gost 79626
Iskusan
- Poruka
- 5.869
Koliko verujete? Koliko zelite da verujete ljudima, i da li vam je lakse da se ogradite skepsom, ili da se stitite naivnoscu?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao na primjer...
Samo ako se slaže sa tvojim razumom, common sense-om.Значи да не треба да верујемо и у овај цитат, Цоко?
Samo ako se slaže sa tvojim razumom, common sense-om.
Ja volim da čitam o budizmu, sve je tako duhovnije od drugih religija/filosofija.
Da sam kojim slučajem vernik bio bih budista, to mi je najbliže.
Da...ipak mora da se veruje u nešto? O neee...Па да би се слагало морам и разуму да верујем...
Пробај хиндуизам, будизам је његов дериват...
Jesi nekad sagledao Zemlju iz daljine kad u to vjeruješ? Šta god vjerovati značilo...На пример? На пример да је земља елипсоидног облика. Или да Бог постоји.
Jesi nekad sagledao Zemlju iz daljine kad u to vjeruješ? Šta god vjerovati značilo...
Da...ipak mora da se veruje u nešto? O neee...
A...ne. Ja baš gotivim priče kako je buda doživeo nirvanu, i tim iskušenjima,
sviđa mi se to, a i živim budizam.
Pa rekao si ti lično... istina indirektno. Evo da citiram:А ко ти каже да ја у то верујем?
A ako ti u to ne vjeruješ, a to navodiš kao primjer... kako onda možeš pričati o tome šta znači vjerovati?
koja je onda razlika između znati i vjerovati?бити сигуран у истинитост нечега.
Pa gdje ti je onda primjer za definiciju?
Ne možeš onaj primjer navoditi ako u njega ne vjeruješ.
Jer moje pitanje je bilo šta znači vjerovati a ne šta ti misliš da misli neko treći.
Kako onda znaš šta znači vjerovati a nemaš nijedan svoj primjer za vjerovanje?
koja je onda razlika između znati i vjerovati?
Vjerovanje treba da se tiče tebe samog...Ево га, наведен горе
Све док има и један човек који верује у њега, могу.
И ја сам ти рекао, шта на пример значи веровати. У чему је проблем?
Ко ти каже да немам? Само ми је било у датом тренутку радије да наведем туђ.
jer se ne može biti siguran u to šta neko treći misli.бити сигуран у истинитост нечега.
Ovo je stvarno biser!Интересантно питање... Рецимо да је знање на степену више од веровања у скали сигурности...
Vjerovanje treba da se tiče tebe samog...
Ne možeš o vjerovanju da pričaš na osnovu toga šta ti misliš da neko treći misli.
Reci mi gdje se tačno u tome šta ti misliš da neko treći misli nalazi vjerovanje?
Mogao bi da kažeš da se vjerovanje tu nalazi u tome što ti vjeruješ u to da neko treći nešto konkretno misli... i tu bi bio u pravu, ali to je u kontradikciji sa tvojom definicijom toga šta znači vjerovati
jer se ne može biti siguran u to šta neko treći misli.
Ovo je stvarno biser!
Skala sigurnosti?:shock:
Šta bi to trebalo da znači?
Ne pričamo o izdržljivosti katanca nego o tome šta znači vjerovati.
U nešto se može: ili biti siguran ili ne biti siguran... nema tu ništa između.
U statistici je siguran događaj, događaj sa vjerovatnoćom od 100%... tipa da će kad se baci kockica sa brojevima 1,2,3,4,5,6 ispasti ili 1 ili 2 ili 3 ili 4 ili 5 ili 6...
Gdje je tu skala sigurnosti?