Ana učila pesmu, Oskar izostao
Autor: M. Radojković | Foto:V. L. | 21.02.2009. - 05:00
Ana peva numeru Marine Tucaković
Takmičari „Beovizije” po prvi put su se sastali pre nekoliko dana u studiju RTS-a u Košutnjaku kako bi snimili spotove za takmičarske numere. „Blic” je pre snimanja zavirio i u garderobe muzičara.
„Hajde da ti napravim frizuru, znam ja kako ti voliš”, rekao je Đorđe Gogov, član „OT benda”, svom drugaru Nikoli Sariću.
„Prepuštam se u tvoje ruke”, orio se Sajkov glas kroz šminkernicu u kojoj su im društvo pravili Sonja Bakić i mladi pevač Andrej Ilić, sin Sanje Ilića. Za to vreme Vukašin i Nikola Paunović ispijali su kafe praveći društvo Kaji, dok su za stolom pored njih, ćaskali Minja Samardžić, ćerka Željka Samardžića, i Danijel Pavlović.
„Hajde, red je na vas!”, uzviknuo je reditelj, i momci iz „OT benda” i Kaja su se razleteli po bini i zapevali: „Ostavljam ti aleluja blagoslov za kraj, svoju stranu sveta biraj, mene ne diraj”.
Potom su na binu stupili Danijel i Milica koja je obučena u crnu usku haljinu izmamila uzdah svih muških, ali i ženskih takmičara: „Crno traži belo, a anđela vrag. Vatra traži vodu da umije se… hejter... ja sam hejter oooouuu”, pevali su Milica i Danijel.
„Eno je, vidi kako je zgodna”, uzviknulo je nekoliko takmičara kada je u studio ušla Ana Nikolić obučena u pripijenu zlatno-crnu haljinu. Lakim koracima, Ana se uvijala na bini. „Tu je ful, ful oprema moja kada sa tobom ne govorim… tu je ful, ful jastuk za dvoje bar njemu dušu da otvorim”, pevala je Ana, i kada je sišla sa bine otkrila da sada prvi put čuje pesmu u celosti.
Došlo je vreme da se snimi poslednji spot, video za pesmu „Oskar superstar” i svi su očekivali da u studio uđe Oskar (alter ego voditelja Ognjena Amidžića) sa grupom „Bjuti kvins” i Đorđem Marjanovićem, ali umesto njih su nastupile lutke koje su iza paravana zapevale „Ne treba ti Holivud, ni Amerika, šta će tebi Bolivud, i sva Azija… za tebe je Evrovizija”.
Iz publike je nastup lutaka, smešeći se, posmatrao Ognjen Amidžić koji nije mogao da otkrije gde je taj Oskar…
Inače, u revijalnom delu festivala nastupiće Jelena Tomašević, prošlogodišnji predstavnik Izraela na “Evroviziji“ Boaz, prošlogodišnja predstavnice Jermenije Sirušo kao i gosti iz regiona.
Tema „Beovizije” televizijske serije
Radio-televizija Srbija juče je zvanično predstavila dvadeset takmičara „Beovizije” koja će se održati 7. i 8. marta u „Sava centru”. Tom prilikom, organizatori su potvrdili pisanje „Blica” da će manifestaciju voditi Jovana Janković pojačana glumačkim timom - Srđanom Timarovom i Milenom Vasić-Ražnatović. Tema festivala ove godine biće serije, te će glumački par u pauzama između pesama izvoditi skečeve iz poznatih serija - od „Grlom u jagode”, „Vrući vetar”, pa sve do serija „Ranjeni orao” i „Moj rođak sa sela”. Redosled takmičara na „Beoviziji” biće određen žrebom 25. februara u emisiji „Beogradska hronika”. Pobednika će ravnopravno (u odnosu pedeset prema pedeset) izabrati publika (sa jednog telefona može da se pošalje jedan glas) i stručni žiri koji će najverovatnije biti sastavljen od tri člana čija će imena biti poznata neposredno pre početka festivala.