Treba to cistiti , i psihopate i jajare po politickom uchepljenju....i one koji su spremni sve da rade poslusnicki , takav policajac ti ne treba, svejedno sto ima opravdanje..
Tu se ja razlikujem od naroda..
Kazem da sam imao ponude da procistim sluzbe...ne samo vojsku....imam taj osecaj za meru , za sluzbu, a da nisam ono sto se kaze mirisem na sluzbe....mene vide po postalvjanju i po metodama...to ti je kao kad bi postavvio nekog ucitlelja i odjednom vidis sve ti u sluzbi postavlja kao djake i onda naravno lose djake i losu decu odvaja....a svi postaju deca kad je u blizini....
Tako da ne treba da se pati nesto sto ces nekom grubijanu koji je dosao da bi ispao prvi u selu , kad nije na duznosti , da bi se uziveo u tu ulogu i poceo da je vezba i posle posla, da ga izbrises iz policije...ne treba ti prvi u selu u policiji , da prosiruje sluzbu na zivot posle smene...To ti ni malo ne treba...
Niti ti treba kao sto su tuzioci , neki policajac koji kao onaj iz filma sa brkovima ceka naredjenja kako da organizuje docek Tita mislim...
Zalepljeno uvo , takav parazit koji nikad , ali bas nikad ne obavlja svoju funkciju a uvek obavlja svoju duznost, apsurd...
Niti ti trebaju oni koji izrastu u posebnom vremenu , npr kod hrkalovicke ili kod velje nevolje, koji se priklone vodjstvu policije koje vedri i oblaci u tom trenutku , cak i da dobiju otkaz tada, to se kasnije u sudskom postupku moze ispraviti, ali jeste udarac, to priznajem, ali ti ne trebaju oni koji su se savilli...
Ne trebaju ti oni koji ti dodju sada kao Macut i samo kazu sad cemo mi od policije da pravimo Vucicevu policiju , mislim da je jasno zasto ti u drzavi ne treba Vucic policija....
Tako da ti sigurno ne trebaju te tri grupe ...a njih ima, seljobera stalno , prvi u selu , poslusnika slusalica na uvu , uvek, vanredno ima ovih batinasa 100 kom ili vise, i vanredno ima ovih Macut policijske uprave, tu se Macut kao simbolicni pojam dobro postavio , aka Nedic...
Neka ga dok traje rezim, posle udri sine po njemu , naravno cistka za sva vremena....
Ne trebaju ti ni potparoli tipa onah nekad popularan sa rakom grla valjda nicovic ili tako nesto...oni su vise tu za medije koji bi da spekulisu....kao i Lazanjskim u vojnom smislu....samo vojni smisao nije toliko stetan kao policijski ....sad tu koriste onu advokaticu....nekad znaju da koriste tomu filu...
Jasno je po spektru zloupotreba sta mediji rade...fila advokat, a radi ti policijsku forenziku u emisiji..
Nisam siguran da ljudi prate sta pisem kad ovako pisem, izgubio sam kontakt koliko su priprosti ljudi danas....nekad kao klinac sam bio siguran da razumeju a sad da li zele da razumeju to je druga prica...Taj deo odmah naucis, ako npr imas roditelje koji ne kapiraju drustvenu sliku nekih procesa, i sad ti mozes da budes u drustvu njihovih prijatelja i da kazes nesto i da vidis da prijatelji kapiraju i totalno je druga prica...dok vidis tvoji roditelji gledaju prazno , kao da pricas medicinu sa specijalistom a roditelji se i ne trude da ukapiraju sta pricate...Uostalom imali smo Dacica koji trazi na predlogu zakona uvodjenje privatne policije, sta ces vise od toga kao potvrdu da imas publiku koja nema pojma sta slusa....