Bes u Hrvatskoj zbog zapošljavanja Srpkinja

MOST6

Buduća legenda
Poruka
29.628
Autor: mondo.rs, MONDO/Agencije

Ugostitelji u Hrvatskoj će, zbog manjka radne snage, zaposliti i radnice koje dolaze iz Srbije, što je naišlo na bes jednog broja zaposlenih, a ima i onih koji su zbog toga dali otkaz.

26.04.2019. | 14:29 > 14:34

Neimenovana bivša sobarica za Slobodnu Dalmaciju ispričala je da je dolazak ovog leta Srpkinja za sobarice bila "kap koja je prelila čašu" i dala je otkaz u splitskom hotelu visoke kategorije.

"Kad sam čula da će ovog leta dovesti Srpkinje za sobarice, dala sam otkaz. To je bila kap koja mi je prelila čašu. Nema to, ne daj Bože, veze s nacionalnošću, ratom... Nisu te žene ništa krive", rekla je žena.

Njoj je, kako je objasnila, "pukao film" jer će one da rade za istu platu, a plus će im biti obezbeđen i smeštaj.

"Kad možeš njima platiti smeštaj, znači da možeš i nama dignuti platu", smatra ona i dodaje da će ugostitelje radnice koje dolaze iz inostranstva više koštati od njih koje tu već žive.

http://mondo.rs/a1182502/Info/Ex-Yu/Hrvati-ljuti-zato-sto-zaposljavaju-Srbe.html

Ova vijest ukazuje na dvije činjenice:

1) budući da građani Srbije dolaze na privremeni/sezonski rad u Hrvatsku, iz koje građani Hrvatske odlaze na bolje plaćene poslove na Zapadu, to znači da je Srbija u daleko nepovoljnijoj ekonomskoj situaciji nego Hrvatska

2) budući da se građani Srbije odlučuju u većem broju doći u Hrvatsku raditi sezonske poslove, to znači da Srbi sve manje doživljavaju Hrvatsku kao državu u kojoj bi se Srbi osjećali nesigurno

Autor: mondo.rs, MONDO/Agencije

Ugostitelji u Hrvatskoj će, zbog manjka radne snage, zaposliti i radnice koje dolaze iz Srbije, što je naišlo na bes jednog broja zaposlenih, a ima i onih koji su zbog toga dali otkaz.

26.04.2019. | 14:29 > 14:34

Neimenovana bivša sobarica za Slobodnu Dalmaciju ispričala je da je dolazak ovog leta Srpkinja za sobarice bila "kap koja je prelila čašu" i dala je otkaz u splitskom hotelu visoke kategorije.

"Kad sam čula da će ovog leta dovesti Srpkinje za sobarice, dala sam otkaz. To je bila kap koja mi je prelila čašu. Nema to, ne daj Bože, veze s nacionalnošću, ratom... Nisu te žene ništa krive", rekla je žena.

Njoj je, kako je objasnila, "pukao film" jer će one da rade za istu platu, a plus će im biti obezbeđen i smeštaj.

"Kad možeš njima platiti smeštaj, znači da možeš i nama dignuti platu", smatra ona i dodaje da će ugostitelje radnice koje dolaze iz inostranstva više koštati od njih koje tu već žive.

http://mondo.rs/a1182502/Info/Ex-Yu/Hrvati-ljuti-zato-sto-zaposljavaju-Srbe.html

Ova vijest ukazuje na dvije činjenice:

1) budući da građani Srbije dolaze na privremeni/sezonski rad u Hrvatsku, iz koje građani Hrvatske odlaze na bolje plaćene poslove na Zapadu, to znači da je Srbija u daleko nepovoljnijoj ekonomskoj situaciji nego Hrvatska

2) budući da se građani Srbije odlučuju u većem broju doći u Hrvatsku raditi sezonske poslove, to znači da Srbi sve manje doživljavaju Hrvatsku kao državu u kojoj bi se Srbi osjećali nesigurno

ако, заебавај и то са правом :lol:

Обзиром да добијају више од домаћих, вероватно су послодавци проценили да више и вреде од домаћих
Кај не?

Ne dobijaju više, nego im je u aranžman uključen smještaj i to je ono što domaći smatraju problematičnim. Drugim riječima, ako možeš stranom radniku platiti smještaj na istu plaću, onda možeš i domaćim radnicima povećati plaću. Ili će ih strpati po 30 u jednu sobu, što također nije isključeno, pa poslodavac neće osjetiti teret stambenih troškova.

Također, zanimljivo je da, osim turista, koji već godinama dolaze u velikim brojevima, i to s autima srpskih registracija, što ukazuje da se osjećaju sigurno u Hrvatskoj, od lani sve više građana Srbije dolazi preko lkjeta raditi u Hrvatsku, što također ukazuje da im je ta opcija privlačna i sigurna. Nadalje, to ukazuje da su priče srpskih političara o "ustašluku" u Hrvatskoj jedan veliki napuhani balon.

- - - - - - - - - -

Sve stoji u tekstu.

neznači lol odakle ti to,zašto bog mora nužno biti savršen? i KOJI bog (ima ih oko 200 iljada ako ne i manje)?

Po definiciji jeste, a tebi ostaje da veruješ u tu definiciju ili ne, niko te ne tera. Međutim, ako kažeš "Bog sve vidi", pitanje je na kog boga tačno misliš, pošto je ovaj moj upravo onakav kakvim sam ga opisao, to jest savršen.

po KOJOJ I ČIJOJ definiciji zemljače?!
nema šta da verujem ili neverujem,nemogu da prihvatim nešto što je nelogično, a to je tvoja (i samo tvoja) definicija lažnog ''boga''
na PRAVOG boga mislim a taj tvoj je nepostojeći jer savršenstvo nepostoji,niko i ništa nije savršeno

Po definiciji kakva ti je data da u nju poveruješ ili ne. Hrišćanski bog je savršeno biće, a ukoliko ga ne smatraš savršenim, to je klasično bogohuljenje. Žao mi je što ti ovo pričam, posebno na Vaskrs, ali letiš pravo na roštilj u pakao. Mislim, ko zna, možda ti se i ja nekad pridružim tamo, jer sam grešno biće, ali za tebe je sigurno da si ga ugasila :D

Možda nije, ali neka druga domaća radnica svakako jeste.

možda nije,nikad ne reci nikad..

Po definiciji kakva ti je data da u nju poveruješ ili ne. Hrišćanski bog je savršeno biće, a ukoliko ga ne smatraš savršenim, to je klasično bogohuljenje. Žao mi je što ti ovo pričam, posebno na Vaskrs, ali letiš pravo na roštilj u pakao. Mislim, ko zna, možda ti se i ja nekad pridružim tamo, jer sam grešno biće, ali za tebe je sigurno da si ga ugasila
pa tzv ''hrišćanski'' bog je izmišljotina i on tek,čak ni po bibliji i crkvi,nije savršen nego pun ljudskih negativnih osobina (pitam se zašto -.-),ljutnje,besa,zlobe itd tkd..
nisam,ja ću da se renkarnatiram u morsku sirenu,meduzu ili cvikcanglu

Back