Beovizija 2019 - Novosti, utisci, razmišljanja, komentari

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
35.310
ZAVRŠENO PRVO VEČE BEOVIZIJE Ovi takmičari su prošli u VELIKO FINALE, najveći favorit večeri se NIJE PLASIRAO DALJE

Večeras je održano prvo polufinale "Beovizije", tokom kojeg se publici predstavilo dvanaest izvođača, dok su program vodili Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović.

Nakon izvođenja svih numera i glasanja, voditelji "Beovizije" su saopštili ko je prošao dalje, te je samo njih šestoro dobilo priliku da nastavi takmičenje.

Aleksandra Sekulić sa pesmom "Tugo" prva je prozvana u finale, gde će nastupiti pod rednim brojem 12. Za njom, prozvana je Saška Janković sa pesmom "Da li čuješ moj glas", koja će otvoriti finale.

Nataša i Una sa pesmom "Samo bez straha" takođe su ušle u veliko finale, a pevaće jedanaeste. Ivan Kurtić sa pesmom "Bella" nije krio radost kada je čuo da je prošao dalje, a pevaće pod rednim brojem 10. Peti finalista je grupa Vonder Strings i Ivana Vladović sa pesmom "Moja bol", koji će pevati peti, a poslednji finalista je Sofija Perić sa pesmom "Aritmija", koja će nastupiti u finalnoj noći pod brojem 3.

Na iznenađenje mnogih, Ekstra Nena, koja je 1992. godine predstavljala Jugoslaviju na "Evroviziji", nije se plasirala u finale.

Izvor:

80% pesama kao da su pisali i producirali ljudi koji veze sa sluhom nemaju! Meni je neverovatno da je od 24 pesme samo 4-5 relativno pristojno mada i o tih 4-5 može da se diskutuje. Ivan Kurtić? Crveni Ferari? Ja ne znam ko ovom čoveku piše ovako loše tekstove, dečko koji ima strašan potencijal da mu forsiraju ovakve gluposti svaki put. Saška sa neverovatnim vokalom ali i sa frankenštajnom od pesme koja na prvo slušanje nije ništa novo niti originalno, ... U finalu su oni koji su to manje više zaslužili osim što bi umesto one klinke od 17 godina trebala da uđe Ekstra Nena. Recimo da bi Top 5 trebali da budu:

- Wonder Strings / isključivo zbog toga što su svi muzičari i sama ideja je jako lepo ukombinovana u pesmu mada imam utisak kao da u svemu tome fali još nešto.
- Nataša i Una / jedina pesma koja melodijski i produkcijski stvarno odskače od drugih, Feministička priča na koju se prži Evropa. Una omašila rimu u live-u ali ništa strašno, zarazna melodija.
- Dženan Lončarević / tipična Balkanska, emotivna pesma, dobro otpevana koja će pogoditi sve sa ovih prostora ali nešto nisam siguran da će to proći na Eurosong-u. Već smo slali slične stvari i ranije.
- Jana / kada sam je čuo na internetu ugasio sam pesmu već na polovini, međutim uživo je zvučala fantastično a i sam nastup je bio super osmišljen. Po meni sasvim zasluženo u finalu a možda i u Top 5
- Lord / malo trube, malo cirkus, malo papazjanije ali ajde makar je originalnije i življe od ostalih. Uz ispravke pesme i deo gde su trube da se to podigne na još veći nivo bila bi to "zabavna" pesma.

Ne mogu a da ne spomenem kako je vođenje emisije prešlo na nivo kućne ili lokalno kafanske žurke što je u pojedinim trenucima bilo ravno blamu kao i određene pesme koje je za učešće birao "stručni" žiri. Od sledeće Beovizije doživotni nastup na takmičenju ove kvazi manifestacije sa kakvim god pesmama žele dati Maji Nikolić, Ivanu Kurtiću, Karleuši, Baba-Dedama rokerima Lani & Aldu i Eleonori kako bi show bio kompletan. Ovde mogu da se pridruže i ostali koji su na RTS-u redovna pojava pa da im se uplati radni staž. Sve pesme da potpisuju isti likovi pošto se par njih u onom zelenom sobičku rastrčalo između svojih par pulena pa se pitam da li jedan čovek može da potpisuje, producira i aranžira po dve-tri pesme za jedno takmičenje i da sa svakom učestvuje u Top 24 pa koja prođe, prošla je.

За тебе Бабо, за тебе Бабооооо

Bosnjacki-nacelnici-napustili-dvoranu-Parlamenta-BiH-u-trenutku-kad-je-Fikret-Abdic-preuzimao-mandat_ca_large.jpg

Mizerno,sramno,porazavajuce....

Na kraju od svih prođe pesma koju nisam ni pomenuo ali kakve su sve mogle da prođu ovo i nije tako loše :lol: . "Stručni" žiri je svakako odradio posao :dash: ... Od sada u žiri zvati strane muzičare koji nikada nisu imali kontakt ni sa jednim od učesnika! Ne kažem da devojka loše peva čak naprotiv, ali pokretljivost na bini, kreativnost i energija su joj ravne nuli (izuzev dobrog vokala). Mora ozbiljno da se poradi na samim deonicama pesme kako bi to zvučalo još jače i na njenom nastupu uopšte da bi ovo prošlo dalje u finale. Verujem da je to izvodljivo samo nisam siguran koliko su ovi iz RTS-a spremni da ulože para (naših) i da porade na tome. Po meni je najkompletnija pesma od svih bila Wonder Strings ali sad to je što je...

Back