Besame mucho

Ok,neka bude,ali ovdje svi komentarisemo nase misljenje,opisujemao nasa zamisljanja,vidjenje date teme...ali ti ocigledno imas svoju sliku,na osnovu toga si i postavio temu...ali sve mi pocelo izgledati kao da se igramo pogadjanja te slike,ili situacije...a ti ono kao e blizu si, e sad si otisla daleko,toplo-hladno...jos da ocekujemo i packe ako pogrijesimo...sta znam,kakva ti je narav....;)

Ove rechi podsecaju na moje (copy/paste)...ali sa nekog drugog Pdf:roll:, od pre neki dan...:roll:
Ovo je tema za sve...a ne kao "na onom Pdf, kod persone ( tebi poznate)", za odredjenu...:wink:...ja tih problema nemam...:lol:...
Немам их ни ја. :D
А ти би могао да поразмислиш, колико твоје понашање личи на понаштање намапознатеперсоне...:(

No, da se vratim...
A shta si ti htela da kazhesh?...Shabloni...copy/paste...
za tvoju informaciju...josh su Stari Grci "konstatovali" da postoje 33 dramaturshke kombinacije...a sve ostalo su varijacije...a svaka jedinka ima svoju, upechatljivu varijaciju u te 33 komb....tako da, tvoju tvrdnju ( o nechijoj "odluci da pekopira"), mogu da shvatim i "drugachije" ( kao OnO i DSZ)...:mrgreen:
Интересантна информација... можда ћу прочитати мало више о томе...
Дефинитивно нисам хтела то да кажем.. мало си буквално схватио моје речи...
А није ни важно...
Ја на тему рекох шта имам и ко је хтео да схвати шта сам рекла, схватио је...

Mala digresija u vidu dramaturških primera po pitanju "odricanja":

Homer: muškarac se odriče ljubavi jer odlazi u rat;
Sofokle: muškarac se odriče ljubavi jer ga olimpski bogovi stavljaju pred važnije zadatke (otkrivanje sopstvenog identiteta, npr)
Šekspir: muškarac i žena se, spletom slučajnih i tragičnih okolnosti, zajedno odriču ovozemaljske ljubavi;
Puškin: muškarac se odriče ljubavi zbog sopstvenog slepila (traganja za nečim što je prisutno a on ne vidi)
Ibzen: žena se odriče lažne ljubavi, a muškarac ne želi da se odrekne ni takve (jer nema pojma šta je ljubav)
Šo: žena je glina… koja se odriče svog ega zarad ljubavi prema muškarcu.

Elem:
Žene se retko odriču ljubavi. Nema tog rata, tih para, tog boga … ničeg (pa ni ega), zbog čega bi se žena odrekla muškarca koga iskreno i duboko voli.
Osim, naravno, drugog muškarca.:)

Mala digresija u vidu dramaturških primera po pitanju "odricanja":

Homer: muškarac se odriče ljubavi jer odlazi u rat;
Sofokle: muškarac se odriče ljubavi jer ga olimpski bogovi stavljaju pred važnije zadatke (otkrivanje sopstvenog identiteta, npr)
Šekspir: muškarac i žena se, spletom slučajnih i tragičnih okolnosti, zajedno odriču ovozemaljske ljubavi;
Puškin: muškarac se odriče ljubavi zbog sopstvenog slepila (traganja za nečim što je prisutno a on ne vidi)
Ibzen: žena se odriče lažne ljubavi, a muškarac ne želi da se odrekne ni takve (jer nema pojma šta je ljubav)
Šo: žena je glina… koja se odriče svog ega zarad ljubavi prema muškarcu.

Elem:
Žene se retko odriču ljubavi. Nema tog rata, tih para, tog boga … ničeg (pa ni ega), zbog čega bi se žena odrekla muškarca koga iskreno i duboko voli.
Osim, naravno, drugog muškarca.:)

Pošto sam keramičar po vokaciji odvojih se od točka na momenat sa rukama umazanih glinom da se naklonim ovoj mudroj ženi. Boraca ima mnogo, ali Borčica je samo jedna.

Немам их ни ја. :D
А ти би могао да поразмислиш, колико 1.твоје понашање личи на понаштање намапознатеперсоне...:(

Интересантна информација... можда ћу прочитати мало више о томе...
Дефинитивно нисам хтела то да кажем.. мало си буквално схватио моје речи...
А није ни важно...

Ја на тему рекох шта имам и ко је хтео да схвати шта сам рекла, схватио је...

1. U tvojim okicama...moguce...
2. Ali, tako je delovalo...nemam nameru da se "prepucavan"...:lol:

Znate da je kraj tu...
El Muerte vaše ljubavi samo što nije stigao...
šteže vas u plućima...gubite glas...izbegavate njegov pogled...
ali se ne protivite Besame mucho...dapače...
a onda, reski okret...i odlazak bez reči...

Zašto taj neizostavni Besame mucho...čak i u ne tako lepom The end-u ?

Ni meni nikad nisu bili jasni oni ljudi na romantici koji spevaju neke placopoljke... "pa gde si mi ti sad" "eh da sam uradio/la ovo ono tad" "da mi jos jednom dodje"... ma pickice bre...i onda i kad im dodje taj neko, onda opet neke placopoljke mesto da se zdaju i da urade nesto pametno... Svako ima svojih 5 minuta i treba biti pametan pa ih iskoristiti... A placipicke... pa nek placu... :p Ne moze ih niko vuci za **** ako oni to sami ne zele...

E sad ko ce kome da dodje je neka druga prica... ;)
Bas vrtim onaj youtube i nema pola pesama sto meni padnu na pamet...

e ovu volim, bez zezanja... ko ce znati zashto...;)
kose su mi pobelele, lice mi je uvelo, tvoje ime spominjuci, usne su mi izgorele, za ovu zelju i zivot cu da dam, molim te dodji mi ti, u godini jedan dan, u godini jedan dan...:)

e ovu volim, bez zezanja... ko ce znati zashto...;)
kose su mi pobelele, lice mi je uvelo, tvoje ime spominjuci, usne su mi izgorele, za ovu zelju i zivot cu da dam, molim te dodji mi ti, u godini jedan dan, u godini jedan dan...:)
Evo i tebi jedna... ;)
Pali kola, dodaj gas i pokupi me
na onom istom mestu cekacu te
ova noc je kratka da bi bila bacena
mladost nece biti vracena

Nemoj da me pitas kuda idemo
jer tako pre cemo da stignemo
samo pusti glasno muziku sa radija
i neka ritam ubija

I dok ubacujes u petu
ti dotakni me po haljini
a dok palis cigaretu
sa njom i srce upali mi

itd itd...

Evo jedne "ženske" pesme al' na tipično muški način.

Kiss and Say Goodbye
The Manhattans

This has got to be the saddest day of my life
I called you here today for a bit of bad news
I won't be able to see you anymore
Because of my obligations, and the ties that you have
We've been meeting here everyday
And since this is our last day together
I wanna hold you just one more time
When you turn and walk away, don't look back
I wanna remember you just like this
Let's just kiss and say goodbye....

.... itd.itd.

Iliti, "prevedeno" na jezik milion svakodnevnih ljudskih priča, a po jednom šablonu, sa mogućim iskakanjima iz klišea (zavisno da li je u pitanju 1, 21. ili 33. dramaturška varijacija):
"Pozvao sam te da ti saopštim tužnu vest:
Neću više moći da te viđam (iz raznoraznih razloga, al ne mogu da ti objašnjavam... nemam vremena, reči... teško mi je... ništa me ne pitaj :lol:). Draga, ti si tako divna, jedinstvena i zaslužuješ nekog boljeg od mene. Nisam te zavredeo. Zato ćemo se poslednji put poljubiti, a onda idi, ne okreći se i zaboravi me. Ja ću tebe uvek pamtiti. Ti si jedina prava ljubav u mom životu. Izvini, ali sad žurim."
:):):)

Evo jedne "ženske" pesme al' na tipično muški način.

Kiss and Say Goodbye
The Manhattans

This has got to be the saddest day of my life
I called you here today for a bit of bad news
I won't be able to see you anymore
Because of my obligations, and the ties that you have
We've been meeting here everyday
And since this is our last day together
I wanna hold you just one more time
When you turn and walk away, don't look back
I wanna remember you just like this
Let's just kiss and say goodbye....

.... itd.itd.

Iliti, "prevedeno" na jezik milion svakodnevnih ljudskih priča, a po jednom šablonu, sa mogućim iskakanjima iz klišea (zavisno da li je u pitanju 1, 21. ili 33. dramaturška varijacija):
"Pozvao sam te da ti saopštim tužnu vest:
Neću više moći da te viđam (iz raznoraznih razloga, al ne mogu da ti objašnjavam... nemam vremena, reči... teško mi je... ništa me ne pitaj :lol:). Draga, ti si tako divna, jedinstvena i zaslužuješ nekog boljeg od mene. Nisam te zavredeo. Zato ćemo se poslednji put poljubiti, a onda idi, ne okreći se i zaboravi me. Ja ću tebe uvek pamtiti. Ti si jedina prava ljubav u mom životu. Izvini, ali sad žurim."
:):):)

Toplo...toplo...:lol:

ja i dalje ne verujem u veeeelike i obavezno nesrecne ljubavi i taj sablon... ali tek smo na 2 str mozda me neko i ubedi:)

na stranu knjizevnost, romantika, bla bla truc, "besame mucho" danas u rl prihvatam samo kao lepu pesmu koja bolje zvuci kad joj ne razumes reci.

inace, zaboravih ime zene koja je pesmu napisala, ali navodno je napisala sa 16 god kada jos nije ni dosla do prvog poljupca:)

Toplo...toplo...:lol:

Ženi (ili muškarcu :roll:) koja je na rastanku strasno poljubljena, zapravo je utisnut pečat nezaborava? Sa neizgovorenom porukom: "Draga... dušo... srce... ti ti je do pamtiveka, da uvek budem prvi u tvom srcu, u svemu najbolji, jedini... čak i kad dođe drugi ili treći..."
To??? Obična sujeta?
Ajde, Muerte, nemoj sad da kažeš "toplije... toplije..." :)
E, ako nisam potrefila šta si hteo da kažeš ovom temom, onda bolje da odustanem od dalje analize. Mislim - zašto bi žene uopšte razmišljale, kad mogu da budu dame u belim košuljama? :lol:

Znate da je kraj tu...
El Muerte vaše ljubavi samo što nije stigao...
šteže vas u plućima...gubite glas...izbegavate njegov pogled...
ali se ne protivite Besame mucho...dapače...
a onda, reski okret...i odlazak bez reči...

Zašto taj neizostavni Besame mucho...čak i u ne tako lepom The end-u ?

Zato sto ta osoba koja trazi poljubce verovatno nije ona koja raskida i voli ga jos uvek, ali nemoze nista da uradi ako taj drugi zeli kraj. Kao sto kaze pesma...ne zeli da ga izgubi;)
Bésame, bésame mucho
Como si fuera esta noche
La última vez

Bésame, bésame mucho
Que tengo miedo a perderte
Perderte después
....
Quiero tenerte muy cerca
Mirarme en tus ojos
Verte junto a mi
Piensa que tal ves mañana
Yo ya estaré lejos