Pa reci mi ajde KAKO bi ti to sada rijesila, KAKo bi dovela Ruse na kosovo da si Tadic ili sta ti ja znam ko?
Ajde Ilionida, molim te reci mi kako?
Ne mozes nekog pozvati na nesto sto ti ne kontrolises.
Ево одговорићу ти.
Просто и једноставно бих то учинила. Ако се сећаш по завршетку агресије и потписивања кумановског споразума, први страни војници који су дошли на Косово су били РУСИ. Косово је тренутно под МЕЂУНАРОДНОМ УПРАВОМ. Односно, на Косову би требало да буду стациониране снаге НАТО-а и Русије, односно Међународне заједнице. По кумановском споразуму, осим тих снага, на Косову би требале да буду и српске полицијске снаге (до 1000 полицајаца). Шта се догодило после петоотобарске револуције ? Пошто су Руске обавештајне службе, као и руска држава, видели да се ради о општој издаји српских интереса од стране људи који су били на челу Србије, Руси су се покупили и отишли, јер не могу они бити већи Срби од нас Срба.
Оно што народ не зна је и следеће. После паљења америчке амбасаде у Београду, Руска држава је понудила Србији да се врати на Косово, међутим одговора никаквог није било. Што значи, када би људи који су тренутно на власти (или који ће доћи на власт) могу затражити од Русије да се врати на Косово и ако за то Русија буде имала разумевања и добру вољу, она може да се врати у сваком тренутку, не питајући никога, па ни НАТО, (милом или силом).
Најбитније - оно што је битно је да би нам Руси обезбедили при том повратак наших полицајаца (до 1000), тиме се на неки начин министарство унутрашњих послова Србије, враћа на Косово, а тиме и држава Србија. Оно што следи даље су преговори о даљем статусу Косова. Што значи може и без рата на миран начин.
Овако Срби без заштите, немају никакав кредибилитет и утицај да утичу на ток преговора, и ситуацију на Косову, под великом су опасношћу и овако све иде по плану Мартија Ахтисарија и САД-а.