Belgija otela ruski tanker

To ce vreme pokazati, generalno mislim da ce proci vez odgovora, bar ne direktnog, ali ce verovatno ubiduce tanker imati pratnju.
Rusi su do sad igrali fer plej na ovakve provokacije, e sad dokle ce to ćemo videti.
Nije bitno da li ej neko za Rusijižu, ili za Ukrajinu u sukobu, razlog zato do sad 100 svetskih rstova nije izbilo je zato sto medjunarodne vode pripadaju svima podjenako. Dakle ovo je cista piraterija.
Rusija se cvrsto drzi medjunarodnog prava, i zato je mnogi ne shvataju za ozbiljno i love u mutnom, da su zaplenili Americkimtanker vec bi 10 luka bilo u plamenu za opomenu.
Oko1200 takvih tankera prevozi rusku naftu sirom planete ne moze se obezbediti pratnja za sve.

Поједине комшије, брозомоље и штруденти од 50 лета се радују што је неком оџепарено 200 динара док им Господин Саша заврће уши. Баш патетично.
Ubijaš im i poslednji tračak želje za životom
A bez njih bi i nama posle bilo dosadno
Jako

Poslednja izmena:
Kako moze kad su Rusi pod NATO sankcijama.
Prevoze tankere kao "pirati".
Imaju pravo da im zaplene naftu.
Погледајте овај видео, „belgija zaplenila ruski tanker“ https://share.google/VrzuofYoHiGIUWSL7
To bas nema veze sa logikom al ajd, ko je taj ko donosi sankcije nuklearnim silama? Previse gledas EU medije, EU je nebitna, postoje 3 sile koje donose pravila, Rusija, koja se uzdrszava, Kina koja se uzdrzava, i Amerika koja radi sta hoce. Nato sankcije macku o rep, u medjunarodnim vodama ne mozes zaplenjivazi civilne tankere, ja da sam Tusija ko sto nisam, Brisel bi bio u plamenu.

To bas nema veze sa logikom al ajd, ko je taj ko donosi sankcije nuklearnim silama? Previse gledas EU medije, EU je nebitna, postoje 3 sile koje donose pravila, Rusija, koja se uzdrszava, Kina koja se uzdrzava, i Amerika koja radi sta hoce. Nato sankcije macku o rep, u medjunarodnim vodama ne mozes zaplenjivazi civilne tankere, ja da sam Tusija ko sto nisam, Brisel bi bio u plamenu.
Sankcije su uveli Rusiji zbog rata u Ukrajini.
Ruse očigledno i ovako boli za to uvo.
To sta su im sve zaplenili, vratiće Rusiji čim se okonča rat sa Ukrajinom. Kako to mislis da Putin " gadja" Baltik? Pa on i ovako pretenduje da mu po istorijskom pravu i te zemlje pripadaju. 😁
Tanker ne može biti civilni brod, trgovački je.

Poslednja izmena:
Sankcije su uveli Rusiji zbog rata u Ukrajini.
Ruse očigledno i ovako boli za to uvo.
To sta su im sve zaplenili, vratiće Rusiji čim se okonča rat sa Ukrajinom. Kako to mislis da Putin " gadja" Baltik? Pa on i ovako pretenduje da mu po istorijskom pravu i te zemlje pripadaju. 😁
Tanker ne može biti civilni brod, trgovački je.
Ti ne razumeš, oni nisu centar sveta da bilo kome uvode sankcije, to dto oni misle da jesu to je naravno njihova stvar, ali prsvo medjunarodnih voda bi se trebalo postovati, ovo je u najmanju ruku potez ocajnika.

Belgija već drži zarobljenih 180mlrd ruskih para..najviše od svih iz EU. Ovo će samo da im se doda za naplatu.
Čudan mi ovaj potez Belgije. Pre 2-3 nedelje je njihov parlament odbio da daje Ukrajini bilo šta od tih 180mlrd. I pored silnih pritisaka iz EU su odlučili da ne gube kredibilitet država koja želi investicije.
Kakve sad milijarde čuva Belgija? :roll:
Nisu oni Švajcarska, pa da budu čuvari tuđeg blaga.
To je ratni plen.

Back