BECKI UNIVERZITET I KOSOVSKI BOJ !

gost 339460

Iskusan
Poruka
5.829
Mnogi ce pomisliti,kakve veze ima Becki Univerzitet,i Kosovski boj. Nedjutim,ima i te kakve veze.Sasvim slucajno,
ovih dana dodjoh do podatka,da je nadaleko cuveni Univerzitet u Becu,osnovan,ni manje ni vise,nego 1365 god.
Cim sam procitao tu cifru,meni odmah pred oci dodje i ona,za nas usdbonosna 1389 godina.Dakle,kada smo se
mi srbi,1389 godine,tukli macevima i toljagama sa turcima,24 godine pre,vec je osnovan taj famozni Univerzitet,
tacno 24 godine ranije.I sada, kada imamo taj podatak,sve mi je postalo jasno.Nasa necivilizovanost,nase
tragicno zaostajanje za evropom,sav nas jad,iz kojega nikada ne stigosmo da se izvucemo.!!!:dash:

Mnogi ce pomisliti,kakve veze ima Becki Univerzitet,i Kosovski boj. Nedjutim,ima i te kakve veze.Sasvim slucajno,
ovih dana dodjoh do podatka,da je nadaleko cuveni Univerzitet u Becu,osnovan,ni manje ni vise,nego 1365 god.
Cim sam procitao tu cifru,meni odmah pred oci dodje i ona,za nas usdbonosna 1389 godina.Dakle,kada smo se
mi srbi,1389 godine,tukli macevima i toljagama sa turcima,24 godine pre,vec je osnovan taj famozni Univerzitet,
tacno 24 godine ranije.I sada, kada imamo taj podatak,sve mi je postalo jasno.Nasa necivilizovanost,nase
tragicno zaostajanje za evropom,sav nas jad,iz kojega nikada ne stigosmo da se izvucemo.!!!:dash:

Mozda ti sebe smatras necivilizovanim ali ja sam sigurno isped svakog Austrijanca....

Poslednja izmena:
univerzitet u Bolonji je osnovan 1088. godine. istovremeno su vodjeni krstaski ratovi i pljackaski pohodi od strane istih, tako da ne vidim poentu ove teme.

Ne vidim ni ja, tim pre što su ti "univerziteti" bili manje više produžene teološko - manastirske škole, koje je neko posle 800 godina nazvao "univerzitetom".
Ja se našeg srbskog univerziteta, gusala sa Dinare i Durmitora ne bi odrekao ni za kakve špagete i bolonje.

Какве ово везе има са историјом?

Уосталом, није ли очигледно да главнина нашег јада потиче од 500 година окупације, а њихова срећа од 500 година исисавања крви другим народима. Ако ти у томе видиш нешто добро, онда иди отвори неки подземни бордел где ћеш држати Молдавке, па да видиш како ће да буде пара да идеш редовно у позориште, оперу, на море, скијање, персонале часове јоге од учитеља директно са Цејлона, итд... Има да будеш господин човек, бре.

Јел знаш да је у Константинопољу основан у 5. веку!?
Зато су Ромеји германска племена сматрала варварским племенима.

- - - - - - - - - -

Уосталом, није ли очигледно да главнина нашег јада потиче од 500 година окупације, а њихова срећа од 500 година исисавања крви другим народима. Ако ти у томе видиш нешто добро, онда иди отвори неки подземни бордел где ћеш држати Молдавке, па да видиш како ће да буде пара да идеш редовно у позориште, оперу, на море, скијање, персонале часове јоге од учитеља директно са Цејлона, итд... Има да будеш господин човек, бре.

500 година окупације?
1459.-1959.?
Тај који те је учио историју лаго те је!

Da ne govorimo o Kinezima koji su milenijumima pre svih imali i univerzitete, bolnice, razvijenu drzanu upravu, novine i milione drugih stvari koje koristi danasnja civilizacija. Pa su i oni imali tezak period kada su vekovima robovali pre svega zapadnoevropskim osvajacima. Dakle koja je poenta ove teme, sta je pisac hteo da kaze.

ДУЖИНА ТУРСКОГ ОСВАЈАЊА

А нису Срби били ни једино под Турцима :) Узмимо рецимо Бања Луку, која је по мапи била 350 година под Турцима. Да ли је преостало време била слободна и самоуправна?

Poslednja izmena:
Ето, сада макар знамо зашто је ова глупа и бесмислена тема отворена.
Није дуго требало чекати на одговор.
...
Дозвољено је отварање теме која је 100% ван правила, никаквог основа за покретање теме у првом посту нема, само неко размишљање, које више за неку собу за ћаскање, а не форумску тему, ал ево убрзо смо сазнали и зашто, још једна тема омаловажавања и пљувања по Србима и србској држави.

Back