bez naslova

nije li ova zadnja poruka otishla na nekoliko tema ?
moderatori ? reakcija ? eleminacija ? moderacija ?
Jako mi je drago da tako pažljivo pratiš zbivanja na Forumu i primećuješ ovakve stvari! :super:
Ali, poruka je sasvim namerno iskopirana na obe teme. Po slobodnoj proceni moderatora da tako treba da ostane ;)

Poruka je valjda da je sve ovo zesce lupetanje i da svi to treba da shvatimo.
Odjednom sad neka dvojica nesto nisu videla, pa zato sto oni to nisu videli onda to i ne postoji ..... strasno !!!!! to je ono kad se iz nicega pravi nesto, a mi iz toga treba da shvatimo na sta ovo prepucavanje lici ?????? Sto se mene tice ne svidja mi se ovaj nacin razgovora. :bye:

Sustinu onoga sto sam saznala rekla sam u "lupetajucem" postu :roll: :lol:. Mislim da je post bio jasan i trenutno nemam novih informacija. Kada budem imala - rado cu ih napisati, a u medjuvremenu ce, mozda, neko drugi imati novosti o temi.

Poslednja izmena:
Videla sam i mislila da je greska. Posle sam pretpostavila da je namerno prebaceno na temu o kojoj se, zaista i radilo.
Dobro si pretpostavila. ;)
Ta tema je zatvorena jer nije bilo novih informacija.
Pošto se pojavila, poruka je prebačena i na temu kojoj pripada, ali je zadržana i ovde - jer nema razloga da ne ostane.

Ovaj moderator nema problem i maksimalno izbegava sve vrste kažnjavanja, kao i brisanje postova, tema zatvara baš kad stvarno postanu besmislene.
Sve teme zatvorene na ovom podforumu su izgubile svaki smisao, ili, možda, ja ne mogu da ga nađem?
Osnovano je novo (još jedno) udruženje za zaštitu prava životinja, postavljena je tema o tome, po tvrdnji autora iste - samo kao informacija. Pošto smo se informisali, a diskusija postala neprimerena - tema je zatvorena.
Ili... Još jedan manijak maltretira pse/maltretirao psa. Sve se pretvori u komentare tipa "grozno" i nagađanje kakva kazna ga eventualno očekuje uz obavezno licitiranje šta bi mu trebalo raditi.
I da ne nabrajam dalje.
Pitanje je, mislite li vi (kad kažem "vi" mislim na aktivne učesnike ovog podforuma, koji se trude da se bore za bolji status životinja u (izopačenom) ljudskom društvu) da tako postavljene teme, takve diskusije, komentari... doprinose onome za šta se zalažete?
sasvim dobro radis posao moderatora.

Mislim da oni koji krse pravila treba da budu izbaceni i kaznjeni jer su verovatno vec bili opomenuti. Zatvaranjem tema dolazi do toga da "padobranci" ostvaruju svoj naum a to je miniranje ovog podforuma. Onom kome to nije jasno mozda ne razume mesto moderatora.

mozda je moderatoru jasno. da lio je i ostalima ? kako pokzuju to "razumevanje" vidi se iz postova.

Original postavio wrm
pa svi rade za kesh ...
sve NVO rade za kesh .. NVO ne znachi ne profitabilno niti besplatno angazovanje
znachi NVO konkurishe sa raznim projektima za KESH .. i tako se finansiraju ...

moram da citiram deo 11 posta.
firma mi je takva da joj se obracaju nvo raznog tipa.
nedavno me je sekretarica obavestila da ima dosta nvo u raznim oblastima, da prakticno zive od konkurisanja (gde treba) sa projektima,ali da uz novac koji dobiju traze i donacije.
morali smo sada da postanemo oprezniji u donacijama.

I ovo je vezano za temu spamovanja: kada neko spamuje sve teme i unistava ih, najjednostavnije je staviti ga na spisak nepozeljnih u korisnickom profilu. Onda, umesto postova doticne osobe se dobija poruka :

Ova poruka je sakrivena jer je (taj i taj) na vašoj listi ignorisanih članova.

Ja sam nekoliko njih tu ubacila jer mi je besmisleno citati njihove postove, i da nije clanova koji se "upecaju" i odgovaraju takvima na poruku kvotujuci je, ne bih primetila ni najmanji njihov trag:).
Tako lepo sama sebi procistim teme. Jos kada bi i drugi to sledili, najveci spameri bi mogli eventualno sami sa sobom da pricaju.

Prakticno:)
I sada kada vidim da je neka tema suvise prosarana porukama "Ova poruka je sakrivena jer je (taj i taj) na vašoj listi ignorisanih članova", i ne citam je, jer znam da je u startu unistena.

Nisam jos nikog stavila na taj tzv. ignore. Uglavnom iscitam bar letimicno (nikad se ne zna za sta moze valjati) ali se ne udubljujem previse, ako se ne slazem. Ne mogu svakoga ubediti da mu razmisljanje ne valja (a mozda i nisam uvek u pravu :neutral:), a i zasto bih, u krajnjoj liniji gubila vreme na ubedjivanje :).

Ne mislim na razlicita razmisljanja :) to je sasvim ok... I ne treba svi isto da mislimo!

Mislila sam izricito na situaciju kad neko namerno ubacuje besmislene minirajuce poruke svuda, napadackog karaktera:).. od tih par likova koje sam ubacila u ignore, dugo vremena nisam procitala ni jednu jedinu suvislu i neagresivnu poruku, pre nego sto sam ih ubacila u filter... tako sam tada i uvidela da nema smisla da ih citam uopste. Samo bodu oci :).
Ali sustina mog komentara je najvise u tome da se mnoge dobre teme cesto upropaste, zato sto se pretvore u "chat natezanja" sa pomenutim personama.
:)

Ne mislim na razlicita razmisljanja :) to je sasvim ok... I ne treba svi isto da mislimo!

Mislila sam izricito na situaciju kad neko namerno ubacuje besmislene minirajuce poruke svuda, napadackog karaktera:).. od tih par likova koje sam ubacila u ignore, dugo vremena nisam procitala ni jednu jedinu suvislu i neagresivnu poruku, pre nego sto sam ih ubacila u filter... tako sam tada i uvidela da nema smisla da ih citam uopste. Samo bodu oci :).
Ali sustina mog komentara je najvise u tome da se mnoge dobre teme cesto upropaste, zato sto se pretvore u "chat natezanja" sa pomenutim personama.
:)

Tacno. Nisam znala za tu opciju, ali sad kad znam .........

a stav da je drzanje psa u stanu neprirodno govori o tome da nemas nikakav kontakt sa prirodom i da ne kapiras iskonsku vezu coveka i psa. Da, psu je mesto uz coveka, pa gde god to bilo, jer je on pre mnogo godina izabrao coveka za prijatelja. z:poz:

E, pa tu gresis, jer moj pas trenutno spava u garazi koja je sastavni deo kuce pored radijatora i bar 2-3 sata dnevno provede samnom u sobi (vidi slike ispod). Ali bez obzira na to sto i ja to radim, ne smatram da je ispravno i da tako treba.

20609730.jpg

img0014uw.jpg

48133524.jpg

Da, pas je potpuni medenjak, zasto ga drzis u garazi? Zasto nije stalno sa tobom? Nemoj da mi ponavljas da je neprirodno da bude u stanu, smisli nesto drugo.

Pa iskreno - zato sto je to lovacki pas, nemacki kratkodlaki pticar, kome je jedina zastita od hladnoce i vode neka izlucevina ili sta vec ispod dlake koja ne mirise bas najprijatnije. Kupao sam ga samo jednom zbog hladnoce nekim Trixie samponom za pse a skoro svakog dana koristim suvi sampon iste marke ali je miris nemoguce iskoreniti. Trenutno je u garazi jer je hladno i nisam planirao da ga uzmem pa mu nisam pripremio adekvatan smestaj ali sigurno ce imati odlicnu, izolovanu kucicu i celo dvoriste za setnju kad malo poraste.

Back