“Beneton” seli proizvodnju u Niš

niceboy

Elita
Poruka
20.047
Vodeća svetska kompanija u oblasti tekstila “Beneton” seli proizvodnju u Niš, gde planira da zaposli oko 2.700 ljudi.
Proizvodnja će biti preseljena u prostorije “Niteksa”, a u naredne četiri godine, ova italijanska kompanija planira da snabdeva čitav region.
Ugovor će biti potpisan u ponedeljak, 31. januara, uz prisustvo predstavnika “Benetona”, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, i gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.
“Niteks” je, inače, do 10. maja 2010. bio u vlasništvu biznismena Đorđija Nicovića, ali je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor s obzirom na to da Nicović nije ispunio obaveze.

>>>

Malo dobrih vesti za Nis.:D
 
Samo za tvoju informaciju.

2 naše fabrike već godinama rade za Beneton i to im jer maksimum što su uložili u Srbiju. Proces proizvodnje za njih u jednoj je započeo još 1982.g. i nije prekidan ni za vereme sankcija. U to vreme izrađivalo se oko 150.000 jedinica gotovih proizvoda mesečno za njih a danas je to nažalost oko 30.000 sa tendencijom rasta od nekih 2-3 hiljade godišnje.

Niš može da radi za njih samo kao te dve fabrike, što znači kao takozvani lon posao. Kako je Niteks sasvim uništen nema mašinskog parka od tog posla nema ništa ako Beneton ne uloži sredstva u proizvodne linije što je nemoguće jer to još nigde nikada nisu uradili.

PS da nije ta informacija sučajno stigla iz dinkićevih usta ?
 

Back
Top