Belgijski ovčar - Malinoa

Pozdrav svima,evo i nas :)
edit_preview.php

Moj malinoa je preskakao ogradu od 180 cm bez problema. malinoe pocinju da zamenjuju nemacke ovcare u policiji vojci... Jer su to psi koji 4 sata dnevno spavaju.Oni su poslusni zele da vam ugode. Izuzetno su jaki i izdrzljivi. neverovatno je koliko je ova rasa dobra.

Pozdrav prijatelji! ja sam novi član ovdje, a inače sam iz Bosne (Tuzla). Nadam se da će mi neko moći pomoći sa korisnim savjetom jer nemam velikog iskustva kada je u pitanju Belgijski ovčar malinoa. Naime, imam ženku malinou staru 9 i pol mjeseci. Prošla je dresuru i izvanredno je poslušna. Međutim, nisam siguran ukoliko bih je ostavio samu u dvorištu da bi reagovala na strance agresivno (a to mi je potrebno). Ona je naučena da na komandu napada i ukoliko neko pokuša zamahnuti prema njoj. Također ne podnosi kada djeca trče ulicom i galame, to je jako iritira. I prema drugim psima je oštra. Da li je još uvijek mlada ili neće nikada imati takvu sposobnost da laje ili napadne nepoznatu osobu koja uđe u dvorište. Pozdrav i hvala!!

Poslednja izmena:
Pre nego ti neko od vlasnika odgovori, samo da objavim kratak raport o Azri: Danas sam je video, mazio i upoznao sa Zarom. Ne znam otkuda im to, ali kao da se dugo, dugo poznaju! Odmah su počele blesavo da skaču, da se mlataraju šapama, "ljube"... Baš sam bio srećan, nisam očekivao baš tako srdačan doček! Hteo sam da ih slikam, ali na -15 elektronika u mojoj kameri nema nameru da radi :(
Da smo bili duže, da je Zara pokušala da priđe Azrinoj porciji, ili na neki drugi način ugrozi njen habitat... Ne znam kako bi bilo. Videćemo i to. Za sada, Zara je krupnija, ali ne i jača, ne i brža, a svako ne i blesavija :)
Pozdrav od Azrinih ljudi (ne koristim više izraz "vlasnici" ni "usvojitelji") uz veliko "HVALA!" za sve savete u vezi Malinoa!

Pre nego ti neko od vlasnika odgovori, samo da objavim kratak raport o Azri: Danas sam je video, mazio i upoznao sa Zarom. Ne znam otkuda im to, ali kao da se dugo, dugo poznaju! Odmah su počele blesavo da skaču, da se mlataraju šapama, "ljube"... Baš sam bio srećan, nisam očekivao baš tako srdačan doček! Hteo sam da ih slikam, ali na -15 elektronika u mojoj kameri nema nameru da radi :(
Da smo bili duže, da je Zara pokušala da priđe Azrinoj porciji, ili na neki drugi način ugrozi njen habitat... Ne znam kako bi bilo. Videćemo i to. Za sada, Zara je krupnija, ali ne i jača, ne i brža, a svako ne i blesavija :)Pozdrav od Azrinih ljudi (ne koristim više izraz "vlasnici" ni "usvojitelji") uz veliko "HVALA!" za sve savete u vezi Malinoa!

osete se..nekako se nadju....ko ljudi....
primetila sam da Dona i Baja kao i sestrini malinoi nikada nemaju problem sa lutalicama...moji vole i sve malinoe sa kojma su se sretali...
takodje lep odnos imaju sa molosima, valjda sto komsije, pored nas cuvaju 7 komada takvih....

mnogi psi su krupniji od malinoa, jaci...ali nisu brzi ni okretniji...

Moj malinoa je preskakao ogradu od 180 cm bez problema. malinoe pocinju da zamenjuju nemacke ovcare u policiji vojci... Jer su to psi koji 4 sata dnevno spavaju.Oni su poslusni zele da vam ugode. Izuzetno su jaki i izdrzljivi. neverovatno je koliko je ova rasa dobra.

i ta 4 sata sto kao spavaju ipak su na oprezu....

neverovatno je koliko su prilagodljvi -zvanicni sluzbni psi policija EU mogu da budi i savrseni ljubimci stepen vezivanja za porodicu je neverovatan...a tek za decu....ali ne decu generalno, no za decu svojih vlasnika

Pozdrav prijatelji! ja sam novi član ovdje, a inače sam iz Bosne (Tuzla). Nadam se da će mi neko moći pomoći sa korisnim savjetom jer nemam velikog iskustva kada je u pitanju Belgijski ovčar malinoa. Naime, imam ženku malinou staru 9 i pol mjeseci. Prošla je dresuru i izvanredno je poslušna. Međutim, nisam siguran ukoliko bih je ostavio samu u dvorištu da bi reagovala na strance agresivno (a to mi je potrebno). Ona je naučena da na komandu napada i ukoliko neko pokuša zamahnuti prema njoj. Također ne podnosi kada djeca trče ulicom i galame, to je jako iritira. I prema drugim psima je oštra. Da li je još uvijek mlada ili neće nikada imati takvu sposobnost da laje ili napadne nepoznatu osobu koja uđe u dvorište. Pozdrav i hvala!!

ni moji malinoi ne vole kad deca trce ulicom
ne vole ni jadnog postara a ni djubretare:rumenko:

nisu uceni da napadaju, ali....
krajnje agresivno reaguju na svaciji pokusaj ulaska u dvoriste-tako da takvih pokusaja vise i nema:mrgreen:
u setnji su miroljubivi, ali ako neko pokusa da nam ppridjem odmah su na oprezu

jednom je Baja hteo i da napadne coveka koji je prilayio sa ledja mm noseci veliku motku u ruci -na komandu stani od stane mm stao je a jadan covek je samo hteo da se raspita koja je to rasa i sl.

mislim da svaki malino cuva svoje dvoriste
i da im je to da stite u prirodi

uostalom, neka neko od prijatelja, dok nisi tu proba da dodje do ograde, kao da otvori vrata i sl-bez da ulazi i izlaze se riziku. ako je kao ovi moji sam dolazk nepoznatog *a pod nepoznatim su i svi nasi prijatelji sa kojima se maze dok smo mi tu, ali kad nas nema ne fermaju ih 2%, izazvace takav njen lavez, i tacno ce se videti da li hoce da stiti teren ili ne.

svojevremeno je jedan prijatelj ppokusavao da kremenadlom pripitomi Donu-nije prestajala da ga laje, da skace na ogradu i sl. Dzabe meso,ne da ona nikome da se pipne za oradu

OT:
Kada smo već kod poštara, moj dobar drugar je bio poštar (sada je avanzovao), reon mu je bio u prigradskim naseljima, i stalno se žalio (a stvarno voli kere!) da ga, kao po automatizmu, napadaju!
Uz sinergiju, on, ja i malo loze, pronašli smo na netu idealnu odbranu od svih vrsta, veličina i stepena agresivnosti pasa: Kišobran! I to onaj najjeftiniji, kineski, što se otvara na dugme!
Nema psa koji neće da uzmakne kada mu se odjednom pred njuškicom otvori kišobran od 1kvm!
(A kada ukapira da je to samo paravan... Ostavi poštu i bež' koliko te noge nose!)
Kraj OT.

@GROF VRONSKI
Otkud ti to?

Generalno - psi ne vole uniformu.
Kao ni ljude u alkoholisanom stanju...!

Dok je moj pas bio u dvorištu (jedno kratko vreme) kod pokojne babe, najbolji drug mu je bio poštar. I tata ih je zezao, kako jedan od njih dvojice nije ono za šta se izdaje. :lol: A ovo drugo je tačno, verovatno zbog slabije koordinacije pokreta.

Miloše, Astor je izrastao u pravog dasu, više ne liči na gremlina, mada je meni i onako sa ušima bio neodoljiv! :zaljubljena:

OT:
Kada smo već kod poštara, moj dobar drugar je bio poštar (sada je avanzovao), reon mu je bio u prigradskim naseljima, i stalno se žalio (a stvarno voli kere!) da ga, kao po automatizmu, napadaju!
Uz sinergiju, on, ja i malo loze, pronašli smo na netu idealnu odbranu od svih vrsta, veličina i stepena agresivnosti pasa: Kišobran! I to onaj najjeftiniji, kineski, što se otvara na dugme!
Nema psa koji neće da uzmakne kada mu se odjednom pred njuškicom otvori kišobran od 1kvm!
(A kada ukapira da je to samo paravan... Ostavi poštu i bež' koliko te noge nose!)
Kraj OT.

@GROF VRONSKI
Otkud ti to?

videla sam da po ponim prihvatilištima u SAD pse koji trebaju da budu udomljeni između ostalog ispituju i na način na koji reaguju na otvaranje kišobrana.
Moja Baja divno reaguje na otvoren kišobran koji se suši na stepeništu - pocepa ga na froncle, naročito ako je roze
mada, pošteno to je bilo ranije, dok je bio manji, sad je dasa pa se nadam da ne bi ponovio isto, mada Ana više svoje kišobrae ne ostavlja.
One crne muške ili one velike karirane ne dira

istina nikad mu nisam naglo otvorila ispred nosa

Da smo bili duže, da je Zara pokušala da priđe Azrinoj porciji, ili na neki drugi način ugrozi njen habitat... Ne znam kako bi bilo. Videćemo i to. Za sada, Zara je krupnija, ali ne i jača, ne i brža, a svako ne i blesavija :)
Pozdrav od Azrinih ljudi (ne koristim više izraz "vlasnici" ni "usvojitelji") uz veliko "HVALA!" za sve savete u vezi Malinoa!

prijatelju dali je vašu dresuru malinoe radio gos. Salih ako želiš kontakt ja sam iz tuzle imam malinou mužijaka

prijatelju dali je vašu dresuru malinoe radio gos. Salih ako želiš kontakt ja sam iz tuzle imam malinou mužijaka
124.jpg
0123.jpg
r001-001.jpg

@borg_08
Ne, nisi upoznat sa sudbinom Azre (malinoa), naime to je pas koji je trebao da bude uspavan zbog nemogućnosti bivšeg vlasnika da ga i dalje drži, ali sam ja uspeo da nađem ljude za nju, pa je povremeno obilazim. A Zara je labrador, moj pas. Tako da o dresuri nema ni govora. Takođe ni o parenju, jer sam Azru pre udomljavanja sterilisao.
Ali će tvoj post pročitati još ljubitelja i vlasnika malinoa, a pošto su (kako sam čuo) većina malinoa u rodu, sveža krv je verovatno dobro došla.

Back