Bes u Hrvatskoj zbog zapošljavanja Srpkinja

Ima radnika iz Republike Srpske koji rade sezonski dole. Vozare uglavnom iz Trebinja. Iz Srbije manje. Nešto sam ih viđao po Makarskoj,Korčuli i Šibeniku.To je sitnica. Što se privatnika tiče njih ne zanima koje si nacije bitno je da te može dobro oguliti. Da sam lokalac i živim dole ne bih se borio za ta radna mjesta kad mi je otvorena granica prema Njemačkoj. Hrvatska je nerealna što se tiče cijena,ne samo prehrane već i uobičajenih životnih troškova.

Ima radnika iz Republike Srpske koji rade sezonski dole. Vozare uglavnom iz Trebinja. Iz Srbije manje. Nešto sam ih viđao po Makarskoj,Korčuli i Šibeniku.To je sitnica. Što se privatnika tiče njih ne zanima koje si nacije bitno je da te može dobro oguliti. Da sam lokalac i živim dole ne bih se borio za ta radna mjesta kad mi je otvorena granica prema Njemačkoj. Hrvatska je nerealna što se tiče cijena,ne samo prehrane već i uobičajenih životnih troškova.

Trend odlaska radnika iz Srbije na rad u Hrvatsku je novog datuma, ali čini se da će ove sezone biti pravi bum po tom pitanju. Još lani kad sam bio u Beogradu, doznao sam od ljudi, znanaca i neznanaca da ovo ljeto planiraju doći raditi na Jadran.

1) budući da građani Srbije dolaze na privremeni/sezonski rad u Hrvatsku, iz koje građani Hrvatske odlaze na bolje plaćene poslove na Zapadu, to znači da je Srbija u daleko nepovoljnijoj ekonomskoj situaciji nego Hrvatska

2) budući da se građani Srbije odlučuju u većem broju doći u Hrvatsku raditi sezonske poslove, to znači da Srbi sve manje doživljavaju Hrvatsku kao državu u kojoj bi se Srbi osjećali nesigurno

i za mene rade Hrvati a znaju da sam bio "cetnik",kako to tumacis ?

Da si bio četnik, ne bi radili za tebe, ali budući da si "četnik", ljudi znaju s kime imaju posla.

Bi bi ,jos kako rade i nisam jedini za koga rade.Vise vole da rade za cetnike nego za Hrvate,jer znaju da nece biti zajebani kao od svojih.
Toliko o tvom provociranju sa "Srbi dolaze da rade u Hrvatsku jer zive losije od Hrvata".

Poslednja izmena:
Trend odlaska radnika iz Srbije na rad u Hrvatsku je novog datuma, ali čini se da će ove sezone biti pravi bum po tom pitanju. Još lani kad sam bio u Beogradu, doznao sam od ljudi, znanaca i neznanaca da ovo ljeto planiraju doći raditi na Jadran.

па надничили су по илочким виноградима,јер се боље плаћало.
и онда је уведена нека мера, типа радне дозволе, и даље не знам како функционише.
крстила сам се са обе руке кад сам чула ко све иде:lol:
приличан број избеглих срба опет ради у хр.. и тек ми то није јасно,ал ајд...

и онда је уведена нека мера, типа радне дозволе, и даље не знам како функционише.

Nema ništa nejasno, vojvođanski Srbi tu oblast prirodno gledaju kao svoju. Moja bivša devojka je iz Bačke Palanke, a kao klinka za vreme rata išla u Ilok da bere grožđe...

Bi bi ,jos kako rade i nisam jedini za koga rade.Vise vole da rade za cetnike nego za Hrvate,jer znaju da nece biti zajebani kao od svojih.
Toliko o tvom provociranju sa "Srbi dolaze da rade u Hrvatsku jer zive losije od Hrvata".

Nije to provociranje, već činjenica. Hrvatski BDP po glavi stanovnika je 14,637 $, a srpski 6,815 $, što je više od dvostruko niže.

Nema ništa nejasno, vojvođanski Srbi tu oblast prirodno gledaju kao svoju. Moja bivša devojka je iz Bačke Palanke, a kao klinka za vreme rata išla u Ilok da bere grožđe...

словенац,ти све знаш:lol:
може бити да је ишла у бербу у време сао крао па да и разумем,
али све после,јок..
не знам да ико од шиђана ту област природно гледа као своју.
можда паланчани тако гледају,али тамо су већином дођоши па можда зато..

Kao i u slučaju Hrvata, koji idu raditi na Zapad, gdje im je bolje, tako i Srbi idu na zapad, u Hrvatsku, gdje smatraju da će im biti bolje.

Back