Beograd ima registrovanih 5000 beskućnika...

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
47.370
Od čega je jedna petina žena i jedna petina mladih...
Pristojni ljudi su čak smislili i Drumo dom, autobus koji pruža hitne usluge, ali hranu i smeštaj moraju da potraže u prihvatilištu....
Ima li beograd mesta za 5 i više hiljada beskućnika? Šta je sa još najmanje 5000 porodica koje imaju smeštaj, ali ne i grejanje i hranu?

Toliko napustenih kuca a tek na selu nicije,valjda se plase gladi pa u gradu nadju nesto
Stos je sto mnogi od beskucnika u BGD imaju negde u unutrasnjosti neku kucu, parce zemlje, rodbinu (petina mladih na ulici ima roditelje) ali su pobegli iz zaglavili se u Beogradu zbog nekih svojih licnih problema. Mladi cesto pobegnu od roditelja alkoholicara, nasilnika, pobegnu i od roditelja koji ih teraju da uce ili rade a oni ne bi bas to da rade, pobegnu jer misle da u Beogradu sijaju svetla na sve strane.

Od čega je jedna petina žena i jedna petina mladih...
Pristojni ljudi su čak smislili i Drumo dom, autobus koji pruža hitne usluge, ali hranu i smeštaj moraju da potraže u prihvatilištu....
Ima li beograd mesta za 5 i više hiljada beskućnika? Šta je sa još najmanje 5000 porodica koje imaju smeštaj, ali ne i grejanje i hranu?
znaci na svakih 320 beogradjana jedan beskucnik !?!?!?!
u ameriku na svakih 9 amerikanaca jedan je beskucnik..........pa tamo niko ne dize galamu.

znaci na svakih 320 beogradjana jedan beskucnik !?!?!?!
u ameriku na svakih 9 amerikanaca jedan je beskucnik..........pa tamo niko ne dize galamu.
Pa? Gde ti živiš? U americi ili Srbiji? Šta mene briga šta demokratska civilizacija radi s glupim stanovništvom i medjunjima Srbima....Ti isti su doneli takvu civilizaciju u Srbiji, pa su nastali beskućnici...

Poslednja izmena od moderatora:
ocu kazem, budimo zadovoljni sa ono sto imamo............ima i gore.
Nema gore jer je ovo servirano, a glupi, ružni i pokvareni mogu samo da budu gori....sa više beskućnika i kradenih beba...dok nam socijalni radnici pišu kako im ne valja narod, a oni su divni, savesni i vredni...
Mislim, drago mi je da je počelo javno da se govori na televiziji, sve ono što je ovde zabranjeno...

Meni iskreno nisu jasni ovi beskućnici.
Zašto ne odu u šumu, sagrade kolibe, love, sakupljaju plodove kao ljudi nekada.

A oni spavaju po klupama u smrdljivom gradu, jedu iz kontejnera, prose.
Ništa oni nisu bolji od smrdljivog grada.
Uzmimo da cigani zadovoljavaju ovu tvoju zamisao , oni naprave njima dobar sator od kartona , dasaka i.....
I onda mora da se rusi.....

A neki se odluce da rizikuju, ali koliko je to daleko daleko....npr u BG nije dovoljno daleko cak ni iza Grocke...sipak ti mozes da vidis livadu i strnjiku i da tu lepo sklepas kutijicu od drveta i da kazes da si beskucnik i oni ce da kazu , evo ti smestaj u sobi , i obrok...

Neki su bolesni , ali bi pod nekim uslovima mogi da se stabilizuju , drugi su bez kvalifikacija, a to skoro da znaci i sigurno bez posla, a treci su alkosi , oni ce brzo....i vec je kasno za njih....treba stici pre..

Mene prosto sramota da kazem sta bih ja radio....jer cu ispasti smesan, jadan, naivan, lud glup, a nije tako , nego cu ispasti ....a ja da se objasnjavam zasto to nije tako , pa nije dzabe stanje ovakvo kakvo je, nego zato sto su ljudi takvog uma kakvog su..

Gledam strnjiku neku ima neki lokalni put kojim sam jednom isao peske jer sam mislio da je izmedju kaludjerice i lestana blizu , a bio u vojsci jedno vreme u lestanima...ar 2300e...ili mi se pricinilo...ja se nadam da mozda moze i za 1600e, ali ti je minimum parcele 4 ara po zakonu...

Mnogo su ljudi osetljivi na beskucnike, da im ne kvaris biznis....tako da tu moras da hodas po jajima...kao da pomognes ali bas i da ne pomognes..

Sve ja to gledam iz prikrajka, ali sve su rupe zapusili ima milion stvari gde je sacekusa....mora da izgleda, mora da bude usaglaseno sa njihovim planovima...a to je 10 20 godina unapred...vec sad se zna...
Ima tu milion fora i fazona za zaradu ....firma koja se uglavi , od 2 coveka, moze godisnje da zaradi po 300 miliona dinara a da nista ne radi samo da se namesti kad god se gradi neki objekat da parcelise otkupljenu njivu , livadu , onako kako njima odgovara i da im to gradska vlast aminuje i eto ti 300 mil dinara godisnje zarade a da nikom nisi smetao , samo si bio fin...

Najveći dio beskućnika su to postali svojim odlukama i izborima. Naravno to ne znači da treba mirno gledati kako se neko smrzava na ulici.
To naravno nije tačno osim, ako pod "svojim odlukama" ne podrazumevaš izbegavanje oralnog zadovoljavanja raznih adminsitrativki stiglih iz arapskih republika gde su im kenjali po licu...ili raznim lopužama pristiglim sa službenog puta za secikese i ubice...pošto samo takvi ne biraju način da se zaposle u administraciji i bezobzirno gaze ljude....

„To što na beogradskim ulicama ima oko pet hiljada beskućnika je dokaz da je Beograd postao evropska metropola“, rekao je novinarima Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/355437/Sapiceva

Sa nije smešna ova izjava bilo bi žalosno
Да ли то треба да тумачим тако да ако би их било дупло више, онда бисмо били дупло светскији?

:roll::roll::roll:

Како су само у праву они што тврде да је садашњи градоначелник требао да остане у базену (или око њега) и да се не меша у остала питања.

Да ли то треба да тумачим тако да ако би их било дупло више, онда бисмо били дупло светскији?

:roll::roll::roll:

Како су само у праву они што тврде да је садашњи градоначелник требао да остане у базену (или око њега) и да се не меша у остала питања.
Pa baš nam treba takav, da srpsku intelegenciju koja je ljude isterala na ulicu vrati u rupu....pošto ne vredi pristojno znači mora šamarčina i neko iz blokova da utera gamad u tor...

Back