- Poruka
- 76.576
Слажем се. И WOKE-исти сматрају да је теорија о какваској раси (као и уоште о расама) превазиђена.A mnoge stvari su nazadovale, nauka u 21. veku zavisi od političke korektnosti.
Читао сам и стране, а и наше. Дворниковића сам читао. Као и многе друге. Малеша, такође.Šta si pročitao na temu antropologije? Jesi čuo za Denikera, Czekanowskog, Coona, Lebzeltera, Eickstadta, Gunthera, Maleša, Dvornikovića,...
Ни од тебе нисам видео неко широко знање овде.Pročitaš neke gluposti a nemaš široko znanje da bi to što si pročitao kritički sagledao.
Ја и јесам за критички приступ и анализу. Хајде, изнеси конкретне, научне замерке на теорију о какваској раси?
Слажем се,али ми говоримо о правој науци, а не о политичким диктатима.Valjda je jasan primer političke odluke u naučnim krugovima. Šta ti nije jasno? Na sve može da se primeni i primenjuje se.
Као што сам против да се наука подвргава политичкој коректности и WOKE идиотизму, тако сам против да се подвргне и расистичком идиотизму. То су две умоболне крајности.
Читао сам те студије и анализе.Ti znaš?![]()

Добро, можеш ли да ме упутиш на научне изворе и анализе које оспоравају терорију о кавкаској раси?Politika korektnosti počela je ranije, woke je samo kuliminacija. Odavno je u zvaničnim naučnim krugovima počela "diktatura".
I ova podela rasa spada u "rane radove" takve filozofije.
Дакле, научне анализе, а не политичке памфлете.
А које ставове фермаш? Розенбергове говоре?Zvanične stavove naučnih krugova ne fermam dva posto .

Зато што озбиљна наука не функционише тако ,,мени се чини да то нису белци,и зато нису", она почива на доказима, аргументима, чињеницама, анализама, итд.Kad mogu bela, crna i žuta, zašto ne može braon?
А шта ћемо са белим Арапима тј Арапима светлије пути?Da nisu beli možda?
Ове жене су исто Арапкиње (Палестинке, ја мислим). Којој раси оне припадају?
На претходној страни сам поставио низ слика ,,белих" Сиријаца. Којој раси они припадају?
Наравно. Чим ти је главни доказ о ,,браон раси", боја коже људи који наводно припадају тој раси.Ja vezujem rasu samo za boju kože?
То си управо урадио на основу боје коже ,,одредио" си којој раси припадају одређени народи и људи.
То су тврдили неки од антрополога које си и сам навео.Jeste baš odatle krenuli svi belciDa verujemo politički podobnima na reč?
Да нису и они политички подобни били?