Quantcast

Beo zoo vrt nove zivotinje

Cone619

Početnik
Poruka
4
Da li vi znate koliko je zivotinja trenutno u najnehumanijim uslovima u privatnim posedima. Zivotinje koje su mucene i odgojene u zatocenistvu ne mogu se vratiti u divljinu pa ih salju u zoloske vrtove. Da nema zoloskih vrtova veliki broj zivotinja bi bio na ivici izumiranja. Covek je taj koji je odgovoran za sve to. Bez intervencije zoloskog vrta beleglavih supova ne bi bilo. Pandi u Kini... Nas zoloski vrt je poslednjih godina napredovao. Usavrsava se malo po malo.
 

Cone619

Početnik
Poruka
4
Ovaj beogradski zoo nije kao svecki ak slozices se samnom da su oni jedina nada za ugrozene zivotinje. Evo pre par dana poslednji sumatranski nosorog uginuo tako da je izumro u prirodi. Sad su im jedini spas zoo vrtovi. A sto se tice azijskog steta je sto zenka po svemu sudeci nece biti mama. Zato sam pitao.
 

vučji čopor

Legenda
Moderator
Poruka
52.349
Зоо вртовии резервати у националним парковима су већ постали последња уточишта дивљих животиња ито не само оних егзотичних.
Њихова друга функција је да су они једино место где људи, а на првом месту деца могу да виде живе животиње а данемају представу о до недааво сасвим одомаћеним животињама из сопственог краја искључиво кроз цртане филмове и дигиталне представе. Бео зоо врт је некада имао врло добро развијену сарадњу школама и преко волонтера.Имао је и много више врста и примерака животиња чега више нема, а како ствари теку неће их више никада ни бити.Ови вишегодишњи грађевински радови не погодују животињама и то се види по стању животиња у њему. Без икаквог претеривања може да се каже да су деценијски притсци на њега уродили плодом, на нечију радост - свакако не на радост посетилаца.
 

vučji čopor

Legenda
Moderator
Poruka
52.349
Пар занимљивих података везаних за београдски Зоо врт које можда не знате.

биста.jpg


Алигатор кога су долазиле генерације и генерације да виде је у врту од пре Дргог рата. Преживео је немачко и савезничко бомбардовање и НАТО бомбардовање.

алигатор.jpg
 

vučji čopor

Legenda
Moderator
Poruka
52.349
Вредност једног зоо врта се не мери по амбијенталном уређењу ни архитектонским и грађевинским радовима него по животињама
Такође се не ради о питању нових животиња него о питању шта је било и где су и да ли ће да се врате животиње које су у њему биле а више их нема од времена нових управа. Такође је питање и стања у коме су животиње, а оно не да није побољшано него је на против драстично пало.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.