Quantcast

Bela Crkva

Poruka
8.531
Obavest za turiste!


Pozdrav:

Zelim da vas obavestim,, da ce od ove godine broj izdavaca soba (smestaj) biti znatno manji, zbog uvoda poreza na '''sezonsko primanje turista'', porez i nije bas tako mali...
Gledajte da budete primljeni tamo gde su se registrovali...
Moja preporuka:

Apartman kod vesne i
Vukica ''vila majka kerova''
 

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.853
Последња неукроћена река у Војводини: Нера, мала дивљакуша

17.07.2017 • 08:2608:28
Извор: Dnevnik.rs


- - - - - - - - - -

БЕЛА ЦРКВА: Последња неукроћена река у Војводини, јужнобанатска Нера, привлачи из године у годину све више љубитеља недирнуте природе. Њени брзаци, меандри, пешчане и шумовите плаже и скривене лагуне допадају се излетницима. За викенд 8. и 9. јула оборени су сви рекорди по броју купача на Нери, потврђују Белоцрквани и људи који су деценијама на обалама ове реке.


[COLOR=rgba(110, 117, 122, 0.6)]Фото: Dnevnik.rs​

Неру Белоцрквани описују као природни ђакузи и препоручују је гостима не само за пливање, већ и за шетњу, и како кажу за природну терапију за уморне ноге и напете живце. Ни високе, ни ниже температуре не спречавају локалце да изађу до Нере, а све више откривају је и туристи из далека.
„Волим да дођем на Неру, али волим и језера. Некако ми је највише срцу прирасло језеро Шљункара, ипак, када су високе температуре у Нери се најбрже човек освежи“ каже Београђанин Милан Петрић. Његов суграђанин Јанко Милосављевић потврђује:
„Брза је и плитка, али то јесте изазов за младе. Нема пливања колико хоћеш, јер узводно у оваквој реци то нимало није лако.“
Вода у тој планинској реци, која представља и природну границу с Румунијом брза је и далеко хладнија од оне у језерима
бала Нере је већим делом обрасла аутохтоним белим тополама и врбама, вода у овој планинској реци која представља и природну границу са Румунијом брза је и далеко хладнија од воде у језерима. Белоцрквани Марко Радосављевић и Владица Недељковић кажу да око 300 дана проводе на обалама ове реке и сматрају да је она извор њиховог здравља, као и пешачење до њених обала.
„Не знам шта бих да нема Нере, имамо ми језера и она су лепа, али сам ја везан за ову реку. Долазим рано и већ после 10 сати склањам се од врућине, али се поподне враћам. И зими је овде лепо, чак ми и шетња до Нере не представља проблем, толико волим ову реку“, каже Владица Недељковић.
Радним данима посета је далеко мања, па купачи имају више простора, али и у току викенда без обзира на уско корито Нере, сви пронађу место за освежење од летње жеге, а они који открију Нерина језера користе их за купање и пецање.
В. Х.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Бела Црква. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)


[/COLOR]
 
Top