Beskućništvo u Srbiji

gorbat

Zainteresovan član
Poruka
411
Koliko je u Srbiji beskucnika (homeless) ?

Kako se Srbija nosi sa njima? Kako se oni nose sa Srbijom?

Kako Vi , gradjani gledate na njih? Koliko je zajednica zainteresovana ?

Ko su beskucnici u Srbiji? Narkomani, alkoholicari, mentalni bolesnici?

Kakva je razlika izmedju Srpskih beskucnika i Zapadnih homeless?

Jel' smo mi razvijenije svesti nego Zapad koji i pored nevidjenog broja ceriti organizacija ne mogu nista da ucine.

Znam , imam mnogo pitanja, ali poenta je u tome , koliko je Srpska solidarnost razvijena.

Zapadni jedino ako misliš na Amerikance. Ostali ih i nemaju nešto mnogo.

Mi nemamo običaj da isterujemo na ulicu članove koji ne doprinose novčano. Tamo se to podrazumeva.

Samo Amerikanci ! Oooo, u Engleskoj oko 400.000 na ulicama bez kuca , 1 na 200 ljudi. Najvise u Londonu. .

Verovatno Francuska, Italija, Nemacka , znaci 'najrazvijenije ' zemlje na svetu imaju najvise beskucnika. Imigranti.
Medjutim, Africki i Azijski imigranti imaju razvijeniju svest o komjuniti, i pomoci ce jedni drugima , tako da na engleskim ulicama najvise vidis engleza.

Sta to dokazuje ?

Da je zapadni osecaj za zajednistvo zeeeeeeeeeeerroooooo. Da je veci osecaj solidarnosti u drzavama koje nisu profit orjentisane. u drzavama koje nisu unistile ideju zajednistva pod uticajem kapitala.

Ja mislim, da Srbija jos uvek nije, nadam se da nije i da nece.

Samo Amerikanci ! Oooo, u Engleskoj oko 400.000 na ulicama bez kuca , 1 na 200 ljudi. Najvise u Londonu. .

Verovatno Francuska, Italija, Nemacka , znaci 'najrazvijenije ' zemlje na svetu imaju najvise beskucnika. Imigranti.
Medjutim, Africki i Azijski imigranti imaju razvijeniju svest o komjuniti, i pomoci ce jedni drugima , tako da na engleskim ulicama najvise vidis engleza.

Sta to dokazuje ?

Da je zapadni osecaj za zajednistvo zeeeeeeeeeeerroooooo. Da je veci osecaj solidarnosti u drzavama koje nisu profit orjentisane. u drzavama koje nisu unistile ideju zajednistva pod uticajem kapitala.

Али Србија је сиромашна, корумпирана земља из које сви беже да се никада не врате. Ти желиш да се одржи такво стање?

Sta to dokazuje ?

Ti beskućnici, kad ih pitaju, nemaju problema sa tim. Nije ih sramota. Samo im treba redovno da jedu. Kod nas je druga priča.

- - - - - - - - - -

Виђам их у крају, гурају она натрпана колица. Где спавају - не знам.

Srbija ima oko 1000 opustelih sela. Ovde možeš da budeš beskućnik samo ako ti je fetiš.

Ti beskućnici, kad ih pitaju, nemaju problema sa tim. Nije ih sramota. Samo im treba redovno da jedu. Kod nas je druga priča.

- - - - - - - - - -

Srbija ima oko 1000 opustelih sela. Ovde možeš da budeš beskućnik samo ako ti je fetiš.

Jesi li ikada pricao sa njima? Da li ih je sramota ? Naravno da nisi.

Tvoj drugi argument stoji . Fetishizam urbanizacije. To je opet simulacrum zapada .

Na zapadu je vecina stanovnistva beskucnici
Sto je zemlja bogatija to ima vise beskucnika,naprimer u Svajcarskoj je preko 80% beskucnika

U svim bivsim komunistickim zemljama 80 ili 90% stanovnistva ima stan ili kucu u posjedu ili zemljiste itd a na zapadu samo oni bogati 10 ili 20%

Sta to dokazuje ?

Не баш, јер се их тих земаља сваке године слију милијарде за помоћ свим могућим гладушима света, и кроз порез и добровољно, док из разних Молдавија добију 0.0 На енглеским улицама и по фирмама се непрестано скупља помоћ за овакве и онакве, и срамота је не дати.

Лондон је пун бескућника који су и Ирци, Пољаци и слични јер је Лондон богат град и рачунају на добар профит од прошњe. Шта више, то је и већина.

23435-1i6gkro.jpg

Back