Ja sam trazio svojevremeno seosko domacinstvo za zivot uz odrzavanje i javilo se par ljudi ,dala zena i kljuceve od kuce roditelja koji nisu zivi,nije htela da prodaje pa da ne propada ali nije bila za zivot,druga zena pansion pasa pa to da se radi,onda neko iz inostranstva oko sapca kuca isto daje samo da neko bude tamo i jos neki ljudi da se malo vise radi ali nije mala stvar
I sta si izabrao?
Meni do pre neku godinu nije zvucalo lose to da ti neko da kucu na koriscenje pa da ima i malo zemlje usput , to je vec prilika da ako si pametan, to i okrenes na neki priliv...
bio je dobar oglas, covek ima kucu i imanje, i trazi upravnika imanja, sin mu elektrotehnicar a i on je, pa imaju kupljeno 20 ha, gde upravnik dobija 4 ili 5 ha, a ostalo da obavlja poslove upravnika ostatka..
Meni se to cinilo pogodnim za mene, samo sto klasika kod ljudi je sto oni ne mogu da procene pa se uhvate za neke druge znake a ne ono sto je sposobnost i ne vredi ti da ides mimo sveta....
A npr meni je bas odgovarala takva prilika, jer imas svoje, a imas i gazdion , ako nisi srpski mucak, a vecina jesu , onda to moze da funkcionise...jos imas i mehanizaciju i imas znanje ekonomije i menadzersko znanje...
Ali kad imas puno protivnika svakog poteza, a posebno takvog, onda nekad ne mozes da se izboris....sabotaze na sve strane...ne od ponudjaca, nego interno...
Meni se desavalo da me tekuca zenska koja planira da zivi ozbiljno sa mnom, sabotira tako sto baca ceduljice sa brojevima telefona u vezi potencijalnih biznisa ili projekata....