Beovizija 2020

Luda Srpska Druzina

Veoma poznat
Poruka
14.416
U izboru za srpsku pesmu 24 kompozicije

Radio-televizija Srbije saopštava da su izabrane 24 kompozicije koje će krajem februara učestvovati na festivalu Beovizija 2020, od kojih će pobednička predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2020.


Konkurs za "Pesmu Evrovizije 2020" završen je 9. decembra, a 23. decembra otvorene su sve pošiljke koje su stigle na adresu Radio-televizije Srbije. Na konkurs se prijavilo 90 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere.

Radovi izabrani na konkursu su:

1. Igor Simić - Ples za rastanak
muzika: Daniel Kajmakoski, Matej Đajkovski, Vladimir Danilović
tekst: Vladimir Danilović

2. Sanja Bogosavljević - Ne puštam
muzika: Sanja Bogosavljević
tekst: Kristina Kovač

3. Rocher etno bend - Samo ti umeš to
muzika: Rastko Aksentijević
tekst: Rastko Aksentijević

4. Neda Ukraden - Bomba
muzika: Dušan Bačić, Dejan Nikolić
tekst: Dušan Bačić

5. Marko Marković - Kolači
muzika: Vladimir Graić, Marko Marković
tekst: Nemanja Filipović, Leontina Vukomanović

6. EJO - Trag
muzika: Stevan Milijanović
tekst: Stevan Milijanović

7. Karizma - Ona me zna
muzika: Dušan Janićijević, Dejan Jelisavčić
tekst: Dejan Jelisavčić

8. Andrija Jo - Uvek
muzika: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund
tekst: Laurel Barker

9. Naiva - Baš baš
muzika: Žika Zana
tekst: Jelena Zana

10. Bojana Mašković - Kao muzika
muzika: Goran Kovačić
tekst: Bojana Mašković

11. Ivana Jordan - Vila
muzika: Ivana Jordan
tekst: Ivana Jordan

12. Bane Mojićević - Svet sa Prokletija
muzika: Mirko Šenkovski Geronimo
tekst: Mirko Šenkovski Geronimo

13. Ivan Kurtić ft. Geapsy Train - Sabajle
muzika: Nikola Burovac
tekst: Miloš Roganović

14. Hurricane - Hasta la Vista
muzika: Nemanja Antonić
tekst: Sanja Vučić

15. Milan Bujaković ft. Olivera Popović - Niti
muzika: Petar Pupić
tekst: Petar Pupić, Milan Bjelica, Luka Racić

16. Nenad Ćeranić - Veruj u sebe
muzika: Alek Aleksov, Nenad Ćeranić
tekst: Alek Aleksov, Nenad Ćeranić

17. Bora Dugić i Balkubano - Svadba velika
muzika: Nikola Burovac, Danijel Đurić
tekst: Nikola Burovac, Danijel Đurić

18. Ana Milenković - Tajna
muzika: Dušan Bačić
tekst: Dušan Bačić

19. Srđan Lazić - Duša i telo
muzika: Srđan Lazić
tekst: Srđan Lazić, Dejan Ivanović

20. Lazar Živanović - Puklo je nebo
muzika: Michael James Day
tekst: Adis Eminić

21. Milica Mišić - Kiša
muzika: Sashka Janx
tekst: Sashka Janx

22. Thea Devy - Sudnji dan
Muzika: Pele Loriano, Beth Morris, Dom Scott
Tekst: Petar Spirić, Aleksandra Lazarević Spirić

23. Biljana Đurđević - Raj
muzika: Tina Amvon
tekst: Tina Amvon

24. Aleksa Vučković - Samo mi kaži
muzika: Dimitrije Borčanin, Aleksa Vučković
tekst: Dimitrije Borčanin, Aleksa Vučković

Izabrane kompozicije takmičiće se na festivalu Beovizija 2020, koji će biti održan krajem februara 2020, kroz dva polufinala i veliko finale. U danima koji dolaze biće obavljeni razgovori sa autorima o daljim aktivnostima vezanim za Beoviziju 2020. Radio-televizija Srbije ima pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača kompozicije.

Da podsetimo, prema uslovima konkursa kompozicija ne sme da traje duže od tri (3) minuta, mora da bude izvedena na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, a izvođači ne smeju da budu mlađi od 16 godina.

ESC%202020,%20Open%20Up%20logo,%20sajt.jpg

Slogan 65. Pesme Evrovizije, koja će se 12, 14. i 16. maja održati u Nizozemskoj, u Roterdamu, glasi Open Up - u prevodu Otvorite se.

Kreativni tim nizozemskih javnih emitera NPO, NOS i AVROTROS, koji udruženim snagama organizuju predstojeće takmičenje, osmislili su slogan čija je poruka "otvorena" za nove ideje i želje svih onih koji će biti deo jedinstvenog događaja idućeg maja.

- Otvorite se jedno drugom. Otvorite se prema muzici. Otvorite se prema Roterdamu. Otvorite se prema čemu god izaberete! Budite slobodni da dovršite slogan na svoj način. Tako ćemo bolje upoznati jedni druge - pojasnio je Sice Baker, izvršni producent događaja ispred NPO, NOS i AVROTROS, i dodao:

- Tražili smo temu i slogan koji održava ono za šta se Nizozemska zalaže i ono s čime se Nizozemci mogu identifikovati; sa zemljom otvorenom prema svetu, gde slobodno govorimo ono što mislimo, poštujući tuđa mišljenja. Takođe smo pronašli temu koja reflektuje duh našeg vremena. Ljudi su zabrinuti zbog rastuće polarizacije i sloboda nije svima očigledna kao što bi trebalo da bude. Sloganom Open Up srdačno pozivamo ljude da se otvore jedni prema drugima, prema različitim mišljenjima, životnim pričama i, naravno, prema muzici - izjavio je Baker.

Zemlje učesnice:

Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina.

Polufinalni žreb 28. januara

Zvanično je saopšteno i da će žrebanje za nastup u polufinalima biti održano 28. januara.

Žreb se inače sastoji iz dva dela. U prvom delu žreba članice "velike petorke" i domaćin saznaju u kom polufinalu glasaju i koje polufinale moraju da prenose. Zatim se vrši žreb polufinalista - koja zemlja učestvuje u kom polufinalu, iz šest tzv. šešira koji se sastavljaju na osnovu istorije glasanja.


Beovizija 2020: U izboru za srpsku pesmu 24 kompozicije
 
12. Bane Mojićević - Svet sa Prokletija
muzika: Mirko Šenkovski Geronimo
tekst: Mirko Šenkovski Geronimo

Ovo zvuci dobro posto verujem Geronimu... ima jos par dobrih numera .. videcemo
 
Zasto ici van kulture Srbije i pokusati da budes kopija nekog drugog naroda

Finci su pobedili ali je pobedio i Portugalac sa baladom kao i jevrejka sa tehno verzijom
Mi imamo dosta metalskih bendova, a o brojnim obožavaocima Metalike, Mejdena i AC/DC da i ne pričam, tako da se nikako ne slažem da je to van naše kulture.
 
Beovizijski skandal o kome se još priča: „Ludi letnji ples“ danas peva i pevač zbog koga Flamingosi nisu otišli na Evroviziju

1579277674850.png


Član grupe „No name“ posle 14 godina pevao uživo „Ludi letnji ples“ od „Flamingosa“! Danijel Alibabić, crnogorski pevač poznat po grupi „No name“ koja je predstavljala Srbiju i Crnu Goru na Pesmi Evrovizije 2006-e, gostovao je na beogradskom Radiju 3 i tom prilikom prvi put nakon čuvenog skandala na „Beoviziji“ otpevao je pesmu „Ludi letnji ples“ od „Flamingosa“, koji odlukom žirija iz Crne Gore nisu otišli na Evroviziju!


Naime, Danijel je bio gost zimskog otvorenog studija Radija 3 na Trgu Republike gde je premijerno izveo svoju novu pesmu „Dar ili kazna“. Nakon predstavljanja numere, Danijel je odgovarao na pitanja voditelja ovog radija Filipa Ugrenovića, a poslednje u nizu je bilo upravo u vezi sa čuvenim skandalom kada je celokupan žiri iz Crne Gore maksimalne poene davao grupi „No name“ dok favoritima, „Flamingosima“ i Luisu, nisu dodelili nijedan jedini poen! Na kraju, Danijel je i zapevao hit „Ludi letnji ples“ što je prvi put posle 14 godina da je neki član crnogorske grupe uopšte javno govorio o ovom slučaju.



Studio Radija 3 će do 14. februara biti na Trgu Republike, kada će veliki koncert održati jedna od najvećih regionalnih zvezda Senidah dok će u međuvremenu gosti biti i Nataša Bekvalac, Ana Kokić, Lukijan Ivanović, Ana Štajdohar i drugi.
 
"SUNCE TI ŽARKO, SADA ĆE ZET DA ME OPTUŽI ZA PLAGIJAT" Drama između Kristine Kovač i supruga njene sestre Aleksandre se nastavlja, VEĆ SU BILE PROZIVKE

1579277796363.png


Kristina Kovač juče je javno pohvalila rođenu sestru Aleksandru Kovač sa kojom je godinama u svađi, a danas je usledio hladan tuš kada je u svom postu provocirala Aleksandrinog supruga Romana Goršeka sa kojim je i ranije imala javne nesuglasice.


1579277808618.png


- Bože, kakva telepatija...sad te shvatam da tekst koji sam napisala sanji Bogosavljević za Beoviziju još trećeg decembra (mnogo pre nego što čuh Aleksandrinu pesmu) pominje i mlečni put i svemir. Sunce ti žarko sad će zet da me optuži za plagijat ni krivu ni dužnu... Šta ću jadna? - obratila se fanovima danas Kristina Kovač nakon što je juče pohvalila novu pesmu svoje sestre sa kojom nije u dobrim odnosima.


Naime, uprkos što su dugi niz godina u svađi, mnogi su pismo u kojem je juče govorila o poduhvatu svoje sestre protumačili kao ruku pomirenja, a na potezu su aplaudirali Kristini.


- Ne znam gde je bila do sad, ali evo je u punom sjaju. Napokon, iskrena, ogoljena, bez grča pretenzije i skrivanja, ona koja u meni tinja i živi, moja Maka, med i mleko. Ne ulazim u detalje teksta, ali napokon sve deluje istinito. To je njena istina i to se oseća. Podseća na najbolje dane Kejt Buš malo...baš mi se sviđa - počela je Kristina na Fejsbuku.

- I mnogo, mnogo me je potreslo, jer je probudilo to užasno, iskonsko nedostajanje koja nikad nije ni otišlo. Ove suze i ovaj jecaj koji me celu istresao naopačke, ugasilo je moje predivno, saosećajno, pametno, pošteno i dobro dete...izrašće u predivnu ženu - nastavila je ona, te na kraju dodala i da je Aleksandra lepa.

Ipak, šta je potom rekla o pomirenju sa sestrom pročitajte na linku.

Podsetimo, Aleksandra i Kristina Kovač posvađale su se 2014. godine, kada se Kristina objavom na društvenoj mreži javno odrekla svoje sestre i ostatka porodice.
 
SA TRI EVRA U DŽEPU SU SE VRAĆALE SA NASTUPA Najpopularnije devojke u Srbiji danas zarađuju BRDO PARA, a nekad - problem do problema

Devojke iz grupe "Hurricane" napravile su pravi bum na estradnoj sceni, popularnost im raste vrtoglavom brzinom, ali one navode da ih slava nije promenila i da se i dalje dobro sećaju perioda kada su bile u lošoj finansiskoj situaciji.


Grupa Hurricane

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, članice grupe "Hurricane" postigle su veliki uspeh hitom "Favorito", a važe i za favorite na Beoviziji koja se krajem februara održava u Beogradu. Njih tri zaludele su čitav region, a sa popularnošću je došla i zarada.


S druge strane, na početku karijere imale su finansijskih problema.

- Mi smo se sa tri evra u džepu vraćale kući sa nastupa - rekla je Ivana za "Srpski telegraf".


Hurricane

Međutim, sada je priča potpuno drugačija.

- Sve je više nastupa, pa skupljamo pare. Pojavljivanje u medijima donosi i bolju zaradu - rekla je Ksenija Knežević za pomenuti list.
 
SA TRI EVRA U DŽEPU SU SE VRAĆALE SA NASTUPA Najpopularnije devojke u Srbiji danas zarađuju BRDO PARA, a nekad - problem do problema

Devojke iz grupe "Hurricane" napravile su pravi bum na estradnoj sceni, popularnost im raste vrtoglavom brzinom, ali one navode da ih slava nije promenila i da se i dalje dobro sećaju perioda kada su bile u lošoj finansiskoj situaciji.


Grupa Hurricane

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, članice grupe "Hurricane" postigle su veliki uspeh hitom "Favorito", a važe i za favorite na Beoviziji koja se krajem februara održava u Beogradu. Njih tri zaludele su čitav region, a sa popularnošću je došla i zarada.


S druge strane, na početku karijere imale su finansijskih problema.

- Mi smo se sa tri evra u džepu vraćale kući sa nastupa - rekla je Ivana za "Srpski telegraf".


Hurricane

Međutim, sada je priča potpuno drugačija.

- Sve je više nastupa, pa skupljamo pare. Pojavljivanje u medijima donosi i bolju zaradu - rekla je Ksenija Knežević za pomenuti list.
Teške ljanke, videle da ne mogu da se probiju na internacionalno tržište sa pesmama na engleskom jeziku (jer jednostavno ne nude ništa novo) pa krenule i one sa Pinkom i narodnjacima.
 
Hurricane, девојке одлично изгледају, али то не значи да њихова музика није тешко смеће, као што је смеће и ова ''бомба'' од Неде Украден.

Мени није битно да ли ће наше смеће бити прво или последње на ЕВ, смеће је смеће, али битно ми је да у мору тог неукуса фаст фуд музике чујем нешто што ваља, што има душу.
Свако национално такмичење за ЕВ, има неког такмичара који је сјајан кантаутор и који одудара од тог ЕВ смећа, некад они примете тај таленат и те земље изаберу њих, а онда они на ЕВ прођу катастрофално.
 
Evo kada ćete moći da čujete sve numere

Festival „Beovizija“ na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu, i ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale na programu su 28. i 29. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 1. marta.
Prenose sve tri večeri iz studija RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu biće objavljene na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije 6. februara u podne, kada ćemo saznati i raspored učesnika u oba polufinala i njihov redosled nastupanja.

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika „Beovizije 2020“.
Publika i stručni žiri će svojim glasovima, po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. izboru za najbolju pesmu Evrope.

Od 10. februara sve kompozicije biće predstavljene i kroz Jutarnji program RTS-a i emisiju "Šarenica".
Na konkurs se prijavilo 90 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere.
Nakon preslušavanja, komisija je donela odluku i njih 24 je prošlo, te će se krajem februara takmičiti na pesmi Beovizije.

24 KOMPOZICIJE U IZBORU ZA SRPSKU PESMU Vodič kroz Beoviziju 2020: Evo kada ćete moći da čujete sve numere

Znaci za 4 dana ce se cuti kako to zvuci pa ce biti lakse komentarisati o numerama i ko je favorit.
 
Pesma Evrovizije: Srbija u drugom polufinalu!

Upravo je objavljen raspored izvođača koji će ove godine zapaliti binu Eurosonga pesmom i plesom.

Srbija će nastupiti druge polufinalne večeri, kada će svoje pesme predstaviti i Slovenija i Makedonija, dok će Hrvatska nastupati u prvom polufinalu.

Ove godine učestvuje 35 zemalja, a među njima, ni ove godine, nema Bosne i Hercegovine.

Naš izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije - Beovizija, biće održan od 28. februara do 1. marta, a pobednik će predstavljati Srbiju na Evroviziji od 12. do 16. maja, u Roterdamu.
 
Najpametnije bi bilo da se okanemo učestvovanja na tom smeću od festivala i bacanja para i pisanja katastrofalnih tekstova... i trovanja publike kičom i šundom. I proizvođenja skandala. I tobož' glamurizacije nečega što je i muzički i tekstualno potpuno isprazno.
 

Back
Top