Berluskoni odgovoran za korupciju.

munjoliki

Domaćin
Poruka
4.324
Administrativni sud u Milanu o slučaju iz 90-ih
Berluskoni odgovoran za korupciju, kazna za firmu 750 miliona
Autor: Tanjug | Foto:FoNet | 05.10.2009. - 17:49

Italijanski premijer Silvio Berluskoni odgovoran je za korupciju u koju je bila umešana njegova kompanija "Fininvest" tokom devedesetih godina, saopštio je Administrativni sud u Milanu i odredio da premijerova kompanija mora da plati 750 miliona evra odštete.


Kako se navodi u presudi, u koju je agencija Rojters imala uvid, "Fininvest" će morati da plati odšetu kompaniji CIR zbog štete nanete nezakonitim preuzimanjem izdavačkog preduzeća "Mondadori". Vlasnik oštećene kompanije Karlo de Benedeti je i vlasnik rimskog prolevičarskog dnevnika "Republika", koji poslednjih meseci iznosi mnoštvo detalja o Berluskonijevom privatnom životu.
Kada je Berluskoni preuzeo "Mondadori", promenio je orijentaciju njegovih izdanja, počev od "Panorame", a gubitak je doveo do toga da De Benedetijev CIR izgubi vlasništvo nad kompanijom "Oliveti". "Fininvest" je saopštio da će tražiti suspenziju sudske odluke, dok ne uloži žalbu.

Italijanski premijer je 2007. godine, zbog zastarelosti, oslobođen odgovornosti u krivičnom postupku koji je protiv njega vođen u ovom slučaju, ali je sud, u parničnom postupku, ocenio da je on odgovoran kao vlasnik kompanije.
Tokom suđenja 2007. godine, njegov bivši advokat Ćezare Previti oglašen je krivim za podmićivanje sudije 1991. godine, da bi presudio u korist "Fininvesta" protiv kompanije CIR.
On je tada osuđen na godinu i po dana zatvora.

Jure Berluskonija za lopovluk još od pre petnaest-dvadest godina,a kod nas se zaboravlja ko i šta je opljačkao u 90-im,a i sada kriminal,pronevere i korupcija nikoga ne zanima.
 

Back
Top