BEOVIZIJA I EVROVIZIJA 2009

• Začetnik teme Začetnik teme nimil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hm...Rasho...

Ne govorim ti o tome da li je on poznat kao pevac. A i to sto si nasao clanak na engleskom, sto je neki nas napisao uz najlepse zelje i da se nada da ce biti bolje sledeci put, nije odgovor.
Rekao si da je anonimus i pionir. A nije.

Nisi ti jedini koji znas pises na erngleskom. Ja nemoram da prepisujem ili kopiram. Sve sto hocu da napisem na srpskom ili engleskom, svejedno mi.

Moze li Kon da samostalno odrzi uspesan koncert kao Oskar , u Srbiji, ili u inostranstvu ?

Nemoze. Nema taj potencijal. Jedna pesma, ma kako dobra, nije koncert. Zato ja kazem da Kon nije reprezentativan.

Po pravilu nas na Evroviziji treba da predstavljaju reprezentativni umetnici. Kako sto su Marija Serifovic, Zeljko Joksimovic, Lepa Brena, Zdravko Colic, Jelena Tomasevic, Biljana Krstic, Djordje Balasevic, Natasa Bekvalac, Ana Nikolic, (ima ih dosta) pa onda mladji itd.
, ima ih dosta , koji mogu da odrze samostalan koncert kako u Srbiji tako i u svetu, pa da po principu razmene dobijem mnoge pozitivne stvari iz inostranstva.

Tako ja razmisljam i misli na opste i zajednicko dobro svih nas.

Evo nekoh detalja u vezi žirija (Evrovizijskog)

Svaka država poslaće pet članova žirija . Oni moraju biti pevači, kompozitori, producenti i sl . Niko od njih nesme imati nikakve veze sa bilo kojim takmičarem . Ukupno će biti nešto preko 200 stručnih članova žirija koji će odlučiti pobednika zajedno sa publikom . Još nije odlučeno da li će se glasovi žirija i publike čitati zajedno ili pojedinačno .

Dobro. Beovizija je prosla, cipelica mnogi nece podrzati, ali ostaje nam sledeca godina koju treba izbojkotovati, ako se nesto ne promeni. Nego kako danas stojimo na kladionicama??
Prema William Hill-u smo pali sa 12. na 16. mesto. Za mene najvece iznenadjenje je svakako Crna Gora koja prema danasnjim procenama zauzima 4. mesto sto je svakako lep pocetak. Vodeci su Norveska i Grcka, dok dno cuvaju Belorusija, Holandija, Hrvatska i Slovacka. Medju prvom 10-orkom su i Turska, Velika Britanija, Svedska, Rusija, Malta, Azerbejdzan i BiH.
Kakvi su vasi utisci o ostalim drzavama?

Dr:
Iskreno, kad bi vas pitao zasto je muzika na beoviziji uvek trula i nikada nekog aternativnog muzickog zanra (u to se ne racuna etno), sta bi ste vi odgovorili?

Zato sto gledaoci nemaju uvid u pristigle pesme, vec se tu mulja jos od pocetka. Kad bi mogli da cujemo za ostale bilo bi bolje a i sami su se srozali godinama, pa vise ni sami autori ne zele da se prijavljuju jer znaju da ce pobedi onaj ko najvise ponudi.

Dobro. Beovizija je prosla, cipelica mnogi nece podrzati, ali ostaje nam sledeca godina koju treba izbojkotovati, ako se nesto ne promeni. Nego kako danas stojimo na kladionicama??
Prema William Hill-u smo pali sa 12. na 16. mesto. Za mene najvece iznenadjenje je svakako Crna Gora koja prema danasnjim procenama zauzima 4. mesto sto je svakako lep pocetak. Vodeci su Norveska i Grcka, dok dno cuvaju Belorusija, Holandija, Hrvatska i Slovacka. Medju prvom 10-orkom su i Turska, Velika Britanija, Svedska, Rusija, Malta, Azerbejdzan i BiH.
Kakvi su vasi utisci o ostalim drzavama?

Ja se nesto ne bih pouzdala u tu kladionicu, jer po mom misljenju i po utisku koji sam stekla citajuci komentare po raznim stranim sajtovima, Srbija nema nikakve sanse da uopste prodje u finale, pesma se nikome ne svidja, a uz to smo u puno jacoj polufinalnoj grupi. I volela bih da ne prodjemo, da mi ne skrnavi dozivljaj finala.

Sto se ostalih zemalja tice meni je Norveska apsolutni favorit. Od ostalih mi se svidja Rusija, mada je i sami Rusi mrze kao mi Cipelu :) Ali ima mi nesto u toj pesmi, sto je vise slusam, vise mi se dopada. Svidja mi se i Irska prvi put u zivotu, malo me podseca na nekog, mozda na Blondi "Maria", nisam sigurna, ali mi je super. Belorusija se jako lose kotira, a meni je u top 5. Bosna mi je najbolja od svih bivsih republika, a i Hrvatska bi realno trebalo da udje u finale.

Sakis ima pesmu kao iz kalupa, Grci stalno salju iste pesme, pevljive, pamtljive. I kad je sa onim shitom Shake it bio treci, bojim se da sad moze i vise. Od mora slicnih, njegova mi i jeste najbolja, ali nikako za pobedu. Turska, Spanija, Crna Gora i jos puno, puno drugih imaju iste takve pesme, neke od njih ce biti u vrhu, ali su meni sve u svemu nesvarljive.

Francuska, Britanija, Malta, Kipar, Portugal, nisu lose pesme, lepi vokali, ali dosadno do zla boga, nikad da im kraj docekas.

Suma sumarum : Norveska daleko najbolja, a Srbija daleko iza svih, po mom skromnom misljenju.

A evo i sajta gde mozete glasati i videti kako stojimo http://www.escstats.com/

Poslednja izmena:
Zato sto gledaoci nemaju uvid u pristigle pesme, vec se tu mulja jos od pocetka. Kad bi mogli da cujemo za ostale bilo bi bolje a i sami su se srozali godinama, pa vise ni sami autori ne zele da se prijavljuju jer znaju da ce pobedi onaj ko najvise ponudi.

Upravu si potpuno, ali postoji jos mracnija strana price a to je da je potraznja za muzikom tog stila najveca.Sta to govori o ljudima u Srbiji?

Marko Kon, ovogodišnji srbijanski predstavnik na Eurosongu, već popunjava svoj raspored brojnim obvezama koje očekuju svakog predstavnika na ovom natjecanju. Kao i svake godine, RTS priprema, organizira i realizira strategiju promocije. U tijeku je studijsko fotografiranje Marka Kona i njegovih suradnika pred objektivom srbijanskog fotografa Petra Vujanića. Nakon fotografskog dijela, Marko Kon prelazi u studio gdje će se posvetiti novoj produkciji pjesme “Cipela” koja će biti snimljena na engleskom, francuskom i ruskom jeziku.

RTS priprema i plan turneje Marka Kona, za kojeg vlada veliko zanimanje. Naime, iz čitave Europe, na adresu RTS-a stižu zahtjevi i molbe za ustupanjem glazbenog, fotografskog ili video materijala Marka Kona i Milana Nikolića. (RTS)

Back