asketa
Iskusan
- Poruka
- 5.959
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako može Lc2? Može Lb2 ili Ld2.lovac c2
da, b2Kako može Lc2? Može Lb2 ili Ld2.
da, b2
lapsus
lovac c2
Јок. Топ узима пјешака.Мртав реми.da, b2
lapsus
ništa, onda pion f7Tg1 šah, Ka2
Le6 šah
Pešak je zaustavljen
...crni je bolji.
Па ф7 мора. Битан је слиједечћи потез. Црни мора одиграти топ а6 шах.a možda još bolje pion f7
Ма јок, умаскира га, ловац б2, готово. Мора топ а6, шах.а топ црни Ф6 ?
Сад бијели има три могућности. Краљ б2 је погрешан јер црни игра топ ф6, реми. Краљ б1, црни коњ узима ловца на на ф5 шахом, реми.Па ф7 мора. Битан је слиједечћи потез. Црни мора одиграти топ а6 шах.
Ма јок, умаскира га, ловац б2, готово. Мора топ а6, шах.
Сад бијели има три могућности. Краљ б2 је погрешан јер црни игра топ ф6, реми. Краљ б1, црни коњ узима ловца на на ф5 шахом, реми.
Прави потез је ловац а3, опет црни мора узети топом ловца на а3, шах, бијели прилази краљем на б2 и црни не може спријечити промоцију даме ф8. Егзит.
Ма јок, умаскира га, ловац б2, готово. Мора топ а6, шах.
Сад бијели има три могућности. Краљ б2 је погрешан јер црни игра топ ф6, реми. Краљ б1, црни коњ узима ловца на на ф5 шахом, реми.
Прави потез је ловац а3, опет црни мора узети топом ловца на а3, шах, бијели прилази краљем на б2 и црни не може спријечити промоцију даме ф8. Егзит.
Не, топ г8 не смије. губи одмах.pesak f7, Top g8, pesak f7 jede na g8 (Kraljica), Kralj jede na g8, Skakac f5 ide na e7 (sah, i ugrozava lovca)
Иде бијели по црним пољима, цик цакMože!
Ta2 šah
pesak f7, Top g8, pesak f7 jede na g8 (Kraljica), Kralj jede na g8, Skakac f5 ide na e7 (sah, i ugrozava lovca)
Zamjeniš pijona za skakača pa pokušaš nešta
Превидио сам да прије реализације мора довести топа на четвтри ред, на поље а4. Но исти план остаје потпуно истим начином и редослиједом потеза.Иде бијели по црним пољима, цик цак
1, Кб2, Та2 шах.
2, Кц1, Та1 шах (Тц2 не смије ер иде д1, готово)
3. Кд2, Та2 шах,
4. Ке1, Та1 шах,
5. Кф2, Та2 шах, (значи све изнуђено)
6. Кг1, Та1 шах,
7. Кх2 Та2 шах,
8. Кг3 Та3 шах,
9.Кх4,Тх3 шах (Та4 шах не смије, јер иде Кх5 и не може црни зауставити промоцију даме),
10. Кг5, Тг3 шах,
11. Кх6, Тг8 (сад мора, у противном иде мат у два потеза)
12. Се7. пријети мат у потезу), опет мора црни Ле6,
13. ег8 (промоција даме) шах Лг8 (узима даму)
14. Сг6 мат
Treba isforsat promociju bijelog pijona u skakaĉaprobaj skakač d6 na gornju lagu a nole da lupa banane na g4 kraljici
Netoćno,lupetašTreba isforsat promociju bijelog pijona u skakaĉa
Sa dva skakača i lovcem naterati neprijatelja u mat
Znam ja šahNetoćno,lupetaš
Slažem seZnam ja šah
Pijon kad dodje na posljednje polje može birat
Ja uvijek uznem skakača