Beogradski Sajam knjiga, od popa Tiktokera Popovića, preko "Hrtkovacke rapsodije" Vojislava Šešelja, sve do raznih drugih sekti...

1730063764071.jpeg

Fama o biciklistima je njegova najbolja knjiga. Morao je dobiti NIN-ovu nagradu, ali je otišla Dubravki Ugrešić, prvoj ženi dobitnici.
Cekajte, da ne bude zabune i sad ozbiljno...ne kazem da nema citljivih knjiga i pisaca, ali velikih pisaca vise nema. Svako vreme nosi svoje breme pa tako i ovo.

Cekajte, da ne bude zabune i sad ozbiljno...ne kazem da nema citljivih knjiga i pisaca, ali velikih pisaca vise nema. Svako vreme nosi svoje breme pa tako i ovo.
Pa nema jer ko će da čita Tolstoja na pet hiljada strana ili Kalemara iz Velike Drenove i njegove boljševičke knjige tipa Daleko je sunce?

Pa nema jer ko će da čita Tolstoja na pet hiljada strana ili Kalemara iz Velike Drenove i njegove boljševičke knjige tipa Daleko je sunce?
Pa ne mislim ili ne samo na Tolstoja i na Cosica, nego i na mnoge druge.

Gde je takav um kao Dostojevski, gde je takav um kao Viktor Igo, gde Puskin, gde Sekspir?

Nema ih naravno, i u onosu na njih, sve ostalo su pisakarala.

Pa ne mislim ili ne samo na Tolstoja i na Cosica, nego i na mnoge druge.

Gde je takav um kao Dostojevski, gde je takav um kao Viktor Igo, gde Puskin, gde Sekspir?

Nema ih naravno, i u onosu na njih, sve ostalo su pisakarala.
Novo vreme novi ljudi, nisi dete.

Slažem se. Bar ja ne znam koga bi od današnjih pisaca uoredio sa Tolstojem. Ili Andrićem.

Da. Ne znam ni ko bi bio moderni Ćopić npr.
Pa dobro, Copicu bi mogao da bude pandan recimo Gorki iz tih vremena...dobri pisci, ali "politicki angazovani", za mene ne ipak 1. klasa.

Prva klasa su zna se ko, ovi sto sam navela, i ima ih jos par, i uopste nije ni vezano za Nobelove nagrade koje su dosle znatno kasnije.

Njegos bi pre tu mogao da se svrsta, to je dubok um.

Pa dobro, Copicu bi mogao da bude pandan recimo Gorki iz tih vremena...dobri pisci, ali "politicki angazovani", za mene ne ipak 1. klasa.

Prva klasa su zna se ko, ovi sto sam navela, i ima ih jos par, i uopste nije ni vezano za Nobelove nagrade koje su dosle znatno kasnije.
Mislim ko bi od naših savremenih pisaca mogao da mu bude pandan.

Mislim ko bi od naših savremenih pisaca mogao da mu bude pandan.
Da, to da, za svoje vreme, niko, mozda jedino Desanka Maksimovic samo u polju poezije.

Ali u principu izbegavam politicki citane ili nagradjivane pisce i pesnike da svrstavam u taj rang.

Pi

Piše na specifičan način. Erudita, izuzetno duhovit i realan. Pročitaj "Kontraendorfin".
Dobro de... Samo kazem, mnogo toga mi je dosadilo, radije sada citam duhovno stivo, ali videcu, hvala.:)
Ćopić nema pandana. Tako polupismeno žvrljalo i upropastitelj nacije se jednom rađa.
Zasto tako sada?

Погледај колика је гужва код Штанда Војводе Шешеља! Народ хрли да купи његова Сабрана Дела!

Neki jadni za 1000din placeni ili cak i za DZabe...izlapeli navijaci...najgluplja subkulturna skupina na svetu...
Nebitno da li Zvezdini, Partizanovi ili jos pre BIA komsije Radovci...
Svi su jednako GLUPI !
Znaju pohoditi fejk CIA UDBA Vojvodu, a ne znaju naci put do Kosova...

...

Dobro de... Samo kazem, mnogo toga mi je dosadilo, radije sada citam duhovno stivo, ali videcu, hvala.:)

Zasto tako sada?
Moja greška, nisam naravno mislio na Ćopića, nego na Dobricu Ćosića. Zato što je tako. Ćosićeve i Bećkovićeve budalaštine su nas mnogo koštale. "Mi možemo i ono što ne možemo", "mi sebi ne možemo da dozvolimo da obraćamo pažnju na realnost", i tako dalje.

Moja greška, nisam naravno mislio na Ćopića, nego na Dobricu Ćosića. Zato što je tako. Ćosićeve i Bećkovićeve budalaštine su nas mnogo koštale. "Mi možemo i ono što ne možemo", "mi sebi ne možemo da dozvolimo da obraćamo pažnju na realnost", i tako dalje.
Pa nije tacno. Seti se samo kako su radiklali u Skupstini '92 vredjali Cosica, pa ce ti biti jasno da nije unistitelj nacije.

Niti njegova knjizevna dela to pokazuju.

Ustvari, jedino na cemu mu zameram je sama ideja, podele Kosova.

Neki jadni za 1000din placeni ili cak i za DZabe...izlapeli navijaci...najgluplja subkulturna skupina na svetu...
Nebitno da li Zvezdini, Partizanovi ili jos pre BIA komsije Radovci...
Svi su jednako GLUPI !
Znaju pohoditi fejk CIA UDBA Vojvodu, a ne znaju naci put do Kosova...

...
Ајде не млати, криво ти је што Народ воли да чита Војводина Сабрана Дела!

Back