Bez komentara

Ozbiljna politika drustva bi trebalo za svu ovu decu uzeti podrsku u odgajanju.

Svaka porodica koja radi na natalitetu drustva, drustvo bi joj trebalo uzvratiti punom merom.Besplatnim skolstvom, zdravstvom,oslobadjanjem poreza, decijim dodatkom i ostalim olaksicama.
Takodje bi ova zena trebala da dobije orden nacionalnog heroja,kao i otac ,sto sobom donosi i odredjene privilegije.

Pa i uzela ih je.

Ovo dvoje izdrzava drzava. Zive samo od dodatka.

Ja sam ocigledno jedina koja je odgledala ceo filmic.
Pita starije dete novinar jel ides ti u skolu? Ne idem. A zasto ne ides? On cuti. Imas srednju skolu? Nemam, imam samo osnovnu. Zasto nemas srednju? Momak cuti. Otac mu sapuce "reci, nije mi se dalo". Momak - nije mi se dalo.
Momak ima preko dvadeset godina i ne ide u skolu od 14. godine, niti radi sta, niti zna nesto da radi.

Uzgred, ona ima svoju decu koju nije videla pet meseci. Ne da bivsi muz. Skupa ih ima i vise od desetoro!

E, i ja sam streber...

Da li si ti ovo upšte gledao?
Kako žena od 24 godine može da ima sina od 23?
Majka sve te dece je umrla, niko ne kaže od čega, starija razumna deca sigurno pate, ova mlađa su suviše mala.
20 godina bez struje, kako li je ona pokojna mučenica uopšte izdržala sve to toliko dugo? Zato više nije živa.
Ova što im sada glumi mamu ima svoje dvoje dece koje je ostavila i nije ih videla 5 meseci.
Ova budala od oca hoće još dece sa ovom novom ženom. Štanca decu da na dečijem dodatku živi i ne radi ništa.
E pa ako je to za orden nek dobiju 10, alal im.
Pored ovoliko politickih partija, morala bi neka da se pozabavi ovim i slicnim stvarima.
Drzava mora biti uredjena tvorevina koja misli o svakom svom pripadniku .
To je svrha njenog postojanja.

Pa i uzela ih je.

Ovo dvoje izdrzava drzava. Zive samo od dodatka.

Ja sam ocigledno jedina koja je odgledala ceo filmic.
Pita starije dete novinar jel ides ti u skolu? Ne idem. A zasto ne ides? On cuti. Imas srednju skolu? Nemam, imam samo osnovnu. Zasto nemas srednju? Momak cuti. Otac mu sapuce "reci, nije mi se dalo". Momak - nije mi se dalo.
Momak ima preko dvadeset godina i ne ide u skolu od 14. godine, niti radi sta, niti zna nesto da radi.

Uzgred, ona ima svoju decu koju nije videla pet meseci. Ne da bivsi muz. Skupa ih ima i vise od desetoro!

E, i ja sam streber...
Drzava mora da se bavi svakim svojim pripadnikom.

Niko se ne sme zanemarivati a narocito ne oni koji su na bilo koji nacin hendikepirani.

Drzavni sluzbenici ne smeju svoju drzavu zanemarivati ni po kakvom pitanju.

Ona mora dobro da funkcionise ako ne zelimo da njome vladaju haos , nemar, korupcija,beda i primitivizam.

Civilizovana drzava ne zaboravlja ni jednog svog pripadnika.

Mani se srednjeg veka ali fakat ih ne treba hvaliti, podrzavati i pevati im propagandne pesmice na nacionalnoj televiziji.
Добро, ја се мало слободније изражавам али га дефинитивно треба спречити да штанца будуће социјалне случајеве.
Како? Не знам, можда укидањем додатка после четвртог детета.
Пружи се колико можеш.
Хоћеш више деце? Ок, ради па заради.

Pored ovoliko politickih partija, morala bi neka da se pozabavi ovim i slicnim stvarima.
Drzava mora biti uredjena tvorevina koja misli o svakom svom pripadniku .
To je svrha njenog postojanja.
Država obezbeđuje mir i stabilnost za svakog građanina.
Državi se vraća poštovanjem zakona i plaćanjem poreza.
Hoćeš gomilu dece, u redu, onda radi i ne očekuj da ti neko
drugi obezbedi kuću, dobre uslove za život a da ti caruješ.
Hoćeš da si muško i otac i muž, zasuči rukave i ne očekuj
život na tuđoj grbači.
Ovde se ne radi o državi već o parazitu, jer ima ih i u mnogo
goroj situaciji, koji ćute i ne traže ništa a ne vide se od ove
pijavice i nikakva pomoć im nije data.

Država obezbeđuje mir i stabilnost za svakog građanina.
Državi se vraća poštovanjem zakona i plaćanjem poreza.
Hoćeš gomilu dece, u redu, onda radi i ne očekuj da ti neko
drugi obezbedi kuću, dobre uslove za život a da ti caruješ.
Hoćeš da si muško i otac i muž, zasuči rukave i ne očekuj
život na tuđoj grbači.
Ovde se ne radi o državi već o parazitu, jer ima ih i u mnogo
goroj situaciji, koji ćute i ne traže ništa a ne vide se od ove
pijavice i nikakva pomoć im nije data.
Valjda nam je bolje da imamo svoje ljude umesto da uvozimo izbeglice sa srednjeg istoka koji nas mogu potisnuti iz Srbije kao sto su Siptari sa Kosova isterali Srbe?
Zar ne bi bilo bolje imati posao za nase ljude? Zasto drzava ne mari za egzistenciju ovakvih ljudi i ne nadje im posao? Da li zato sto su njeni kadrovi korumpirani za svako radno mesto?

Valjda nam je bolje da imamo svoje ljude umesto da uvozimo izbeglice sa srednjeg istoka koji nas mogu potisnuti iz Srbije kao sto su Siptari sa Kosova isterali Srbe?
Kao što rekoh, nisi sve odgledao.
Ovo nije Srbija.
A i da jeste isto mislim, hoćeš višečlanu porodicu budi odgovoran, brini o njima, ne očekuj da te drugi izdržava, ne krvopijaj na tuđoj humanosti.

Zar ne bi bilo bolje imati posao za nase ljude? Zasto drzava ne mari za egzistenciju ovakvih ljudi i ne nadje im posao? Da li zato sto su njeni kadrovi korumpirani za svako radno mesto?
Ti si promasio cio fudbal...Ali za temu je sporedno sto oni nisu Srbi,rijec je o necemu drugom.

Kao što rekoh, nisi sve odgledao.
Ovo nije Srbija.
A i da jeste isto mislim, hoćeš višečlanu porodicu budi odgovoran, brini o njima, ne očekuj da te drugi izdržava, ne krvopijaj na tuđoj humanosti.
Slazem se .kao sto svaki drzavljanin treba da bude odgovoran , tako i drzava treba biti odgovorna prema svakom svom coveku.

Drzava se ne moze izuzimati od odgovornosti, niposto.

Principijelno, svaka odgovorna drzava je obavezna da se stara o svakom svom clanu.
Уколико је ментално и радно неспособан - да. Овај је само примитиван.
Деца свакако нису крива што су се родила и њима треба помоћи у запошљавању, ако је икако могуће.

Уколико је ментално и радно неспособан - да. Овај је само примитиван.
Деца свакако нису крива што су се родила и њима треба помоћи у запошљавању, ако је икако могуће.
Naravno
da bi bilo moguce kada bi se drzavljani starali o svojoj drzavi i kada bi se drzava starala o svojim drzavljanima.

Poslednja izmena:
Pogledala sam sinoc. Kako je ovo tuzno i tragicno… :(
Jadna deca pored ovakvog oca. A stekla sam utisak i da ga se plase i da nista ne smeju da kazu, vec gledaju u njega da im on odobri. :(

Morale bi se angazovati socijalne sluzbe i uticati na oca da deci dozvoli dalje skolovanje, a ne da svako dete koci nakon osnovne skole. Ovi stariji decaci nemaju nikakvo zanimanje. Kako taj otac moze biti toliko neodgovoran?! Razmislja li o buducnosti svoje dece?!

Добро, ја се мало слободније изражавам али га дефинитивно треба спречити да штанца будуће социјалне случајеве.
Како? Не знам, можда укидањем додатка после четвртог детета.
Пружи се колико можеш.
Хоћеш више деце? Ок, ради па заради.

Saglasna sam.
I ja bih ukinula nakon cetvrtog deteta.

Za viseclane porodice koje racunaju na pomoc, cetvoro dece je dovoljna satisfakcija.
Bogatiji ljudi kojima pomoc ne treba, svejedno mogu ciniti po volji.

Po mom misljenju, drzavna kasa mora biti rezultat kompromisa. Potreban je novac invalidima, deci, uopste ljudima koji se lece, potrebne su stipendije da imamo sutra dobar kadar, potrebni su i sportisti da se deca ugledaju na njih.
Problem i jeste sto svako otima za sebe.

Ne mogu penzioneri da nam krepaju od gladi jer cu ja roditi desetoro dece na teret budzeta.
Nije to profesija.

Mora neko da ispravi i nivelise univerzalnu jednakost u univerzumu jer toliko zena nece nijedno ili jedva jedno.

Samo da ih pozdravim i kazem da sa tim bukvalno nista ne postizu jer postoje zene koje hoce 7+ :lol:

Zasto? Opada svetska populacija?

Izumrece ljudi kao dinosaurusi pa treba da radjamo decu koja prekidaju skolovanje nakon osam razreda osnovne samo da nas bude.

Hajde za pocetak da podrzimo ljude da ne beze preko granice kao opareni od sopstvene zemlje. Da sam ja neka vlast, najpre bih pokusala da zadrzim ljude da mi ne odlaze.

Sva davanja iz budzeta izdrzavaju oni koji pune budzet. Ne padaju te pare sa dvorisne kruske.

Back