Bes u Hrvatskoj zbog zapošljavanja Srpkinja

словенац,ти све знаш:lol:
може бити да је ишла у бербу у време сао крао па да и разумем,
али све после,јок..
не знам да ико од шиђана ту област природно гледа као своју.
можда паланчани тако гледају,али тамо су већином дођоши па можда зато..

I realno, ta je cela oblast otkinuta od srpskog Vojvodstva, ali da, išla je za vreme Krajine. Kad pomenuh to, da je Milošević imao samo malo više pameti, lako je moglo da se desi da celo to Podunavlje uzmemo i da Hrvati ne smeju ni reč da kažu...

а милошевић ту па одлучивао нешто :lol:

Imao je on nekog prostora, i u onom haosu, a uz malo bolju diplomatiju, mi bismo to jednostavno mogli da pripojimo. Hrvati bi malo režali, ali bi ih gazde brzo umirile. Ako su već Amerikanci bili iznenađeni što je on samo predao celo Sarajevo muslimanima, to znači da su i bili spremni na neke ustupke oko Sarajeva. Možeš tek misliti koliko bi im onda bilo stalo da drže leđa Hrvatima oko pojasa zemlje uz reku koji je već bio pod našom kontrolom...

Neimenovana bivša sobarica za Slobodnu Dalmaciju ispričala je da je dolazak ovog leta Srpkinja za sobarice bila "kap koja je prelila čašu" i dala je otkaz u splitskom hotelu visoke kategorije.

"Kad sam čula da će ovog leta dovesti Srpkinje za sobarice, dala sam otkaz. To je bila kap koja mi je prelila čašu. Nema to, ne daj Bože, veze s nacionalnošću, ratom... Nisu te žene ništa krive", rekla je žena.

Када ово чујеш од Хрвата, знаш да лаже.

Да се осврнем кратко и на тему.

Аутору бих препоручио да гледа више у своје двориште. Становништво испарава, једна од најбеднијих земаља ЕУ, раме уз раме са Румунијом и Бугарском.

Не знам баш, мени је лицемерно мало смијати се БДП-у комшије, када си у још већим говнима.

Poslednja izmena od moderatora:
Да се осврнем кратко и на тему.

Аутору бих препоручио да гледа више у своје двориште. Становништво испарава, једна од најбеднијих земаља ЕУ, раме уз раме са Румунијом и Бугарском.

Не знам баш, мени је лицемерно мало смијати се БДП-у комшије, када си у још већим говнима.

Mi smo najbjednija država EU-a, samo do vašeg učlanjenja. Nakon toga, ta će titula suvereno pripasti vama.

Mi smo najbjednija država EU-a, samo do vašeg učlanjenja. Nakon toga, ta će titula suvereno pripasti vama.

Неће Србија у ЕУ још дуго, тако да наши драги сусједи могу још пуно година да воде битку са Бугарском за титулу највеће рупетине тамо.

Imao je on nekog prostora, i u onom haosu, a uz malo bolju diplomatiju, mi bismo to jednostavno mogli da pripojimo. Hrvati bi malo režali, ali bi ih gazde brzo umirile. Ako su već Amerikanci bili iznenađeni što je on samo predao celo Sarajevo muslimanima, to znači da su i bili spremni na neke ustupke oko Sarajeva. Možeš tek misliti koliko bi im onda bilo stalo da drže leđa Hrvatima oko pojasa zemlje uz reku koji je već bio pod našom kontrolom...

па као да су американци били једини играчи. мислиш да је русима ишло у прилог такво решење ;)

Sreća u nesreći je što nismo u EU, inače bi se desio pravi egzodus.
Međutim Zapad postaje prezasićen, šta će ti ljudi posle kad se budu morali vratiti?
Ili ako budu sprečeni da uopšte odu?
Učlaniti se u SNS i postati botovski kancer?

Već sad idu svi sposobni, tako da ne verujem baš da bi se desio neki egzodus, pošto oni koji do sada nisu otišli, ili ne žele ili nisu sposobni, a zabole baš Evropu da prima razne konobare i ostale slične profile.

- - - - - - - - - -

па као да су американци били једини играчи. мислиш да је русима ишло у прилог такво решење ;)

Zašto im ne bi išlo u prilog? Što je Jeljcin mrzeo Miloševića? Ako su nas podržali po pitanju Srpske, nema razloga da to ne urade i po ovom drugom pitanju...

Pošto se to neće desiti nikada, ostaćete večiti bednici, plus ispražnjeni od stanovništva k'o Černobil.

Srbi i Hrvati idu linijom manjeg otpora.
Sele se u druge zemlje, umesto da se bore za svoju.

Ono što je meni neverovatno je kada korumpiranog naprednjaka staviš u Nemačku, on postane dobar radnik, poštuje pravila.
Dakle za tuđu zemlju će se boriti a svoju uništavati, još je veća ironija što su takvi često i nacionalosti.

- - - - - - - - - -

Već sad idu svi sposobni, tako da ne verujem baš da bi se desio neki egzodus, pošto oni koji do sada nisu otišli, ili ne žele ili nisu sposobni, a zabole baš Evropu da prima razne konobare i ostale slične profile.
Odgovara im jeftina radna snaga.

Trend odlaska radnika iz Srbije na rad u Hrvatsku je novog datuma, ali čini se da će ove sezone biti pravi bum po tom pitanju. Još lani kad sam bio u Beogradu, doznao sam od ljudi, znanaca i neznanaca da ovo ljeto planiraju doći raditi na Jadran.

Nece to biti neki veliki priliv radnika iz Srbije u Hrvatsku.Mozda Srba iz Bosne da ,ali iz Srbije definitvno ne.Ipak je to rizican posao za drzavljane Srbije zbog ekavskog akcenta.Hrvatska ove godine izdace nekoliko hiljada radnih dozvola drzavljanima Kosova,sto znaci da ce hrvatskom preduzetniku biti isplativije zaposliti Albance sa Kosova koji su jeftinija radna snaga od Srba.Ako Njemacka dozvolli za godinu dvije zaposljavanje drzavljana BiH i Srbije,ocekuj da ce te morati uvoziti radnu snagu sa Filipina i Tajlanda.

http://rs.n1info.com/Region/a422887/U-Zadru-napadnuta-dvojica-srpskih-drzavljana.html

Sreća u nesreći je što nismo u EU, inače bi se desio pravi egzodus.
Međutim Zapad postaje prezasićen, šta će ti ljudi posle kad se budu morali vratiti?
Ili ako budu sprečeni da uopšte odu?
Učlaniti se u SNS i postati botovski kancer?

то што нисмо у еу није од значаја, празнимо се скоро као и они.
сваки србин избеглица има хр.пасош...
деца и унуци срби из другог рата који су насељени у војводини имају исто њихове пасоше, и одлазе.
јесте да редовно пљују еу, и не би да србија постане члан, али, прилику да оду не пропуштају:think:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Zašto im ne bi išlo u prilog? Što je Jeljcin mrzeo Miloševića? Ako su nas podržali po pitanju Srpske, nema razloga da to ne urade i po ovom drugom pitanju...

кранг,засмејаваш ме.. верујем да је жив и кадијевић би се слатко насмејао ;)

- - - - - - - - - -

Nece to biti neki veliki priliv radnika iz Srbije u Hrvatsku.Mozda Srba iz Bosne da ,ali iz Srbije definitvno ne.Ipak je to rizican posao za drzavljane Srbije zbog ekavskog akcenta.Hrvatska ove godine izdace nekoliko hiljada radnih dozvola drzavljanima Kosova,sto znaci da ce hrvatskom preduzetniku biti isplativije zaposliti Albance sa Kosova koji su jeftinija radna snaga od Srba.Ako Njemacka dozvolli za godinu dvije zaposljavanje drzavljana BiH i Srbije,ocekuj da ce te morati uvoziti radnu snagu sa Filipina i Tajlanda.

http://rs.n1info.com/Region/a422887/U-Zadru-napadnuta-dvojica-srpskih-drzavljana.html

интересантно, не спомињу радну снагу из србије,али филипинце да:lol:

Back