Bez MMF para drzava bankrotira u septembru?

vec sada zatvoriti granice.....da nam eksperti evropejci ne zbrisu dok se ne preslisamo....sta je obecano...sta ostvareno...koliko potroseno...koliko zaduzeno....GDE SU PARE POTROSENE....koliko od zaduzenoga je preliveno u privatne dzepove politicara,partija,JP,direktora,predsednika opstina......
kakav je tonacin da predsednik opstine ima platu 1500-2000 evra,a u opstini opste rasulo....privreda kolaps,nikakve proizvodnje nema....jedino lokalna samouprava zaposljava i deli neormalne plate...
SVAKOG PREDSEDNIKA<DIREKTORA<UPRAVNIKA....TREBA PLATITI PO UCINKU......vecina u srbiji bi trebalo da plate drzavi za nepovratno izgubljeno vreme i prokockane sanse......
 
Sindikati očekuju razumevanje Vlade
31. jul 2009. | 11:48 -> 13:37 | Izvor: B92
Beograd -- Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Dragan Zarubica kaže za B92 da očekuje da Vlada ne poveća PDV, a ako to uradi, najavljuje nove sindikalne proteste.

Sindikati i poslodavci već su zatražili od Vlade Srbije da ne povećava porez na dodatnu vrednost i porez na zarade.

Samostalni sindikat Srbije, Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost i Unija poslodavaca su u pismu premijeru Mirku Cvetkoviću naveli da će povećanje PDV-a izazvati povećanje cena proizvoda i usluga, pad kupovne moći građana, rast inflacije, dalje povećanje nelikvidnosti i zatvaranje preduzeća.

Povećanje poreza na zarade će uticati na smanjenje plata zaposlenima, gubitak radnih mesta i isplaćivanje plata "na crno", naveli su sindikati.

Gostujući u Vestima B92, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Dragan Zarubica, kaže da ipak očekuje da će Vlada Srbije imati razumevanja za zahteve sindikata.

“Ja očekujem da se tako nešto desi, ali mislim da pojedina ministarstva guraju drugu opciju, što nije dobro. Mislim da bi povećanje PDV-a bilo pogubno po privredu i po zaposlene u Srbiji”, kaže Zarubica.

Gostujući u vestima B92, Zarubica je rekao da će, ukoliko do povećanja dođe, sindikati morati da se udruže i izvrše pritisak na Vladu da takvu odluku povuče. Zarubica ne odbacuje mogućnost vrele sindikalne jeseni.

“Ne bih voleo da do toga dođe. Kako stvari stoje, primičemo se nekim granicama gde ne može da funkcioniše ništa u ovom društvu, jer privreda je u kolapsu. Verovatno očekujemo vruću jesen, biće tu dosta dešavanja koja će verovatno uticati na određene mere vlade, koja će vući naredne poteze”, kaže Zarubica.

-----------------

znaci ako povewcaju PDV ili poreze na plate krecu protesti ako ne povecaju sledi bankrot

bas ovi zli subverzivni sindikalni elementi sad nadju da zabijaju klipove u tockove naseg progresa i puta u nasu svetlu evroatlansku buducnost na celu sa nasim vladarem Borisom I Premudrim :evil:

ljubomorni su na nase ekonomske pobede i progrese to je sigurno razlog :evil:
 

Back
Top