Bestijalno mučenje i ubijanje Srba u neoustaškoj Hrvatskoj

VanZorich

Primećen član
Poruka
971
Treba odmah da ide Tadić tamo pa da im se izvini! Odmah!

Link na članak: Strasburg primio dodatnu dokumentaciju

Članak:
"DOKAZUJEMO da tijelo kaznenog progona, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nikako nije neovisno i samostalno, odnosno nije nepristrano, jer je čelni čovjek te institucije glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i sam umiješan kako u najmanje jedan slučaj ratnog zločina, tako i u druge manipulacije u slučajevima ratnih zločina", stoji u prijavi Darka Petričića i Domagoja Margetića koji su podnijeli Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu te dostavili dokumente koji dokazuju navodnu umiješanost glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića u ratne zločine u vojnom logoru Lora u Splitu.

"Organizirano prikrivanje zločina"

Europski sud za ljudska prava otvorio je dana 15. studenog 2010. godine sudski spis pod brojem 66060/10, vezano uz slučaj Bajić, odnosno vezano za slučaj umiješanosti Mladena Bajića u ratne zločine u vojnom logoru Lora u Splitu 1992. godine, a jučer je predana i dopunjena dokumentacija koju je prethodno zatražio Sud.

Dvojac je podnio dokumente koji bi trebali dokazati kako državni sustav u Republici Hrvatskoj, prije svega Ministarstvo unutarnjih poslova, policija, pravosuđe, obavještajne službe, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, ali i sama Vlada Republike Hrvatske, te najviši dužnosnici tih institucija, organizirano prikrivaju najteže oblike kršenja Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.

U vrijeme zločina u Lori, Bajić bio vojni tužitelj

"Državne institucije smišljeno, organizirano, planirano i sustavno prikrivaju slučajeve ratnih zločina i onemogućavaju pokretanje istraga i kaznenih sudskih postupaka u pojedinim slučajevima ratnih zločina, a posebno onemogućavaju istrage i procesuiranje onih ratnih zločina u čijem su počinjenju sudjelovali i najviši državni dužnosnici, kao primjerice trenutni glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić", navodi se u posebnom priopćenju povodom otvaranja spisa protiv Mladen Bajića zbog ratnih zločina u Lori pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasborgu.

Podsjetimo, Margetić i Petričić prijavili su glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te tvrde da je Bajić među odgovornima za ratne zločine koji su počinjeni u Lori jer je u to vrijeme bio vojni tužitelj u Splitu.

Nekoliko stotina metara od Bajićeva ureda mučeni zatvorenici?

Margetić i Petričić tvrde da su po Bajićevom nalogu zatočenici hapšeni i saslušavani. Također postoje određene indicije da je Bajić bio u Lori kada su zatvorenici mučeni te da su se zločini u Lori događali nekoliko stotina metara od Bajićeva ureda.

Zapisnik o mučenju i Srba i zataškavanju zločina pred Crvenim Krstom.
mariobarisic45lines.jpg
 
Лажи!
Ћетнићка пропаганда!
Нису Рвати такви!
То је један цивилизован народ, са сјајном антифашистичком традицијом!

To im čak i piše u ustavu - zamisli samo. A minirali sve i jedan spomenik brocima NOB i žrtvama fašizma i taocima. Jedva da ima još koji spomenik žrtvama fašizma u celom ustašistanu.
 
Kriminalni ološ pokušava lagarijama promijeniti sliku zbivanjaNije čudo što se HSP odlučio obajviti registar srpskih agresora, kad "hrvatska" vlada šuti na svjedočenja o ovakovim bestijalnostima:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
No ne želim niti isliti na to kako se taj čovjek osjeća danas.
Ja sam nakon izricanja presude na smrtnu kaznu streljanjem u više navrata vođen na tzv.izvršenje.
Izveli bi nas van pred streljački vod, postrojili, doveli bi čak i katoličkog svećenika iz obližnjeg mjesta da nam da zadnju riječ i onda bi usljedilo čekanje onog "pali", to je znalo trajati i po pola sata, a nama s ečinilo kao vječnost. Uvijek bi završavalo "vodi ih bre unutra stiglo je naređenje da s eodgađa".
Naravno srbi su nas na taj način spihički slamali. No ne bih to nikome poželio, baš kao ni ono da u samicama siluju naše žene (suborce) a mi po cijelu noć moramo slušati njihovo zapomaganje i vrištanje, a nemoćni smo im pomoći. Koliko god pokrili uši rukama i pokušali to ne slušati, glas tih žena je uvijek bio jači. Od toga je bio jedino tiši smjeh srpskih zatvorenika koji su kroz prozore svojih ćelija dovikivali "to bre, zapapri joj ga bato"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isto je bilo i sa sa našim suborcem koji je poginuo 17.11.1991. i kojeg smo pokopali u vrtu dječijeg vrtića u Borovu Naselju. Nakon okupacije srbi su iskopali njegovo tijelo, kraj njega naslonili sjekiru i slikali za tadašnje Srpske novosti sa naslovom "ovaj srpski civil ubijen je ovom ustaškom sekirom". Za to se tražilo priznanje i mučilo nekoliko branitelja ne bi li to isto priznanje onda mogli objaviti u svojim medijima. No to je u logoru bila svakodnevnica jer jednostavno trebalo je "opravdati" i naći krivce za sve one civile koje su četnici pobili prilikom čišćenja ulica i kuća bacajući bombe u podrume, a onda je to najlakše bilo prišiti zarobljenom branitelju
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bojim se da si ti teški naivac ili ovo fakat pišeš smao da bi nešto napisao.
Kao prvo nemaš pojma što su sve ljudi u logorima pod mučenjem i užasnim torturama, koje nikome ne bih poželio pa ni najvećem neprijatelju, potpisali. I to samo da bi mučenje i tortura prestala. Bol je nešto što ne može svatko podnijeti. Neki su umrli pod mučenjem poput Bože Kelave ali nisu htjeli poptisati ono što im se stavljalo na teret. A neki su već nakon 20 teka udaraca pendrekom po tabanima popisali da je Pero Perić ubio npr. Stanu Stanić. Zašto? zato što je pero bio na položaju gdje je živila Stana. Stanu su ubili četnici prilikom prolaska jer su bacili bombu u podrum. Naravno netko mora biti odgovoran za Staninu smrt, a kome ćeš to nakalemiti nego Peri koji je tamo bio na položaju. Nećeš to sigurno Andriji koji je bio na drugom dijelu grada ili nedaj Bože četnicima i jna. koja je Stani bacila bombu u podrum.

Po mojoj procjeni ja vjerume d a u arhivima Beograda postoji nekoliko šlepera izjava logoraša. Svi smo ih morali pisati desetke puta. oni bih onda uspoređivali sa onima koji su bili s nama na položaju i ako bi našli krivi zarez ilšlo bi mučenje i tortura. Naš problem je bio što smo bili raštrkani po logorima i nismo znali tko je gdje, nismo znali da li je taj uopće živ, izašao u proboju......I događalo se da kad netko više nije mogao izdržati mučenje ond abi potpisao priznanje da je to učinuo xy samo d amučenej prestane.
On je svjedok i on je kao takav dobio status a njegova pisana izjava je dovoljna da se danas pokrene istraga.

Prema tome nemožeš ovako paušalo lupetati a da ne poznaš situaciju malo bolje.

Inače srbi su bili majstori za psihička i fizička mučenja i ono što su neki od vas vidjeli u filmovima vijetnamski zarobljenika,japanskih logora ili nacističkih lotgora je pičkim dim za ono što su srbi mogli smisliti i provesti. O tome sam dosta opširno pisao na "Bitki za Vukovar"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Purda počinio zločin.
Čovjeka su doveli na položaj dali mu pušku, a on se sav tresao, molio je da mu damo kante da nosi vodu,ali on pušku ne može.
U logoru je prošao pakao, tukli su ga i mučili da to nije bilo humano. čak ga ima na jenoj od onih snimki na youtube gdje kod zarobljavanja plače kao kišna godina.
Mislim dokle seže srpska glupost.

No da malo pojasnim, pa nekima bude malo jasnije.

mene su optužili za pokolj 43.srpske djece u Borovu Naselju, mučili me na razne načine, elektrošokovima, čupanjem noktiju, drogiranjem, premlaćivanjem.....sve samo kako bi ishodili moje pisano priznanje.
Nakon par dana mučenja, došao je isljednik KOS-a i rekao "ne treba nam tvoje priznanje već imamo jedno".
Naime jedan suborac više nije mogao izdržati mučenja i misleći da sam ja ili poginuo ili otišao u proboj potpisao je da je "čuo" kako sam to ja napravio. Samo kako bi to njegovo mučenje prestalo jer su mu provukli žicu kroz koljeno i stezali. Dečko nije imao pojma da sam u istom logoru.
Nakon dva tjedna sam odveden u Beograd i osuđen na smrtnu kaznu streljanjem, ne samo zbog toga već i zbog oružane pobune protiv sfrj, naroda i narodnosti i sličnih pizdarija koje su nadrobili u presudi.Ta presuda je pravomoćna i nikada nije poništena ili bilo što slično. No razmjenjen sam kao ratni zarobljenik i to je tada "tako završilo". No presuda i njegovo priznanje je ostalo arhivirano.

Često tam rekao da će doći taj dan kada će srbija sve to ponovno izvući iz arhiva i reaktivirati te obnavljati suđenja.I to se događa i to će se tek događati.

I ja bih sada (ili Purda) ponovno trebao ići četnicima dokazivati nekoliko godina da s time ne samo da nemam ništa već je to idijotarija nad idijotarijama.
 
Kriminalni ološ pokušava lagarijama promijeniti sliku zbivanjaNije čudo što se HSP odlučio obajviti registar srpskih agresora, kad "hrvatska" vlada šuti na svjedočenja o ovakovim bestijalnostima:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
No ne želim niti isliti na to kako se taj čovjek osjeća danas.
Ja sam nakon izricanja presude na smrtnu kaznu streljanjem u više navrata vođen na tzv.izvršenje.
Izveli bi nas van pred streljački vod, postrojili, doveli bi čak i katoličkog svećenika iz obližnjeg mjesta da nam da zadnju riječ i onda bi usljedilo čekanje onog "pali", to je znalo trajati i po pola sata, a nama s ečinilo kao vječnost. Uvijek bi završavalo "vodi ih bre unutra stiglo je naređenje da s eodgađa".
Naravno srbi su nas na taj način spihički slamali. No ne bih to nikome poželio, baš kao ni ono da u samicama siluju naše žene (suborce) a mi po cijelu noć moramo slušati njihovo zapomaganje i vrištanje, a nemoćni smo im pomoći. Koliko god pokrili uši rukama i pokušali to ne slušati, glas tih žena je uvijek bio jači. Od toga je bio jedino tiši smjeh srpskih zatvorenika koji su kroz prozore svojih ćelija dovikivali "to bre, zapapri joj ga bato"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isto je bilo i sa sa našim suborcem koji je poginuo 17.11.1991. i kojeg smo pokopali u vrtu dječijeg vrtića u Borovu Naselju. Nakon okupacije srbi su iskopali njegovo tijelo, kraj njega naslonili sjekiru i slikali za tadašnje Srpske novosti sa naslovom "ovaj srpski civil ubijen je ovom ustaškom sekirom". Za to se tražilo priznanje i mučilo nekoliko branitelja ne bi li to isto priznanje onda mogli objaviti u svojim medijima. No to je u logoru bila svakodnevnica jer jednostavno trebalo je "opravdati" i naći krivce za sve one civile koje su četnici pobili prilikom čišćenja ulica i kuća bacajući bombe u podrume, a onda je to najlakše bilo prišiti zarobljenom branitelju
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bojim se da si ti teški naivac ili ovo fakat pišeš smao da bi nešto napisao.
Kao prvo nemaš pojma što su sve ljudi u logorima pod mučenjem i užasnim torturama, koje nikome ne bih poželio pa ni najvećem neprijatelju, potpisali. I to samo da bi mučenje i tortura prestala. Bol je nešto što ne može svatko podnijeti. Neki su umrli pod mučenjem poput Bože Kelave ali nisu htjeli poptisati ono što im se stavljalo na teret. A neki su već nakon 20 teka udaraca pendrekom po tabanima popisali da je Pero Perić ubio npr. Stanu Stanić. Zašto? zato što je pero bio na položaju gdje je živila Stana. Stanu su ubili četnici prilikom prolaska jer su bacili bombu u podrum. Naravno netko mora biti odgovoran za Staninu smrt, a kome ćeš to nakalemiti nego Peri koji je tamo bio na položaju. Nećeš to sigurno Andriji koji je bio na drugom dijelu grada ili nedaj Bože četnicima i jna. koja je Stani bacila bombu u podrum.

Po mojoj procjeni ja vjerume d a u arhivima Beograda postoji nekoliko šlepera izjava logoraša. Svi smo ih morali pisati desetke puta. oni bih onda uspoređivali sa onima koji su bili s nama na položaju i ako bi našli krivi zarez ilšlo bi mučenje i tortura. Naš problem je bio što smo bili raštrkani po logorima i nismo znali tko je gdje, nismo znali da li je taj uopće živ, izašao u proboju......I događalo se da kad netko više nije mogao izdržati mučenje ond abi potpisao priznanje da je to učinuo xy samo d amučenej prestane.
On je svjedok i on je kao takav dobio status a njegova pisana izjava je dovoljna da se danas pokrene istraga.

Prema tome nemožeš ovako paušalo lupetati a da ne poznaš situaciju malo bolje.

Inače srbi su bili majstori za psihička i fizička mučenja i ono što su neki od vas vidjeli u filmovima vijetnamski zarobljenika,japanskih logora ili nacističkih lotgora je pičkim dim za ono što su srbi mogli smisliti i provesti. O tome sam dosta opširno pisao na "Bitki za Vukovar"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Purda počinio zločin.
Čovjeka su doveli na položaj dali mu pušku, a on se sav tresao, molio je da mu damo kante da nosi vodu,ali on pušku ne može.
U logoru je prošao pakao, tukli su ga i mučili da to nije bilo humano. čak ga ima na jenoj od onih snimki na youtube gdje kod zarobljavanja plače kao kišna godina.
Mislim dokle seže srpska glupost.

No da malo pojasnim, pa nekima bude malo jasnije.

mene su optužili za pokolj 43.srpske djece u Borovu Naselju, mučili me na razne načine, elektrošokovima, čupanjem noktiju, drogiranjem, premlaćivanjem.....sve samo kako bi ishodili moje pisano priznanje.
Nakon par dana mučenja, došao je isljednik KOS-a i rekao "ne treba nam tvoje priznanje već imamo jedno".
Naime jedan suborac više nije mogao izdržati mučenja i misleći da sam ja ili poginuo ili otišao u proboj potpisao je da je "čuo" kako sam to ja napravio. Samo kako bi to njegovo mučenje prestalo jer su mu provukli žicu kroz koljeno i stezali. Dečko nije imao pojma da sam u istom logoru.
Nakon dva tjedna sam odveden u Beograd i osuđen na smrtnu kaznu streljanjem, ne samo zbog toga već i zbog oružane pobune protiv sfrj, naroda i narodnosti i sličnih pizdarija koje su nadrobili u presudi.Ta presuda je pravomoćna i nikada nije poništena ili bilo što slično. No razmjenjen sam kao ratni zarobljenik i to je tada "tako završilo". No presuda i njegovo priznanje je ostalo arhivirano.

Često tam rekao da će doći taj dan kada će srbija sve to ponovno izvući iz arhiva i reaktivirati te obnavljati suđenja.I to se događa i to će se tek događati.

I ja bih sada (ili Purda) ponovno trebao ići četnicima dokazivati nekoliko godina da s time ne samo da nemam ništa već je to idijotarija nad idijotarijama.

gospodine odvjetnice budite ljubazni pa odje8ite u poskocima ili se drzite teme.
Tema je gospodine odvjetnice jedna konkretna osoba u hrvatskome provosudju,ako imate sta dodati u odbranu ili u optuzbu doticne osobe sad je mestooi vreme.Za slucajeve zlostavljanja Hrvata od strane srbocetnicke JNA otovrite posebnu temu.Obrazce mozete podici na salteru br.2 ,cena sa pdv-om 20 dinara
 

Back
Top