Beograd kojeg više nema

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2421skupstinauizgradnji.jpg

mostar

trg_branilaca_beograda-1.jpg

pašino brdo '50-ui u daljini CZ

lekino_brdo-1.jpg

490_Picture13_1-1.jpg

107_GSP_Beograd126_PCC1972_1-1.jpg

6a03ff8f-1.jpg

vojvode stepe

b8323270-1.jpg

dečija bolnica u tiršovoj u izgradnji

tirsova-1.jpg

franš 50'-ih

bulevarJNA-1.jpg

bulevarJNA-Ustanika-1.jpg

počinje izgradnja autoputa i petlje na komandi u sredini se vidi mokroluški potok koji je preko dušanovca sproveden u kolektor,ide ispod oblakovske,steco restorana,nis pumpe i pivare,ima na plafonu osvetljenje,mogu dva kipera da se komotno mimoiđu;bio sam skoro nekim poslom u jednoj digitalnoj štampariji,jedan stariji čovek od skoro 80 godina je sa momkom koji radi u štampariji za kompjuterom spremao knjigu o gradnji autoputa kroz beograd,video sam na brzinu neverovatne slike izgradnje autoputa kroz beograd,na žalost,nisam od čoveka uzeo telefon a ni pitao kada će mu izaći knjiga,ko može da ih nađe neka ih postavi

ja sam lepo napisao vojvode stepe i to prva stanica tramvaja iz pravca autokomande,lako je raditi copy/paste i maznjavati slike sa drugih sajtova,treba malo i misliti;):)

Kafane,kaldrma,drvoredi,mirisi,vazduh i sve pre devedesetih.................ljudi kojih vise nema i ljudi koji su daleko-preko "bare"..............Prolazim istom ulicom svakoga dana,kao nekad,dok sam jos bila djak,uopste nema isti smek..........ili sam se ja promenila,nazalost,nemam vise potrebu da tragam i otkrivam Beograd...,zalosno...Tek ponekad,s leta,kada prodjem starim krajem,dozivim katkada deja vu...........vrati mi se stara ceznja...

Potpisujem svaku reč:klap:

Braćo i sestre sa foruma, zamolio bih nekog ako zna podatak gde može da se kupi knjiga Aleksandre Saše Banović "Beograd 1930-2009" koja je promovisana u Kolarcu pre jedno 2 meseca, da to napiše ovde. Molim Vas, znam pomenutu gospodju i verujem da je monografija prava!

Славија, поглед из Делиградске према Београдској

1020Slavija-Jeremija.jpg

Славија, на углу с Макензијевом, лево „Сала мира“

2062Slavija-Jeremija2.jpg

Славија, Хотел Славија
3535Slavija-Jeremija3.jpg

Славија, данашњи Мек и некадашња бензинска пумпа
4692Slavija-Jeremija4.jpg

Back