gost 67981
Veoma poznat
- Poruka
- 10.021
Izvini sto sam komentarisala na tvojoj temi...
Opet vadish iz konteksta ono shto ne postoji...:-(
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izvini sto sam komentarisala na tvojoj temi...
Немам их ни ја.Ove rechi podsecaju na moje (copy/paste)...ali sa nekog drugog Pdf, od pre neki dan...
Ovo je tema za sve...a ne kao "na onom Pdf, kod persone ( tebi poznate)", za odredjenu...:wink:...ja tih problema nemam......
Интересантна информација... можда ћу прочитати мало више о томе...No, da se vratim...
A shta si ti htela da kazhesh?...Shabloni...copy/paste...
za tvoju informaciju...josh su Stari Grci "konstatovali" da postoje 33 dramaturshke kombinacije...a sve ostalo su varijacije...a svaka jedinka ima svoju, upechatljivu varijaciju u te 33 komb....tako da, tvoju tvrdnju ( o nechijoj "odluci da pekopira"), mogu da shvatim i "drugachije" ( kao OnO i DSZ)...![]()
Mala digresija u vidu dramaturških primera po pitanju "odricanja":
Homer: muškarac se odriče ljubavi jer odlazi u rat;
Sofokle: muškarac se odriče ljubavi jer ga olimpski bogovi stavljaju pred važnije zadatke (otkrivanje sopstvenog identiteta, npr)
Šekspir: muškarac i žena se, spletom slučajnih i tragičnih okolnosti, zajedno odriču ovozemaljske ljubavi;
Puškin: muškarac se odriče ljubavi zbog sopstvenog slepila (traganja za nečim što je prisutno a on ne vidi)
Ibzen: žena se odriče lažne ljubavi, a muškarac ne želi da se odrekne ni takve (jer nema pojma šta je ljubav)
Šo: žena je glina… koja se odriče svog ega zarad ljubavi prema muškarcu.
Elem:
Žene se retko odriču ljubavi. Nema tog rata, tih para, tog boga … ničeg (pa ni ega), zbog čega bi se žena odrekla muškarca koga iskreno i duboko voli.
Osim, naravno, drugog muškarca.![]()
Немам их ни ја.
А ти би могао да поразмислиш, колико 1.твоје понашање личи на понаштање намапознатеперсоне...
Интересантна информација... можда ћу прочитати мало више о томе...
Дефинитивно нисам хтела то да кажем.. мало си буквално схватио моје речи...
А није ни важно...
Ја на тему рекох шта имам и ко је хтео да схвати шта сам рекла, схватио је...
Znate da je kraj tu...
El Muerte vaše ljubavi samo što nije stigao...
šteže vas u plućima...gubite glas...izbegavate njegov pogled...
ali se ne protivite Besame mucho...dapače...
a onda, reski okret...i odlazak bez reči...
Zašto taj neizostavni Besame mucho...čak i u ne tako lepom The end-u ?
wooow,
poseta persone sa "hiljadu lica" ali bez identiteta (...kakva chast )...
hehe... samo za higha... "molim te dodji mi ti, u godini jedan dan, u godini jedan dan..."![]()
E sad ko ce kome da dodje je neka druga prica...
Bas vrtim onaj youtube i nema pola pesama sto meni padnu na pamet...
Evo i tebi jedna...e ovu volim, bez zezanja... ko ce znati zashto...
kose su mi pobelele, lice mi je uvelo, tvoje ime spominjuci, usne su mi izgorele, za ovu zelju i zivot cu da dam, molim te dodji mi ti, u godini jedan dan, u godini jedan dan...![]()
Pošto sam keramičar po vokaciji odvojih se od točka na momenat sa rukama umazanih glinom da se naklonim ovoj mudroj ženi. Boraca ima mnogo, ali Borčica je samo jedna.
Evo jedne "ženske" pesme al' na tipično muški način.
Kiss and Say Goodbye
The Manhattans
This has got to be the saddest day of my life
I called you here today for a bit of bad news
I won't be able to see you anymore
Because of my obligations, and the ties that you have
We've been meeting here everyday
And since this is our last day together
I wanna hold you just one more time
When you turn and walk away, don't look back
I wanna remember you just like this
Let's just kiss and say goodbye....
.... itd.itd.
Iliti, "prevedeno" na jezik milion svakodnevnih ljudskih priča, a po jednom šablonu, sa mogućim iskakanjima iz klišea (zavisno da li je u pitanju 1, 21. ili 33. dramaturška varijacija):
"Pozvao sam te da ti saopštim tužnu vest:
Neću više moći da te viđam (iz raznoraznih razloga, al ne mogu da ti objašnjavam... nemam vremena, reči... teško mi je... ništa me ne pitaj). Draga, ti si tako divna, jedinstvena i zaslužuješ nekog boljeg od mene. Nisam te zavredeo. Zato ćemo se poslednji put poljubiti, a onda idi, ne okreći se i zaboravi me. Ja ću tebe uvek pamtiti. Ti si jedina prava ljubav u mom životu. Izvini, ali sad žurim."
![]()
Toplo...toplo...![]()
Znate da je kraj tu...
El Muerte vaše ljubavi samo što nije stigao...
šteže vas u plućima...gubite glas...izbegavate njegov pogled...
ali se ne protivite Besame mucho...dapače...
a onda, reski okret...i odlazak bez reči...
Zašto taj neizostavni Besame mucho...čak i u ne tako lepom The end-u ?