Beogradski studenti u četvrtak kreću peške do Novog Sada: Tamo će u subotu blokirati mostove

Screenshot_92.png

Narod na najlepši način izražava ljubav prema studentima...

17:06

Redari sklanjaju ljude sa Mosta slobode​

Redari sklanjaju studente sa Mosta slobode, da ne bi došlo do gužve. Nema zadržavanja, iako bi, prema planu, trebalo da bude blokiran.
Razlozi su bezbednosni, javlja reporterka N1. Traktoristi su napravili tampon zonu. Ipak, nema gde da se stane duž obližnjih bulevara.

16:51

Redari spustili građane sa Varadinskog mosta na prilaz​

Redari su građane spustili sa Varadinskog mosta na prilaz, zbog bezbednosti. Kej je pun građana, od Žeželja pa celom dužinom šetališta, prenosi 021.rs. Na Mostu slobode slična situacija, redari pozvali građane zbog bezbednosti da siđu sa mosta, pa je veliki broj ljudi u Limanskom parku i okolo, kao i na Bulevaru oslobođenja. Sam most blokiraju traktori.

Tokom jutra se završava 24-časovna studentska blokada mostova u Novom Sadu. Studenti su zaista zaslužili Nobelovu nagradu za mir.

Ta divna deca su puna optimizma, dobrog raspoloženja, ljubavi. Hrabri su i odlučni.

Iskreno se nadam da neće dozvoliti da im preotmu proteste, oni koji to nameravaju.

Umesto Kesića i Bjelogrlića, ili posle njih, večeras su mogli da govore- jedan predstavnik poljoprivrednika koji su traktorima zatvorili most i jedan predstavnik bajkera npr, ili predstavnik ratnih vojnih veterana.

Ovako..stiče se utisak da će se ostvariti reči bivše rektorke BU Ivanke Popović " Hvala studentima, ali mi preuzimamo sada"

- https://www.politika.rs/sr/clanak/6...glasa-Hvala-studentima-ali-mi-preuzimamo-sada

Back