Bez komentara

Zasto? Opada svetska populacija?

Izumrece ljudi kao dinosaurusi pa treba da radjamo decu koja prekidaju skolovanje nakon osam razreda osnovne samo da nas bude.

Hajde za pocetak da podrzimo ljude da ne beze preko granice kao opareni od sopstvene zemlje. Da sam ja neka vlast, najpre bih pokusala da zadrzim ljude da mi ne odlaze.

Sva davanja iz budzeta izdrzavaju oni koji pune budzet. Ne padaju te pare sa dvorisne kruske.
Neko sterilise nilske konje koje je pablo eskobar uvezao a ti kazes da ce sa tim nestati sve zivotinje. Nece sve, ali oce odredjena vrsta.

Ne znam kako mislis da zadrzis ljude sa platom od koje jedva prezivljavaju, to je veoma bolno za te ljude, pogotovo ako nedje drugo mogu dobiti dosta lagodniji zivot od kojeg mogu nesto stvoriti.

Ali niko nece da se bori o povecanju plata jer nemate kad od pederskih parada i feminizma i ostalih gluposti.

Neko sterilise nilske konje koje je pablo eskobar uvezao a ti kazes da ce sa tim nestati sve zivotinje. Nece sve, ali oce odredjena vrsta.

Ne znam kako mislis da zadrzis ljude sa platom od koje jedva prezivljavaju, to je veoma bolno za te ljude, pogotovo ako nedje drugo mogu dobiti dosta lagodniji zivot od kojeg mogu nesto stvoriti.

Ali niko nece da se bori o povecanju plata jer nemate kad od pederskih parada i feminizma i ostalih gluposti.

Plate nemamo jer je industrija unistena.
Ne mozes da imas plate ako nista ne proizvodis vec pilicaris od godine do godine. Zickas kredite, muvas, lazes, muljas, prevrces okruglo pa na cose. Svaka vlast je to radila unazad skoro sto godina. Sibicarila samo da njena elita opstane.

Kako nauciti decu da budu strpljiva, vredna i negovana ako se nista oko njih nije odrzalo duze od deset godina?

Saglasna sam.
I ja bih ukinula nakon cetvrtog deteta.

Za viseclane porodice koje racunaju na pomoc, cetvoro dece je dovoljna satisfakcija.
Bogatiji ljudi kojima pomoc ne treba, svejedno mogu ciniti po volji.

Po mom misljenju, drzavna kasa mora biti rezultat kompromisa. Potreban je novac invalidima, deci, uopste ljudima koji se lece, potrebne su stipendije da imamo sutra dobar kadar, potrebni su i sportisti da se deca ugledaju na njih.
Problem i jeste sto svako otima za sebe.

Ne mogu penzioneri da nam krepaju od gladi jer cu ja roditi desetoro dece na teret budzeta.
Nije to profesija.
Djeciji dodatak se i prima za cetvoro djece.
Kada starija prerastu starosnu granicu, moze mladje da uskoci, ali on se daje za 4 u jednom momentu.

Prije nekoliko godina je zena sa jedanaestoro djece dobila orden. Muz joj preminuo. Imaju sopstveni posao.
Ona placa porez od tog posla. Niko je ne pita koliko djece ima, pa da porez razrezu ptema tome, ali se dodatak ipak razrezuje.
Spada u grupu koja je statisticka greska.
Rodila je mnogo djece. Takva djeca ce, velika je sansa, biti drzavljani Srbije, placace porez ovoj zemlji i nece iscrpiti budzet i zapaliti za inostranstvo. Oni su korisniji drzavi od djece imucnih, koji obicno imaju jedno ili dvoje, skoluju djecu na budzetu i posalju ih van zemlje.
Pri tome roditelji obezbjedjuju jedva prostu reprodukciju. Time se crpi penzioni fond, nema radnika, ko ne bude imao privatnu, nece imati ni drzavnu penziju.

Drzava mora ozbiljnije da stimulise ljude da ostaju. Ali od toga sa ovim stanjem u zemlji nema nista. Sve je uradjeno da se stimulise sto kasnije radjanje, sto manje djece da se ima i sto ranije da se kupi kofer za preko

Cekam momenat u kome ce se davanja dodatno smanjiti.
Uvodjenjem eutanazije i sugerisanjem da se stari i bolesni lagano pobiju.
Prije nekliko godina je predlagano da se uvedu pozivi na godisnje striminge pa ko se ne odazove, u slucaju da razvije kancer, da mu lijecenje bude sufinansirajuce. Znaci, ladan Dunav.
Sve se da uviti u lijep celofan brige, kulture, civilizovanosti.

Cekam momenat u kome ce se davanja dodatno smanjiti.
Uvodjenjem eutanazije i sugerisanjem da se stari i bolesni lagano pobiju.
Prije nekliko godina je predlagano da se uvedu pozivi na godisnje striminge pa ko se ne odazove, u slucaju da razvije kancer, da mu lijecenje bude sufinansirajuce. Znaci, ladan Dunav.
Sve se da uviti u lijep celofan brige, kulture, civilizovanosti.
Код нас то предлагано?

Kako mislis strpljiva? Oce li nesto biti bolje, ceka li ih nesto bolje u odredjenoj starosnoj dobi?

A ne mislis to strpljiva nego postavljas pitanje isto kao i ja, i sa tim pitanjem sebi dajes odgovor.

Strpljiva u smislu da je potrebno vreme da stvari dodju na svoje.

Da ne udaraju glavom o zid a neko je tu da im pomaze. Da im prostre jastuk za svaku odluku koju donose.

Jesi li ti video da je majka preminula i da su sva ova deca sirocici?

Djeciji dodatak se i prima za cetvoro djece.
Kada starija prerastu starosnu granicu, moze mladje da uskoci, ali on se daje za 4 u jednom momentu.

Prije nekoliko godina je zena sa jedanaestoro djece dobila orden. Muz joj preminuo. Imaju sopstveni posao.
Ona placa porez od tog posla. Niko je ne pita koliko djece ima, pa da porez razrezu ptema tome, ali se dodatak ipak razrezuje.
Spada u grupu koja je statisticka greska.
Rodila je mnogo djece. Takva djeca ce, velika je sansa, biti drzavljani Srbije, placace porez ovoj zemlji i nece iscrpiti budzet i zapaliti za inostranstvo. Oni su korisniji drzavi od djece imucnih, koji obicno imaju jedno ili dvoje, skoluju djecu na budzetu i posalju ih van zemlje.
Pri tome roditelji obezbjedjuju jedva prostu reprodukciju. Time se crpi penzioni fond, nema radnika, ko ne bude imao privatnu, nece imati ni drzavnu penziju.

Drzava mora ozbiljnije da stimulise ljude da ostaju. Ali od toga sa ovim stanjem u zemlji nema nista. Sve je uradjeno da se stimulise sto kasnije radjanje, sto manje djece da se ima i sto ranije da se kupi kofer za preko

Stimulacija porodica nije i ne sme da bude pravljanje socijalnih slucajeva.
I nije tako samo u Srbiji vec u svim ozbiljnijim drzavama sveta.

I ne moze da bude argument jedna zena koja je sposobna da prehrani njih dvanaestoro. Svaka cast, koliko takvih osoba licno poznajes?

Ja poznajem mnogo vise, daleko vise onih koji od dve plate i dvoje dece jedva zavrse mesec bez minusa.
Jesu li oni duzni da izdrzavaju necije radjanje?

Mozda i oni zele cetvoro dece ali racunaju i odgovorno vode brigu o deci.
Uvek su gubitnici kod nas oni najodgovorniji koji ne bi da krse nijedan propis, kojima je neprijatno i po noci da predju na crveno svetlo.

Stimulacija porodica nije i ne sme da bude pravljanje socijalnih slucajeva.
I nije tako samo u Srbiji vec u svim ozbiljnijim drzavama sveta.

I ne moze da bude argument jedna zena koja je sposobna da prehrani njih dvanaestoro. Svaka cast, koliko takvih osoba licno poznajes?

Ja poznajem mnogo vise, daleko vise onih koji od dve plate i dvoje dece jedva zavrse mesec bez minusa.
Jesu li oni duzni da izdrzavaju necije radjanje?

Mozda i oni zele cetvoro dece ali racunaju i odgovorno vode brigu o deci.
Uvek su gubitnici kod nas oni najodgovorniji koji ne bi da krse nijedan propis, kojima je neprijatno i po noci da predju na crveno svetlo.
Stimulacija je besmislena ako ne postoji uredjena i jaka drzava. A drzavi trebaju porodice sa troje djece.
Ne poznajem licno ni ove sto mogu ni ove sto ne mogu da prehrane po deset dvanaest. Zato i kazem da su ove teme besmislene, jer tih porodica ima veoma malo. Ne ubijaju budzet.
Ne upropastavaju budzet ni ovi sto se iakoluju i odu, ako cemo pravo, jer pare koje fijaspora salje su koliko i mi proizvedemo.

Meni smeta prica o ukidanju povlastica, kada zivimo scenario u kom se stalno tiho i glasno ukida svako davanje i namecu obaveze. Gdje se mijenjaju zakoni tako da jedino nas covjek nema nista od toga

Знам две породице са по дванаесторо деце.
Нису живели у тешкој беди али нису живели ни лагодно, крпило се ту и скрпило.
Са једним сам из такве породице ишла у школу, мама остала удовица док је била трудна са 12. дететом. Ту су се кроене пржиле у оној шерпи за ајвар :lol: :heart: И сви испливаше, сложни. Живе пристојно свако свој живот.

Друга је породица мог керамичара. Они су назарени. Имају неки свој кодекс понашања и сви су завршили занате од којих су себи обезбедили кров над главом до 30. Способнији су него ја јединица. И то неупоредиво. Или их је било деветоро, углавном доста.

Evo, ja imam predlog, zasto svako ko misli da Srbima samo masovnost treba, ne obaveze sebe na usvajanje ili hraniteljstvo?

To je humano. To je fer.
Ako vec imamo takve stavove, dajte da predjemo na delo.
Stimulacija je besmislena ako ne postoji uredjena i jaka drzava. A drzavi trebaju porodice sa troje djece.
Ne poznajem licno ni ove sto mogu ni ove sto ne mogu da prehrane po deset dvanaest. Zato i kazem da su ove teme besmislene, jer tih porodica ima veoma malo. Ne ubijaju budzet.
Ne upropastavaju budzet ni ovi sto se iakoluju i odu, ako cemo pravo, jer pare koje fijaspora salje su koliko i mi proizvedemo.

Meni smeta prica o ukidanju povlastica, kada zivimo scenario u kom se stalno tiho i glasno ukida svako davanje i namecu obaveze. Gdje se mijenjaju zakoni tako da jedino nas covjek nema nista od toga

Povlastice kog tipa?
Ja sam kazala povlastice za cetvoro dece jer drzava mora da podeli novac koji ima izmedju raznih kategorija. Ne mozemo da ukinemo jednu kategoriju, svima njima treba pomoc. Ne treba manja pomoc detetu koje je sjajno u skoli ali nema para za studije. I on zasluzuje stipendiju.

Ne mislim da je korisnije za drzavu per se radjati vise dece od troje, cetvoro. Mislim da je ziveti odgovorno najkorisnije za drustvo u celini.

Odgovoran zivot je jacanje porodice. Jacanje obrazovanja. Jacanje nakadasnjeg treceg stalaza. To je onaj pramac koji bi trebalo da odredjuje drustvenu klimu.

Sve ostalo je propaganda.
Volela bih da vidim statistiku ucesca dece iz ovakvih porodica u maloletnickoj delikvenciji.
Ne znam statistiku ali kladila bih se da je slicno svuda u svetu...pa i u Srbiji. Zna se sta su geta, sta su migrantska predgradja Pariza, ulice siromasnih rudarskih gradova u Engleskoj.

Tesko mi je da poverujem da je Srbija posebna i da samo u njoj iz drustvene bede decaci idu direkt u postene ljude. Obicno su to ljuti, mladi ljudi. Bas kako i pesma kaze.
A kaze lepo, samo propaganda nece da slusa.

Ja bih zamolila da svi oni koji podrzavaju ovakve price podju do lokalnog sklonista za Rome, pocnu da usvajaju ili da se bave hraniteljstvom pa ce onda videti koliko je tesko, pretesko povesti vise dece iz siromastca na put discipline i odgovornosti. Koliko je tesko rasterati kriminalce oko njih skupljene i koji ih vrbuju za svoj gros. Koliko je tesko sacuvati ih od poroka.

Znam jer sam kao student volontirala i svekrva mi je bila socijalni radnik. Obe smo saglasne, izvuce se jedno dete od deset, ako i toliko.

Lako je tudjim ledjima u koprive. Da politicari tako neguju svoju decu pitala bih ja njih.
Ali takvi uvek dobro dodju za rat, za potkupljivanje, za pretorijance na ulici. Cemu danas svedocimo.

U ovom primjeru po meni nije problem u broju djece,nego u tupavosti ovo dvoje u cjelini.Cemu ljudi bez mozga mogu nauciti tu djecu?

Licno vidim problem u isticanju da je ovaj primer bilo sta dobro.

Zena preminula, otac sapuce momcima sta da govore, drzi onu cigaretu u ruci, nema struju, nova zena ostavila svoju decu, sudi se sa ocem te dece, on prica sta ce mu stara zena vrsnjakinja, takvu nikad ne bi uzeo, ova deca nit' uce skolu nit' govore za sebe.

Srbija je odlepila ako nam propagira da ovako treba da se zivi.

Licno vidim problem u isticanju da je ovaj primer bilo sta dobro.

Zena preminula, otac sapuce momcima sta da govore, drzi onu cigaretu u ruci, nema struju, nova zena ostavila svoju decu, sudi se sa ocem te dece, on prica sta ce mu stara zena vrsnjakinja, takvu nikad ne bi uzeo, ova deca nit' uce skolu nit' govore za sebe.

Srbija je odlepila ako nam propagira da ovako treba da se zivi.
Нема ово везе са Србијом, на сву срећу. Не кажем да овде нема таквих фијука али овај конкретан пример припада другима.

Ja bih njega tukla,ne bih mu dala ni da jede ni da pije. Danima
Divim se ljudima koji se odluče na više djece ali se bore za njih,da su siti,da su obučeni,da im stvore radne navike.
Ovaj? On je nesreća lijena samoziva koga nije briga za tu djecu,misli samo na sebe.
Jadna djeca.

Нема ово везе са Србијом, на сву срећу. Не кажем да овде нема таквих фијука али овај конкретан пример припада другима.

Tako je.

Mi ne bi trebalo da velicamo a ko velica neka primeni na sebi a ne u svrhu propagande kakvi smo nezahvalni, hocemo puter i kifle za dorucak preko popare nasih starih od jos starijeg hleba.
Hocemo puter i kifle, istina. Na to smo navikli i to smatramo normalnim.

Prvi neka baci puter onaj ko tako govori. A ne puter za moju kucu a komsijina decica neka jedu bajat hleb, dovoljna je ljubav u kojoj se zivi. Ako ne smatram da je dobro za moje dete, ne preporucujem nijednom detetu. Od ljubavi se ne placa struja koja je poskupela tri, cetiri puta samo ove godine. Komplet knjiga po detetu 20k.
Pa njima treba 2k evra samo knjige da kupe za svu decu.

Tako je.

Mi ne bi trebalo da velicamo a ko velica neka primeni na sebi a ne u svrhu propagande kakvi smo nezahvalni, hocemo puter i kifle za dorucak preko popare nasih starih od jos starijeg hleba.
Hocemo puter i kifle, istina. Na to smo navikli i to smatramo normalnim.

Prvi neka baci puter onaj ko tako govori. A ne puter za moju kucu a komsijina decica neka jedu bajat hleb, dovoljna je ljubav u kojoj se zivi. Ako ne smatram da je dobro za moje dete, ne preporucujem nijednom detetu. Od ljubavi se ne placa struja koja je poskupela tri, cetiri puta samo ove godine. Komplet knjiga po detetu 20k.
Pa njima treba 2k evra samo knjige da kupe za svu decu.
Mi zivimo ono sta je prema nasim zeljama i potrebama mjera. Ne mogu druge da osporavam jer nisu po mojoj mjeri.
Onoj sa jedanaestoro djece starija djeca idu na fakultet. Nisu delinkventi. Da li ja promovisem time sto to pominjem viseclane porodice? Ne. Samo kazem da nisu svi socijalni slucajevi. Tokom trudnoce sam na instagramu naisla na zenu, mama iz magarece klupe, ima preko 40godina i sada je rodila sesto dijete. Djeluje srecno.
I ove porodice dobijaju djeciji dodatak isto kao i oni nesrecnici sa poremecenim roditeljima.
Ali, ako drzava ne uradi nesto za tu djecu, ko ce. Povremeno neki komsija, mozda neka tv kuca ako prepozna profit u tome. I time drzava dobija nove socijalne slucajeve umjesto poreske obveznike koji pune budzet.
Drzavi je u interesu da ova djeca zavrsavaju bar neku skolu, budu negdje segrti, rade a ne da se prijave na socijalu

Back