vildza:To sto Bucko radi, njemu na savest, ali ima tih volontera koji ih hrane i cuvaju. Na njih sam i mislila jer jedan covek ne odredjuje celu organizaciju. Svakako, neko ce tu uvek kroz te jadnicke da vidi profit, a neko ce uvek da daje sve od sebe. A kakvo bi to uopste bilo drustvo u ovoj Srbiji, a da nema nekog masnog tipa ko je glavni, koji vozi dzip i ide na ruckove, pa malo para stavi u dzep i tako. Sto se tice inspekcije, ali i veterinara, vrlo mali broj je onih koji to radi iz ljubavi i veterinari i jesu najveci lopovi, kako rece prof. na vet. fakultetu, a to znam na primeru svojih pasa i macaka.
Slazem se da nesto nije u redu u toj silnoj ljubavi. Ja imam u svom dvoristu, u kuci i u stanu, pored svog dobermana, jos dva mesanca, jednog smo nasli ispod Brankovog mosta, drugu je neko izbacio napolje, a mnogo je slatka i sterilisana kujica, jednu macku koju smo nasli polu mrtvu jer je pas skoro prekinuo na pola, mace kome je polomljena noga (cije bandaziranje i snimanje na svake dve nedelje kosta djavo i po i toliko o vetrinarima), jos jednog debelog i lenjog macora koji puca od zdravlja, do skoro smo imali vevericu koja nija mogla da pokrece zadnje noge pa je pre nedelju dana uginula, a za mesec dana mi dolazi jos jedan bebac, mesanac haskija i nekog domaceg cicka. Eto, sve ovo treba nahraniti i zbrinuti, a ja nemam licna primanja pa sve delimo i pomazu sa svih strana... I nije mi tesko jer najveci deo posla obavljam ja. Bez uvrede, ali moja baka je svoje ostatke rucka davala svim mogucim zivotinjama samo zato da ga ne baci, ne i zato sto joj je bilo zao jer ce sinteri da naprave cistac...
Samo kada si navikao da te sisaju automehanicari a kada veterinar zatrazi 10 posto od prosecnog mehanicarskog racuna onda je lopov.Ovde znanje niko ne ceni.