Beskrajni SF, F & H kviz - druga sezona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da to nije ona droga sto sebi ubrizgava uloga profesora koju glumi Vilijem Hart u filmu Altered States, i menja svest, uvodi u paralelne svetove ili sl...sve to zatvoren u tank sa vodom?

Nije, ali mi je mnogo glupo postavljeno pitanje. To sam sad shvatila. :) Oce to od tri dana nespavanja. Da ne postavljam drugo, hintovi: prica je u pitanju. Autor je ultrapoznat i jedan od motiva koji se pojavljuju u najmanje dva njegova dela je ideja o pojedinacnom ljudskom umu kao talasnom frontu. Voli da pise serijale. Voli da se igra sa delima koja spadaju u klasicnu literaturu. Finalni hint, koji ce verovatno pokvariti zabavu (ali grize me savest zbog lose postavljenog pitanja): Polarisov CD.

Bice bolje sledeci put. Izvinjavam se.

OK. Den Simons, prica se zove Flashback, u zbirci Ljubav i smrt. Flashback je droga koja omogucava savrseno secanje, tj. ponovno prozivljavanje trenutka po izboru. U stvari prica i nije neka, dobra je ideja, i zanimljiva mi je njegova konstatacija u predgovoru da su mu svi njegovi strejt prijatelji rekli da bi se ladno navukli na to. Hoce sad neko drugi da postavi pitanje? Ili cu ja jedno stvarno skroz lako?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back