Bejbi Šek završava karijeru

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.779
1602004738570.png



Sofoklis Skorcanitis je najverovatnije završio svoju profesionalnu karijeru.

Košarkaš koji je bio dominantan pre desetak godina u Evroligi je odlučio da prepusti šansu mlađima.

"Verovatno neću nastaviti da igram. Poslednja sezona se završila rano, tako da sam imao mnogo vremena za razmišljanje i prilagođavanje novoj situaciji. Još uvek razmišljam o tome, ali verovatno neću više igrati.

Imao sam 20-godišnju karijeru, tako da sam sa tim u redu. Voleo bih da radim sa mladim igračima. U Grčkoj ima mnogo talenata i ja želim da budem taj koji će im pomoći da se promovišu i razviju"
, rekao je Sofoklis Skorcanitis.

Poslednji klub mu je bio Jonikos iz Nikeje.

Prethodno je igrao za Iraklis, Kantu, Aris, Olimpijakos, Makabi, Panatinaikos, ponovo Makabi, Crvenu zvezdu, PAOK i Aries iz Trikale.

https://www.sportske.net/vest/kosarka/bejbi-sek-zavrsava-karijeru-420764.html
 
Interesantan igrac i pojava, mene je "kupio" onom zaista sjajnom partijom protiv Amerikanaca u polufinalu Svetskog prvenstva 2006 u Japanu kada su Grci sve sokirali i eliminisali Amerikance, iako su tada Grci zaista imali sjajnu ekipu i ako su na toj utakmici briljirali Spanulis, Papalukas, Diamantidis i Kakjuzis nekako se cinilo da je on bio X faktor na toj utakmici , bio je onako ogromni klinac, anoniman, pojavio se maltene niotkuda i ubacio nekih 15-ak poena za odprilike isto toliko minuta koliko je mogao da odigra, maltene bez promasaja iz igre, cinilo se da Ameri nisu imali resenje za njega pod kosem , nakon te utakmice postao je zvezda i cinilo se da mu se smesa lepa NBA karijera , medjutim tezina ga je uvek sputavala i bila mu limitirajuci faktor (cudi me kako nikad nije uspeo da redukuje tezinu i da resi taj problem), zbog prevelike tezine se brzo zamarao i nikad nije mogao da igra vise od 15-ak maksimum 20 minuta, uglavnom nekih 15-ak minuta je mogao da igra pa je uglavnom bio neka "back-up" opcija gde god da je igrao, ali generalno ovako zanimljiv i dosta atipican igrac i pojava koji je ja verujem mnogima prirastao za srce posle te istorijske utakmice sa Amerima u 1/2 finalu.
 

Back
Top