Београдски надбискуп Немет - као први кардинал у Србији

Што има бар неко ко није завршио у паклу до 11 века... Језуити су групни становници пакла, и то најдоњих

Образован ал зао и лукав... Ти што њих хвале, хвале себи сличне

Taj što je njega pohvalio je baš pravoslavac, ali je filozof. Filozofi ne mogu čitati loše knjige ma kakav vernik neko bio, loša knjiga je loša.
A dobro, tebe vodi strast, a pisali smo o racionalnim stvarima

Da, kaže da je njegov Uvod u hrišćanstvo, mislim da se tako zove, najbolja knjiga tog tipa ikada, sa stanovišta filozofa, znači sistematika, ne ponavlja se, koncentracija, svaka rečenica osmišljena i zaista odlična posebno za ateiste ili agnostike.. filozofe najpre.
Nisam imala vrem da čitam. Ali videla sam slike kad su bili mladi, on sa kolegama protestantskim filozofima itd.. dakle, umne i mudre glave. I Pannenberg koji je protestant imao je odlične knjige tog tipa.
To ne znam da li će više postojati.. danas ljudi žive brzo i teško će biti tipova sa tolikim fundamentalnim znanjem
Apsolutno si u pravu, promenio se nacin obrazovanja kao i kriterijumi, mislim da nije nabolje.
Pre nekoliko godina je u Juznoj Koreji zavrsila obrazovanje prva generacija ucenika na racunarima koji nisu koristili klasicnu metodu knjige i sveske.Nasi zapadni, mislim i srpski psiholozi su objasnjavali losu stranu takvog nacina obrazovanja , spominjali su i uticaj "nacina drzanja olovke u ruci" na odredena aspekte razvoja psihe i inteligencije cak i motorike ta deca su zrtvovana zarad nekog i necijeg profita koji ce mozda ostvariti.
Sama si napisala da si zeljna znanja za koje nemas mogucnosti posto si limitirana vremenom.

Што има бар неко ко није завршио у паклу до 11 века... Језуити су групни становници пакла, и то најдоњих

Образован ал зао и лукав... Ти што њих хвале, хвале себи сличне
Hvala!!!

Apsolutno si u pravu, promenio se nacin obrazovanja kao i kriterijumi, mislim da nije nabolje.
Pre nekoliko godina je u Juznoj Koreji zavrsila obrazovanje prva generacija ucenika na racunarima koji nisu koristili klasicnu metodu knjige i sveske.Nasi zapadni, mislim i srpski psiholozi su objasnjavali losu stranu takvog nacina obrazovanja , spominjali su i uticaj "nacina drzanja olovke u ruci" na odredena aspekte razvoja psihe i inteligencije cak i motorike ta deca su zrtvovana zarad nekog i necijeg profita koji ce mozda ostvariti.
Sama si napisala da si zeljna znanja za koji nemas mogucnosti posto si limitirana vremenom.
Vreme kada se razvijala misao, zamisli ljudi posvećeni samo čitanju i pisanju i učenju, to je bila posebna strast.
Razvoj kvantne teorije, oni koji su znali i nauku i filozofiju i teologiju.. ne kao danas gledajući na tjubu gluposti i neznalice, već sa pravih izvora, mislim da je to vreme prošlo. Ljudi više nemaju nerava. Šta je napisano napisano je.

Vreme kada se razvijala misao, zamisli ljudi posvećeni samo čitanju i pisanju i učenju, to je bila posebna strast.
Razvoj kvantne teorije, oni koji su znali i nauku i filozofiju i teologiju.. ne kao danas gledajući na tjubu gluposti i neznalice, već sa pravih izvora, mislim da je to vreme prošlo. Ljudi više nemaju nerava. Šta je napisano napisano je.
Slazem se, medutim samim odgovorom na mnoga pitanja koje je postavila filozofija je savremena nauka odgovorila, tako da bi po filozofima trebalo doci do njene "reorganizacije" inace u spomenutu kvantnu teoriju i ostale nauke koje proizilaze iz nje je nemoguce proniknuti bez poznavanja elementarnih metoda koje se mogu nauciti barem za sad po meni kao tehnickom licu samo iz knjiga, da se razumemo upotreba racunara je neophodna, ali sama osnova je u knjigama. Konkretno mislio sam na osnovu poput matematickih metoda itd. moze se pronaci odgovor skoro za svaki zadatak, ali osnova je u repetitorijumu i zbirci zadataka koji razvijaju funkcionalno razmisljanje.
Interesantna je konstatacija koja proizilazi iz analize danasnjice da ce mozda cak i u skoroj buducnosti biti najbolje placeni ucitelji koji ce biti sposobni razvijati kod dece pa i odrazlih spomenuto funkcionalno razmisljanje.

Види аватар - бенедиктанци...

Једини католички ред, који православци поштују (спољно-условно речено)
Ne moze biti uslovno kada je nastao pre velikog raskola, ili sizme kako god ti se vise svida.
Ne sekiraj se ekumenskih pokreta je bilo od samog nastanka hriscanstva samim tim i separatisanja tj sektasenja sto je zakljucujemo logicno, ali ovaj poslendnji je najaci bice opet svi hriscani jedinstveni

Ne moze biti uslovno kada je nastao pre velikog raskola, ili sizme kako god ti se vise svida.
Ne sekiraj se ekumenskih pokreta je bilo od samog nastanka hriscanstva samim tim i separatisanja tj sektasenja sto je zakljucujemo logicno, ali ovaj poslendnji je najaci bice opet svi hriscani jedinstveni
Може и мора бити условно, после 11тог века, ви немате веру као свети Бенедикт, већ као неки умоболник Гргур 7ми...

Нећ бит јединствени Хришћани никад, јер већина уопште ни нису Хришћани животом, већ 15 векова...

Taj što je njega pohvalio je baš pravoslavac, ali je filozof. Filozofi ne mogu čitati loše knjige ma kakav vernik neko bio, loša knjiga je loša.
A dobro, tebe vodi strast, a pisali smo o racionalnim stvarima
Не причај о туђим страстима толико прљава... Своју наказу карактера прво мораш да очистиш...

Може и мора бити условно, после 11тог века, ви немате веру као свети Бенедикт, већ као неки умоболник Гргур 7ми...

Нећ бит јединствени Хришћани никад, јер већина уопште ни нису Хришћани животом, већ 15 векова...
Sta su ako nisu hriscani?
Pa i vasa sekta je nastala 1917-te cini mi se vec se 1950-te episkop Matej odvojio stvarajuci Matejevce od tada se konstantno delite na frakcije koje se vise niko ni ne trudi zapamtiti, a tumacenja vere jos manje.

Sta su ako nisu hriscani?
Pa i vasa sekta je nastala 1917-te cini mi se vec se 1950-te episkop Matej odvojio stvarajuci Matejevce od tada se konstantno delite na frakcije koje se vise niko ni ne trudi zapamtiti, a tumacenja vere jos manje.
Немаш ти појма о сектама секташ...

Зилоти су религијски покрет против екуменизма, невезан за Грке или Србе или било који народ Православни посебно...

Другачије име имају у другим земљама, негде су зилоти - Грчка, негде старокалендарци - Руминија, негде Катакомбници - Русија, негде Заграничници - ЕУ и Америка, негде богомољци - Србија, негде антиекуменисти - Африка и Азија...

Сва различита имена за исти антиекуменистички покрет потив јеретичког покрета коме и сам припадаш...

Немаш ти појма о сектама секташ...

Зилоти су религијски покрет против екуменизма, невезан за Грке или Србе или било који народ Православни посебно...

Другачије име имају у другим земљама, негде су зилоти - Грчка, негде старокалендарци - Руминија, негде Катакомбници - Русија, негде Заграничници - ЕУ и Америка, негде богомољци - Србија, негде антиекуменисти - Африка и Азија...

Сва различита имена за исти антиекуменистички покрет потив јеретичког покрета коме и сам припадаш...
Sta pricas? Od kada ste istakli zastavu u Esfigmenu samo se svadate i delite oces reci da nije tacno, a od svih Zilota je samo tvoja sekta istinska i one sa kojima se trenutno slazete.
Kanonske pomesne pravoslavne crkve vas ne priznaju.
Znaci ni pravoslavlje vam ne odgovara, pravoslavnim teolozima nije jasno o cemu pricate.

Sta pricas? Od kada ste istakli zastavu u Esfigmenu samo se svadate i delite oces reci da nije tacno, a od svih Zilota je samo tvoja sekta istinska i one sa kojima se trenutno slazete.
Kanonske pomesne pravoslavne crkve vas ne priznaju.
Znaci ni pravoslavlje vam ne odgovara, pravoslavnim teolozima nije jasno o cemu pricate.
Којим теолозима, све ваша јеретичка ишчадија затрована по Розенбогу, Ватикану и Атини...

Којим теолозима, све ваша јеретичка ишчадија затрована по Розенбогу, Ватикану и Атини...
Hoces reci da tvoja denominacija, bicu politicki korektan, svugde sirom sveta siri ista ucenja? Ajd ove susedne zemlje Grckoj, ali Afrika i Azija, pa cak je i Rusija daleko.
Dobro zavisi na koji deo Afrike i Azije mislis da se odmah distanciram od prozivke.

Hoces reci da tvoja denominacija, bicu politicki korektan, svugde sirom sveta siri ista ucenja?
КАд имају јако монаштво - да...

КАд су без јаког монаштва и зависе од прилога мирјана - лупетају глупости и застрањују врло...

Суштински проповедају исто, с тим што нису имуни на ове светске ''про и контра'' политичке трзавице, због којих се обично деле на раличите цркве, са истим исповедањима вере - сем политичког уклапања ...

Ajd ove susedne zemlje Grckoj, ali Afrika i Azija, pa cak je i Rusija daleko.
Dobro zavisi na koji deo Afrike i Azije mislis da se odmah distanciram od prozivke.
Интернет је чудо, лако је сад наћи инфо која ти треба, лако се и греши и исправља

Ne postoji "Kardinal Srbije". Nijedan kardinal nije kardinal nekog mjesta.
Барски бискуп је примас Србије.
Међутим они су школовани у Загребу и бирани у Загребу.
Ова одлика папе да он лично именује и бира надбидкупа у Београду јесте преседан и јако је погодио Хрвате.
Што се мене лично тиче боље је кад има конкуренције , црква буде боља кад има конкуренцију биђе више италијанских фића и фијата 500 мање црних затамњених џипова.

Значи Маки лаги... Ништа чудно...

Јел има само примас за Србију, или за још неку државу?
Не знам како стоји то питање после одвајања Црне Горе морам да проверим.

U Beogradu, 24. oktobra 2016. godine, mitropolit Amfilohije je govorio na promociji knjige "U spomen i slavu Svetog Jovana Vladimira". Između ostaloga je rekao: "U njihovo vrijeme je, 1079. godine, pošto je već bila uništena Dukljanska arhiepiskopija, Barski nadbiskup je dobio titulu Primasa Srbije. I on i do dan danas nosi tu titulu. To je jedan od najjačih argumenata kakva se država u to vrijeme stvarala, u vrijeme Vladimira, u vrijeme Vojislavljevića i na čemu se temeljilo sve ono što se odigravalo i razvijalo poslije Jovana Vladimira

МА Србија је само битна... Ту хоће да забоду своју сатанску заставицу - кардинала
Нема ту ништа ми имамо кстолика доста у Војводини тако да ту нема неке такве опасности сад што нам је таква ситуација па нас све трза и ништа добро не долази разумљиво је да изазива такве реакције.

U Beogradu, 24. oktobra 2016. godine, mitropolit Amfilohije je govorio na promociji knjige "U spomen i slavu Svetog Jovana Vladimira". Između ostaloga je rekao: "U njihovo vrijeme je, 1079. godine, pošto je već bila uništena Dukljanska arhiepiskopija, Barski nadbiskup je dobio titulu Primasa Srbije. I on i do dan danas nosi tu titulu. To je jedan od najjačih argumenata kakva se država u to vrijeme stvarala, u vrijeme Vladimira, u vrijeme Vojislavljevića i na čemu se temeljilo sve ono što se odigravalo i razvijalo poslije Jovana Vladimira
Штета што Амфилохије није знао, да кад паднеш у јерес, постајеш мирјанин, који више никаква права и титуле нема, осим да дође под суд Православне Цркве, и понесе титули јеретика...

Битно је ово што си рекао, јер ће римске сотоне сигурно покушати да оживе те титуле и катедре, које су им строго забрањене црквеним канонима да имају на територије Православне цркве...

Нема ту ништа ми имамо кстолика доста у Војводини тако да ту нема неке такве опасности сад што нам је таква ситуација па нас све трза и ништа добро не долази разумљиво је да изазива такве реакције.

Инсталација тих ископаних надбискупија и титула кардинала је много озбиљнији проблем од плебса, јер буквално сад папаксе титуле могу да дају нашим епископијма и тако увуку легално у Ватикан, позивајући се на 11ти век... КАрдинал сигурно може да даје те старе титуле, по ко зна ком основу који измисли да је заборављен... Порфирије ће се наравно сложити, јер је пијан нон стоп

Треба неко Порфирија да реши одвлачењем на лечење и санаторијум, иначе ће бити велики белај у СПЦ, и то вуче цео наш народ у међусобни рат и злобу, а то нам не треба...

Да, Барски надбискуп (Барски бискуп) и данас носи титулу примаса Србије. Ова титула има историјске корене у периоду средњег века, када је Барска надбискупија имала посебан статус унутар Католичке цркве на територији Србије и околних области.

Титула „примас Србије“ додељена је Барској надбискупији у 11. веку, након оснивања надбискупије, која је добила папску привилегију за надлежност над целокупном територијом Србије. Током векова, политичке и географске промене су утицале на статус и значај ове титуле, али је она формално задржана и до данас.

Данашњи Барски надбискупи носе ову титулу углавном као част, без стварне јурисдикције над Србијом, с обзиром на то да се надбискупија налази у Црној Гори.

Ова одлика папе да он лично именује и бира надбидкупа у Београду јесте преседан и јако је погодио Хрвате.
Што се мене лично тиче боље је кад има конкуренције , црква буде боља кад има конкуренцију биђе више италијанских фића и фијата 500 мање црних затамњених џипова.
Од распада СФРЈ надбискупи у Србији су били Словенци, а пре распада СФРЈ Хрвати.Сада је први пут постављен Мађар а и римокатолици у Србији су углавном Мађари, па је ово много логичније од претходних надбискупа.

Back