Beogradsko dramsko pozoriste - repertoar za novembar 2020.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.694
Scena Olivera i rade Markovic
Beogradsko dramsko pozorište
Mileševska 64a
bdp-840x630.jpg


DANVREMEPREDSTAVA

01.novembar20.00Ko se boji Virdžinije Vulf
03.novembar20.00ČITAČ
04.novembar20.00ČITAČ
05.novembar20.00ČITAČ
06.novembar20.00TRPELE
07.novembar20.00FUGA
08.novembar20.00Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju
09.novembar20.00Liliom
10.novembar20.00Liliom
12.novembar20.00Crna kutija
13.novembar20.00Crna kutija
14.novembar20.00Ružni, prljavi, zli
15.novembar20.00Ružni, prljavi, zli
19.novembar20.00Jugojugoslavija - pretpremijera
20.novembar20.00Jugojugoslavija - premijera
22.novembar20.00Jugojugoslavija
26.novembar20.00Kišne kapi na vrelom kamenju - Pretpremijera
27.novembar20.00Kišne kapi na vrelom kamenju - Pretpremijera
28.novembar20.00Kišne kapi na vrelom kamenju - Premijera
29.novembar20.00Kišne kapi na vrelom kamenju
 

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.694
Fuga
Reditelj: Inbal Pinto
A-Inbal-Pinto-1-1070x580.jpg


koreografija, scena, kostimi: Inbal Pinto
originalna muzika i aranžmani: Maya Belsitzman
muzika: F. Chopin: Nocturne, Op. 9 Number 1 in B Flat Major, Django Reinhardt: Minor Swing, Sidney Bechet: Si Tu Vois Ma Mere, Maria Teresa Vera & Rafael Zequeira: Veinte Anos, P.I.Tchaikovsky: The Seasons, played live
dizajn svetla: Yoann Tivoli

trajanje: 65’
premijera: Suzanne Dellal Center, Tel Aviv, 2018

izvođači: Almog Ben Horin, Ami Weinberg, Amit Marsino, Amit Zaretsky, Gil Shachar, Mai Golan, Moran Muller, Yael Wachman

Zajednički rad koreografkinje Inbal Pinto i kompozitorke Maje Belsicman se bavi rekonstrukcijom prethodnih života, prohujalih događaja, izumrlih svetova i nestalih likova. Praznina koja ostaje za njima je ispunjena fragmentima nepovezanih misli i krugovima jeke koja na tren oživi zaboravljena, ali neizbrisiva iskustva.
Inbal Pinto je osnovala svoju trupu 1992. godine. Njen prvi komad je bio “Dio Can”, mešavina igre i slikarstva. Godine 1993, ona započinje studije na Bezalel akademiji za umetnost i dizajn, a već naredne godine se priključuje Kompaniji Batševa. Godine 1996, nastaje njen prvi celovečernji komad “Zamotano”, za koji dobija prestižnu Besi nagradu. Na poziv lionske Kuće igre, 1999. godine kreira komad “Ostriga” koji se i danas izvodi i koji joj je doneo Pozorišnu nagradu Izraela, 2000. godine. Zajedno sa Avšalomom Polakom, 2002. godine pokreće Kompaniju igre Inbal Pinto i Avšaloma Polaka, za koju su zajedno kreirali komade “Boobies”, ”Šejker” “Wallflower” “Bombix Mori“, “Ledeno drvo”, “Pastrmka”, i još mnogo radova. Pinto je takođe bila angažovana u realizaciji operskih produkcija u Visbadenu, Bergenu i Tel Avivu. Godine 2013, Pinto i Polak su režirali mjuzikl “Mačka koja je živela million puta” po knjizi Joko Sano, u Tokiju, a kasnije i mjuzikl “Rašomon”. Godine 2018, Pinto je sa kompozitorkom Majom Belsicman napravila komad “Fuga”. Iste godine je napustila zajedničku trupu sa Polakom, i nastavila da radi kao samostalna koreografkinja, rediteljka i dizajnerka.

Maja Belsicman je čelistkinja, pevačica i kompozitorka rođena u Tel Avivu. Diplomirala je na Konzervatorijumu za muziku, pohađala Visoku školu Telma Jelin i Umetničku školu u svom rodnom gradu. Sarađivala je sa brojnim važnim umetnicima i muzičarima. Takođe je prisutna u orkestrima koji prate produkcije Kameri teatra u Tel Avivu, ali i u zajedničkim performansima sa bubnjarem Matanom Efratom.
 

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.694
Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju
08.11.2020.u 20h

bice-sve-gore-i-gore-i-gore-moj-prijatelju-474-279-13316.jpg

koncept, koreografija, izvođenje: Lisbeth Gruwez
kompozicija, dizajn zvuka: Maarten Van Cauwenberghe
stajling: Veronique Branquinho
umetnički savetnik: Bart Meuleman
dizajn svetla: Harry Cole, Caroline Mathieu
tehnički direktor: Thomas Glorieux, Gilles Roosen, Caroline Mathieu
menadžer produkcije: Anita Boels

produkcija: Voetvolk vzw
koprodukcija: Grand Theater Groningen, Troubleyn / Jan Fabre, Theater Im Pumpenhaus & AndWhatBeside(s)Death

Govor može biti moćno oružje. Tokom vekova on je oduševljavao nebrojane mase i terao ljude na akciju, u cilju boljih ili gorih rešenja. Isključivo snagom reči, pokrenute su revolucije i započeli ratovi. Ali govor ne samo da oduševljava slušaoce, već često i samog govornika vodi u stanje transa. Tako se on prepušta toku reči, opsesivnim, ekstatičnim načinom izgovaranja. Moć govora često zavisi od transa govornika. U ovom komadu, Lisbet Gruve igrom prenosi trans jedne zanosne besede. Tokom procesa, ona koristi fragmente obraćanja ultrakonzervativnog američkog televizijskog propovednika Džimija Svagarta… U početku je reč prijateljska i smirena, ali iz njegove kompulzivne želje za ubeđivanjem, raste očaj. Konačno, ta želja otkriva svoju najdublju prirodu: nasilje.
Belgijska igračica i koreografkinja Lisbet Gruve je počela je da uči balet sa 6 godina, a studije je pohađala na Baletskom institutu u Antverpenu, kombinujući srednju školu sa profesionalnom edukacijom iz oblasti umetničke igre. Nakon diplomiranja, nastavlja usavršavanje u oblasti savremene igre pri briselskom P.A.R.T.S.-u. Godine 1999. počela je da radi sa Janom Fabrom, kao jedna od njegovih ratnica lepote. Iako je nastupila u „Sve dok je svetu potrebna duša ratnika” i „Ja sam krv”, međunarodnu slavu je stekla solo komadom „Kada je glavni muškarac jedna žena”, koji je Jan Fabr kreirao zajedno sa njom i za nju. Osim saradnje sa Fabrom, sarađivala je i sa trupama Ultima Vez i Needcompany, kao i sa Grejs Elen Barki, Rinom Sastamoinen i Sidijem Larbijem Šerkaujiem. Godine 2007. osnovala je Voetvolk zajedno sa Martinom Van Kovenbergom. Pored kreiranja za Voetvolk, Lisbet Gruve često igra u filmovima, videoklipovima i tv spotovima. Ona je takođe jedna od „KVS lica“, otvorenog ansambla umetnika i mislilaca vezanih za Kraljevski flamanski teatar u Briselu.Izvor:www.bdp.rs
 

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.694
Liliom ,Ferenc Molnar
Reditelj: Ana Tomović
liliom-474-279-13644.jpg


Premijerom predstave „Liliom“ po tekstu Ferenca Molnara u režiji Ane Tomović otvorićemo I festival regionalne unije pozorišta na Sceni „Rade Marković“ 1 . decembra 2019. godine.
Drama prati sudbinu Lilioma, šarmantnog probisveta koji radi u zabavnom parku, kojim upravlja njegova ljubavnica gospođa Muskat. Njegov život počinje drastično da se menja kada upozna mladu služavku Juli, kojom odlučuje da se oženi. Pošto su oboje jedinke bez adekvatne životne egzistenije, mladi par se ubrzo suočava sa nemaštinom, koja ih vodi ka ambisu. Molnareva sentimentalna tragikomedija primer je takozvane trivijalne, bulevarske drame koja je, u međuvremenu, uspela da stekne kultni status. Njeni junaci su ljudi koji obitavaju na sporednim kolosecima života, marginalni igrači provincijskog cirkusa, a zbivanja u drami stvaraju njihovi zanosi, ljubavi, nasilja, padovi i san o lakoj zaradi.
Dramaturg predstave je Slobodan Obradović, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Momirka Bailović, za scenski pokret zadužena je Isidora Stanišić. U predstavi igraju: Andrija Kuzmanović, Maja Izetbegović, Marko Živić, Aleksandra Anja Alač, Ivana Nikolić, Jovo Maksić, Jadranka Selec, Vladan Milić i Marko Gvero.

dramaturg
Slobodan Obradović
scenograf
Aleksandar Denić
kostimograf
Momirka Bailović
asistent scenografa
Danilo Mlađenović
asistent kostimografa
Nina Radulović
sufler
Marija Stojić
inspicijent
Olivera Milosavljević
organizator
Ivana Jovović

fotograf Dragana UdovičićIzvor: bdp.rs
 

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.694
Ana Đorđević
Crna kutija
Reditelj: Andrej Nosov
13.11.2020u 20. h

crna-kutija-474-279-13632.jpg


Ana Đorđević
Crna kutija
Reditelj: Andrej Nosov
Svi živimo tri života: javni, privatni i tajni. Nekada smo tajne čuvali u glavi a danas u SIM kartici. Šta bi bilo kada bi SIM kartica mogla da govori?
Okupljeni da dočekaju pomračenje meseca, sedmoro prijatelja tokom večere razotkriva svoje najintimnije tajne i žudnje, tražeći izlaz iz igre istine mobilnim telefonima. Šta je istina, a šta tajna? Koliko dobro poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo?
Napomena: ne pokušavajte ovo kod kuće
Koprodukcija sa Beoart produkcijom iz Beograda

SARADNIK NA TEKSTU
Andrej Šepetkovski
SCENOGRAF
Tamara Branković
KOSTIMOGRAF
Selena Orb
KOMPOZITOR
Draško Adžić

DIZAJNER ZVUKA
Matija Leković
ASISTENT REŽIJE
Kristina Krspogačin Stajić
ORGANIZATOR
Ivana Jovović
INSPICIJENT
Zoran Milojević

fotograf Marija Ivanišević, Dragana Udovičić
TRAJANJE PREDSTAVE: 80 minuta
PREMIJERA: 03.11.2017.

Izvor: bdp.rs
 

Lada

Legenda
Moderator
Poruka
51.694
Kišne kapi na vrelom kamenju - Premijera
28.11.2020. u 20. h
Rajner Verner Fasbinder
Reditelj: Jug Đorđević
kisne-kapi-na-vrelom-kamenju-pretpremijera-474-279-13626.jpg


Rajner Verner Fasbinder

Reditelj: Jug Đorđević

Jug Đorđević je mladi reditelj koji izaziva veliku pozornost i o kome se mnogo priča. S druge strane je R. V. Fasbinder, kultni filmski i pozorišni reditelj, dramski pisac, glumac, esejista, jedan od pokretača nemačkog novog talasa. Fasbinderova karijera trajala je svega dvadeset godina, ali je za to vreme snimio 40 filmova, napisao 24 pozorišna komada i generalno obeležio jedno vreme, dotičući teme o kojima se malo ko usuđivao da govori.

„Rajner Verner Fasbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?”

Jug ĐorđevićAutorsku ekipu čine scenograf Andreja Rondović, kostimograf Velimirka Damjanović, kompozitor Julija Đorđević, a scenski pokret potpisuje Damjan Kecojević.

Igraju: PAVLE PEKIĆ, LJUBINKA KLARIĆ, IVA ILINČIĆ, ALEKSANDAR VUČKOVIĆ.Izvor: bdp.rs
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.