radnim dozvolama, međusobnoj pomoći kod elementarnih nepogoda i bržem carinskom radu.

https://www.novosti.rs/vesti/drustv...-samo-licnu-kartu-severnu-makedoniju-albaniju

Ako je istina to bi bio dobar potez Srbije.Da ljudi počnu da rade,da imaju da nabave radnu snagu i privreda dobro krene.Na kraju videćemo za desetak dana.
Уопште ми није јасно ЗАШТО ЈЕ ТО НАМА ПОТРЕБНО ???!!!

A znaš li kolega da su dvojica otišli u Nemačku i oboje se vratili u Srbiju.Jedan je bio godinu dana i kada se vratio reko je doslovce: nikad više
u Nemačku.Mislim da su tu negde od Kruševca.
Jeste. Evo ovaj se vratio iz Norveske:

Kaze dojadilo mu da Vikinzima prodaje doope za pare....

Poslednja izmena:

Back