Beogradski Sajam knjiga, od popa Tiktokera Popovića, preko "Hrtkovacke rapsodije" Vojislava Šešelja, sve do raznih drugih sekti...

Pa nije tacno. Seti se samo kako su radiklali u Skupstini '92 vredjali Cosica, pa ce ti biti jasno da nije unistitelj nacije.

Niti njegova knjizevna dela to pokazuju.

Ustvari, jedino na cemu mu zameram je sama ideja, podele Kosova.
Ćosić je, kao prvo, bio udbaš; postoje faksimili njegovih dojava udbi, u famoznu Siminu 8. Drugo, on je na kraju svog predugog života izjavio da se oseća "istorijom prevarenim"; ko biva, on je zamislio jedan put kojim bi Srbija trebala da ide, ali eto, istorija je odlučila drugačije. Bio je i licemer, jer je (u istoj knjizi!) Koštunicu dr Vojislava označio kao "novog Pašića", a samo desetak strana kasnije, nazvao ga "funjarom i nesposobnjakovićem". Četvrto, njegoi pismeni uradci, po konstrukciji rečenica, upotrebi prideva etc liče na osnovnoškolske domaće zadatke. Zašto se tom gedži slepo verovalo i proglasilo ga da je otac nacije, ostaje misterija, jedna od mnogih u poslednjih dvestotinak godina katastrofa koje nazivamo novijom srpskom istorijom.

Ćosić je, kao prvo, bio udbaš; postoje faksimili njegovih dojava udbi, u famoznu Siminu 8. Drugo, on je na kraju svog predugog života izjavio da se oseća "istorijom prevarenim"; ko biva, on je zamislio jedan put kojim bi Srbija trebala da ide, ali eto, istorija je odlučila drugačije. Bio je i licemer, jer je (u istoj knjizi!) Koštunicu dr Vojislava označio kao "novog Pašića", a samo desetak strana kasnije, nazvao ga "funjarom i nesposobnjakovićem". Četvrto, njegoi pismeni uradci, po konstrukciji rečenica, upotrebi prideva etc liče na osnovnoškolske domaće zadatke. Zašto se tom gedži slepo verovalo i proglasilo ga da je otac nacije, ostaje misterija, jedna od mnogih u poslednjih dvestotinak godina katastrofa koje nazivamo novijom srpskom istorijom.
Pa ja stvarno ne znam zasto je on prozvan "ocem nacije"...meni se takvi izrazi ne svidjaju i nikad ih ne bih upotrebila, ali pretpostavljam da je zbog knjige "Vreme smrti" koja jeste nesto izuzetno, ne izuzetno samo, vec "straobalno" dobro.

U principu, ne bavim se privatnim zivotima pisaca iako je neizbezno da se ponesto sazna, ali meni su zaista, kao i u zivotu ovako sasvim nezavisno i prema svakome, bitna dela, pa tako i u knjizevnosti (naravno, to su knjige tacnije romani). Ne bavim se "nalicjem". Bitno mi je "lice" jer ono je sve sto u zivotu i za generacije ostaje, a ako ga budemo trazili u svakome, niko nije savrsen.

Ja bi voleo da @dulesrbenda i @Jugoslav Čvarak zajedno kupe, procitaju i prepricaju nam ovo remek-delo!

...
Radi se o satiričnom djelu.
Prof. Dr. Vojislav Šešelj zapravo se šali.
To je isto kao kada netko povikne: "HDZ, lopovi!", odmah znaš da se taj isti zafrkava i slavi HDZ-ovsko poštenje.

Back