Belgijski ovčar - Malinoa

i da skratim priču
f1dzdx.jpg
 
Interesantno je kako Azra iskulira pse (praktično, ignoriše ih), ali na sve ostalo što gmiže, hoda (na četiri ili manje nogu) ili leti ima pik.
Inače, stradala je prva metla (njihovom greškom, što ostavljaju stvari gde im nije mesto).
Kućica je načeta, s obzirom da je od drveta. Pošto drva za loženje drže u dvorištu, i ona su potencijalna meta (ko im kriv).
Klinac mi kaže da je porasla - ne znam, bilo je blato i nisam hteo da odmeravam njen stepen ljubavi prema meni, koji iskazuje skakanjem (nisam nizak, njene prednje šape meni u visini ušiju, a zadnje u visini mog pojasa).
Na klinca ne skače... Interesantno, jer je klinac viši od mene... Elem, Azra je ok.
Uhodali su se, ne zovu me za svaku glupost (a ni ja ne davim ovde).
 
123544_184424639_PC180348.jpg

Ne boji se ni helikoptera!

(kolege sa drugog foruma mi neće zameriti ako citiram deo posta uz ovu sliku: "Pas je posebna priča, došao je nepozvan (lutalica) ali niko od vojnika nije znao da li je lutalica ili je tu "službeno" pa ga nisu ni tjerali. Cijelo vrijeme je lajao na helikopter, a na vojnike se nije baš obazirao. ")
Slika je snimljena na aerodromu Dubrave kod Tuzle, pre par godina. Sam opis "laje na helikopter, ljude ignoriše", liči li na malinoa? Eh, jedinstveni su!
 
Poslednja izmena:
Komšija počeo da izvodi i štence na sneg, samo na kratko, po desetak minuta. Ponašaju se kao "veliki", laju, trče u krug, otimaju se oko koječega... Baš me čudi kako ih trpi u stanu. Ostala su mu dva, prekrasni su.
Što se tiče Azre, od svih izolacionih materijala u kućici je prihvatila - slamu. Nju ne izbacuje napolje. Jutani džak pun slame, slama po podu (sve prirodni materijali), ušuška se i planduje. Inače, uplašili su se pre neki dan, nije htela da jede, ali se u toku dana odvažila da izađe do porcije. Kraj dana je bio tipa: "Ne znam da li joj je bolje, ali umalo da pojede komšiju" :)
I tu želim da stanem i pitam: Koliko su otporni na hladnoću?
 
To ne umem da ti odgovorim ali stekla sam utisak da je dobro podnose čitajući ponešto.

Večeras na jednoj slavi se sastali jedan int. kinološki sudija, jedan okoreli dobermandžija i ja. Kad sam rekla šta ću da dobijem iz Niša :zper: počeo čovek (taj sudija) da me odgovara, treba baš čvrsta ruka, hiperaktivni su... pa krenemo u diskusiju o njima, dobermandžija zinuo, ne veruje svojim ušima, ja sam morala da krenem, ostali su da sudija priča kako malinoa radi rukav, trag i agiliti, već vidim, pašće tu promena rase! z:mrgreen:
 
Pozdrav svim vlasnicima i ljubiteljima pasa, zao mi je samo sto ih nema mnogo na ovom podforumu koji se odnosi na malinoe. Pregledao sam malo ovaj topic i na osnovu onoga sto sam video vam mogu reci da imate vrlo lepe pse. Ja sam takodje vlasnik malinoe (2 komada) koji sada imaju po 10 i po meseci. Svaki dan rastu, igraju se i uce, a i ja ucim pored njih takodje. Evo nekih slicica iz avgusta ove godine kada su bili mladji:



Uploaded with ImageShack.us

Ovo pored mene je moj drug Simba (on je muzjak).. Njega sam uzeo pod svoje kad je imao 20 dana. Mnogo bih voleo da imam ovakvu sliku i sa Nikom (zenkom), ali nju je prosto nemoguce uhvatiti.



Uploaded with ImageShack.us

A sad malo neke slike malo novijeg datuma:
Ovde vidimo malo svakodnevnog terora nad muskim rodom.. ali ni ovaj malecki ne ostaje duzan. Ovde je pokazao zube.



Uploaded with ImageShack.us

Ovo je Nikin kutak. Ona ima fetis da skace na i sa ovog stola. (Tu sunce preko dana bije pa se lim ugreje tako da tu voli da spava) Kao sto vidite, nista pored njih u dvoristu nije ostalo citavo, ovo sa njene leve strane su nekada bile stolice koje su 'lepo' izgledale.



Uploaded with ImageShack.us

This is how we roll on a cold chillin day kakav je bio danasnji.. popodnevna dremka



Nika lepotica



Uploaded with ImageShack.us

A ovo je, ako izuzmemo Uzbekistan u pozadini, Simbina slika za licnu kartu:



Uploaded with ImageShack.us

Toliko od mene za sada. Da ste mi dobri, zdravi i srecni i u novoj godini zajedno sa svojim voljenim osobama i sa svojim psima naravno.
Pozdrav svima.
 
Poslednja izmena:
Dugo me nije bilo na forumu, pozdrav svima i hvala na lepim željama i čestitkama koje i ja upućujem svim ljubiteljima najbolje rase pasa na svetu. U međuvrmenu smo imali i prinove pa evo nekoliko sličica momaka, a ni devojčice nisu ništa manje lepe.

BBRC2010 a.jpg
BBRC2005  a.jpg
 

Back
Top