Bela rasa će da nestane za manje od 100 godina

A mnoge stvari su nazadovale, nauka u 21. veku zavisi od političke korektnosti.
Слажем се. И WOKE-исти сматрају да је теорија о какваској раси (као и уоште о расама) превазиђена.
Šta si pročitao na temu antropologije? Jesi čuo za Denikera, Czekanowskog, Coona, Lebzeltera, Eickstadta, Gunthera, Maleša, Dvornikovića,...
Читао сам и стране, а и наше. Дворниковића сам читао. Као и многе друге. Малеша, такође.
Pročitaš neke gluposti a nemaš široko znanje da bi to što si pročitao kritički sagledao.
Ни од тебе нисам видео неко широко знање овде.
Ја и јесам за критички приступ и анализу. Хајде, изнеси конкретне, научне замерке на теорију о какваској раси?
Valjda je jasan primer političke odluke u naučnim krugovima. Šta ti nije jasno? Na sve može da se primeni i primenjuje se.
Слажем се,али ми говоримо о правој науци, а не о политичким диктатима.
Као што сам против да се наука подвргава политичкој коректности и WOKE идиотизму, тако сам против да се подвргне и расистичком идиотизму. То су две умоболне крајности.
Читао сам те студије и анализе. ;)
Politika korektnosti počela je ranije, woke je samo kuliminacija. Odavno je u zvaničnim naučnim krugovima počela "diktatura".
I ova podela rasa spada u "rane radove" takve filozofije.
Добро, можеш ли да ме упутиш на научне изворе и анализе које оспоравају терорију о кавкаској раси?
Дакле, научне анализе, а не политичке памфлете.
Zvanične stavove naučnih krugova ne fermam dva posto .
А које ставове фермаш? Розенбергове говоре? :mrgreen:
Kad mogu bela, crna i žuta, zašto ne može braon?
Зато што озбиљна наука не функционише тако ,,мени се чини да то нису белци,и зато нису", она почива на доказима, аргументима, чињеницама, анализама, итд.
Da nisu beli možda?
А шта ћемо са белим Арапима тј Арапима светлије пути?
1727433950757.jpeg

Ове жене су исто Арапкиње (Палестинке, ја мислим). Којој раси оне припадају?
На претходној страни сам поставио низ слика ,,белих" Сиријаца. Којој раси они припадају?
Ja vezujem rasu samo za boju kože?
Наравно. Чим ти је главни доказ о ,,браон раси", боја коже људи који наводно припадају тој раси.
То си управо урадио на основу боје коже ,,одредио" си којој раси припадају одређени народи и људи.
Jeste baš odatle krenuli svi belci :lol: Da verujemo politički podobnima na reč?
То су тврдили неки од антрополога које си и сам навео.
Да нису и они политички подобни били? :)

Ето, и ти припадност раси сводиш на боју коже, што је погрешно.
Nije pogrešno. Glupo je nekog Indijca koji ima kožu boje čokolade nazivati bjelcom (to je sprdnja), zato što njegova koža nije bjela i puno je bliža boji kože crnaca nego bjelaca. Indijce niko normalan ne smatra bjelcima, niti oni sami sebe doživljavaju kao bjelce.

Nije pogrešno. Glupo je nekog Indijca koji ima kožu boje čokolade nazivati bjelcom, zato što njegova koža nije bjela i puno je bliža boji kože crnaca nego bjelaca. Indijce nikog normalan ne smatra bjelcima, niti oni sami sebe doživljavaju kao bjelce.
Боја коже није једино одређене расне припадности. Јер припадници исте расе могу живети у различитим климатским условима и отуда и промене боје коже. На припадност раси утиче више елемената, облик косе, физичке па и психичке карактеристике, затим телесна конституција, начини адаптације, итд. И боја коже, наравно, али није једини параметар.

Па кажи искрено, да не знаш ком народу припада она палестинска девојчица, шта би рекао које је расе? Али искрено ми реци.

Боја коже није једино одређене расне припадности. Јер припадници исте расе могу живети у различитим климатским условима и отуда и промене боје коже. На припадност раси утиче више елемената, облик косе, физичке па и психичке карактеристике, затим телесна конституција, начини адаптације, итд. И боја коже, наравно, али није једини параметар.
Sjeverni Indijci i Arapi se mogu eventualno mogu nazvati kavkazoidima, ali da ih se naziva bjelcima je vrijeđanje zdravog razuma.

Па кажи искрено, да не знаш ком народу припада она палестинска девојчица, шта би рекао које је расе? Али искрено ми реци.
Pripada palestinskom narodu. Palestinci su mješavina nekoliko rasa i ne izgledaju svi isto. Moja mater je studirala u Rijeci i sa njom na fakultetu je bilo dvoje Palestinaca. Jedna cura Palestinka je kaža imala smeđu kosu, zelene oči i relativno svjetlu kožu ali je imala bliskoistočne crte lica i po tome se vidilo da ipak nije Evropljanka, dok je momak Palestinac imao crnu kovrdžavu kosu, tamne oči i veoma tamnu kožu (kaže da je izgledao kao neku polu-crnac/melez).

Sjeverni Indijci i Arapi se mogu eventualno mogu nazvati kavkazoidima, ali da ih se naziva bjelcima je vrijeđanje zdravig razuma.
Расу не одређује само боја коже. Ако су кавказоидна раса онда припадају истој раси којој ја и ти,иако смо ја и ти бели ко снег, а они мало препланули. :D

Pripada palestinskom narodu.
Палестинци су Арапи, претежно. Генерално, семитски народ. Има мешавина, али они су Арапи 80%.

Него :

1727441333448.jpeg

Којој раси припада ова Сиријка? Или ова:

1727441388211.jpeg

1727441418088.jpeg

Чувена сиријска твитерашица Syrian girl:
1727441500552.jpeg

Којој раси она припада?

Расу не одређује само боја коже. Ако су кавказоидна раса онда припадају истој раси којој ја и ти,иако смо ја и ти бели ко снег, а они мало препланули. :D

Палестинци су Арапи, претежно. Генерално, семитски народ. Има мешавина, али они су Арапи 80%.

Него :

Pogledajte prilog 1616794

Којој раси припада ова Сиријка? Или ова:

Pogledajte prilog 1616797
Pogledajte prilog 1616798

Чувена сиријска твитерашица Syrian girl:
Pogledajte prilog 1616799
Којој раси она припада?
Bjelci su kavkazoidi sa bjelom kožom, dok kavkazoidi sa braon kožom nisu bjelci. Zašto ti histerišeš da Arapi i Indijci moraju biti bjelci kad oni sebe tako ne doživljavaju? Mnogi od njih bi te pljunuli u lice da im kažeš da su bjelci.

Postavljanje svjetlijih Sirijaca i Palestinaca s tvoje strane je čisto ciganisanje. Svi znano da kod njih ima ljudi koji mogu proći kao Evropljani, ali takvi su u manjini (teško da ih ima više od 15%).

Zašto ti histerišeš da Arapi i Indijci moraju biti bjelci kad oni sebe takp ne doživljavaju?
Ја не хистеришем, нормално пишем оно што сматрам чињеницама. Ако имаш контрааргументе, демантуј ме.

Чини се да хистеришеш ипак ти ,,ааа,они нису белци, ааа"".
:D
Mnogi od njih bi te pljunuli u lice da im kažeš da su bjelci.
Нисам имао прилику да причам са њима о томе. А и чак да је то тако, шта то мења, какав је то ,,научни аргумент"? :)
Postavljanje svjetlijih Sirijaca i Palestinaca s tvoje strane je čisto ciganisanje.
Само контра на ваше постављање тамних Арапа.
У суштини, како рекох, боја коже није једино што одређује расу.
Svi znano da kod njih ima ljudi koji mogu proći kao. Evropljani, ali takvi su u manjini (teško da ih ima više od 15%).
Како си дошао до тог податка?

Ја не хистеришем, нормално пишем оно што сматрам чињеницама. Ако имаш контрааргументе, демантуј ме.

Чини се да хистеришеш ипак ти ,,ааа,они нису белци, ааа"".
:D

Нисам имао прилику да причам са њима о томе. А и чак да је то тако, шта то мења, какав је то ,,научни аргумент"? :)

Само контра на ваше постављање тамних Арапа.
У суштини, како рекох, боја коже није једино што одређује расу.

Како си дошао до тог податка?
Gledao sam grupne slike i snimke Sirijaca i Palestinaca. Velika većina su tamnoputi i ne bi mogli proći u Evropi. Otprilike od njih 10 se nađe 1 ili 2 da bi mogli proći u nekim djelovima Evropi.

Da,ali engleski nije izvorni jezik americkih crnaca,nego Engleza.
Sigurno postoji razlog zasto se grupa jezika naziva indo-evropski,vjerovatno imaju zajednicko porijeklo.
U Indiju su prije oko 3500 godina došli bjeli osvajači sa prostora između Crnog mora i Kaspijskog jezera i donjeli su tamo jezik od kojih su se razvili razni indijski jezici, a donjeli su i kastinski sisten i religiju (hinduizam) u Indiju.

I pored svjetlije pigmentacije izgleda egzotično i ne bi mogao proći kao Evropljanin.
Не капираш да нико не жели овде да докаже да су Арапи Европљани, као ни обратно. Поента је да и једни и други припадају истој раси,само другом подрасном типу. То је оно што ти не можеш да схвати.
Раса је шири појам, а расни или подрасни тип ужи појам, везан за одређену расу.

Back