Направили смо разне мостове у Београду...
Мост Краља Александра (зван Земунски) - срушен у Другом рату, обновљен, назван Мост братства и јединства, народ каже - Бранков мост.
Мост Краља Петра Другог - пострадао, обновљен и назван Мост црвене армије... Познат као Панчевац.
Нови железнички мост, онај код сајма...
Остружнички / аутопут мост, на обилазници, а у ствари ускоро на главном правцу. Ово што пролази кроз град ће бити издвајање...
Имамо и мост Земун - Борча, назван Пупинов... Пре ће бити назван земунским...
Нешто недостаје? Аха.
Мост који је направљен 1942., хоће рећи, направише га Немци. И минираше га, а спасио га је један обичан учитељ, пресекавши фитиљ.
Углавном, од 1942. до 1984. је то био обичан друмски мост... Када се неко сетио да дода трамвајске шине преко њега. Још мало па ће "стаж" са шинама престићи време без шина...
Прелазио сам преко тог моста, углавном трамвајем, понекад и аутом. Наши углавном не умеју да одржавају асвалт око шина па пролазак аутом уме да буде свакакав.
Добро је да је ту, не буним се, али кад би био 2+2 уместо 1+1, то би било очигледно боље. Али, то ће бити неки други мост.
Трамваји као такви могу и преко Ада моста, који лако издржава обичне трамваје будући да је прављен за метро.
Не могу јасно да кажем да ли сам за или против.
Наклоњен сам очувању традиције, али наклоњен сам и прављењу мостова.
На датом месту свакако мора да постоји друмски мост.
Видим да су нови мостови виши и да имају већи главни распон - не знам колико трамвајски мост ограничава пловидбу... Ако је на Сави уопште и има толико много (сумњам).