Jovkesrbin
Aktivan član
- Poruka
- 1.298
Jel zna neko koliko vredi kovanica-jubilarac SUTJESKA iz doba Jugoslavije ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ado i ovde je desetak i ima je...regularna vredi 20din a ja imam i sa zarotiranim reversom za 30stepeni koja je takodje oko desetak....malo fali pa devojci srecu kvari
Moram priznati da moi ovde stosta nije jasno. I gosp Marko i gosp Ado su izjavili i usaglasili se da je vrednost jednog novcica oko 10E. A gosp Franc ios kaze da je 4 kese po 1000 kom dao u staro gvozdje jer nemoze nikom da proda. Pa zar onda nije logicnije da se spusti cena na recimo 5 E i proda ne 3-4 kom godisnje nego desetak?onda je problem jos malji, svaki trgovac ako je iole ozbiljan toga ima u nenormalnim kolicinama, ja ih imam 200-300 komada i u kompletima i posebno i obicne i pp i nigad nemogu da prodam koliko mogu da kupim , pre dve godine sam sutjeske i neretve u original bankovnim kesama od po 1000 komada , 4 kese bacio u stari metal po 1.5evra/kg prodaju se 3-4 komada godisnje, a ja nemam nameru da zivim 1000godina
Moram priznati da moi ovde stosta nije jasno. I gosp Marko i gosp Ado su izjavili i usaglasili se da je vrednost jednog novcica oko 10E. A gosp Franc ios kaze da je 4 kese po 1000 kom dao u staro gvozdje jer nemoze nikom da proda. Pa zar onda nije logicnije da se spusti cena na recimo 5 E i proda ne 3-4 kom godisnje nego desetak?
I recimo da malo drugacije formulisem pitanje. recimo dodjem ja ili gosp. Ado i zelimo da kupimo 4 kom. Kolika ce u tom slucaju biti cena?
Jos jednom da pitam: da li neko zna ista o kovanicama koje sam objavio (6 gorepostavljenih slika)? Stvarno sam se potrudio da otkrijem tacno koje su, za jednu jesam (mada ne mnogo informacija), a ostale dve nemam pojma ni otprilike. Poskidao sam i kataloge sa foruma, i tu trazio, pa i dalje nista. Ako iko ista zna, narocito za onu sa poslednje dve slike, bio bih jako zahvalan kada bi to podelio sa mnom.

nista u numizmatici nemoj da te cudi , udaranje zatupljenog eksera u novkov da bi izgledo kao sa zigom, brisanje gravera , pokusaji da se izalizanim peatodinarkama 79 ugravira kosa , zumbom otkidanja komadica kovanice u pokusaju da se proda kao kovnicka greska , pravljenja i udaranja laznih pecata na ausatrouarskim banknotama , posrebrivanje dinara iz 1925 da bi izgedao kao proof koji vraedi 500-600e,odlivanje 5,10,20 para 1917 u srebru i zlatu, kao i mnoge druge svinjarije koje nasem coveku mogu da padnu napamet kako bi ucario neki sitni dinar