Meni iskreno nisu jasni ovi beskućnici.
Zašto ne odu u šumu, sagrade kolibe, love, sakupljaju plodove kao ljudi nekada.
A oni spavaju po klupama u smrdljivom gradu, jedu iz kontejnera, prose.
Ništa oni nisu bolji od smrdljivog grada.
Uzmimo da cigani zadovoljavaju ovu tvoju zamisao , oni naprave njima dobar sator od kartona , dasaka i.....
I onda mora da se rusi.....
A neki se odluce da rizikuju, ali koliko je to daleko daleko....npr u BG nije dovoljno daleko cak ni iza Grocke...sipak ti mozes da vidis livadu i strnjiku i da tu lepo sklepas kutijicu od drveta i da kazes da si beskucnik i oni ce da kazu , evo ti smestaj u sobi , i obrok...
Neki su bolesni , ali bi pod nekim uslovima mogi da se stabilizuju , drugi su bez kvalifikacija, a to skoro da znaci i sigurno bez posla, a treci su alkosi , oni ce brzo....i vec je kasno za njih....treba stici pre..
Mene prosto sramota da kazem sta bih ja radio....jer cu ispasti smesan, jadan, naivan, lud glup, a nije tako , nego cu ispasti ....a ja da se objasnjavam zasto to nije tako , pa nije dzabe stanje ovakvo kakvo je, nego zato sto su ljudi takvog uma kakvog su..
Gledam strnjiku neku ima neki lokalni put kojim sam jednom isao peske jer sam mislio da je izmedju kaludjerice i lestana blizu , a bio u vojsci jedno vreme u lestanima...ar 2300e...ili mi se pricinilo...ja se nadam da mozda moze i za 1600e, ali ti je minimum parcele 4 ara po zakonu...