Becka Skola na delu-najveci deo Hrvatske su naselili Srbi Uskoci

Kako to misliš?. da malo poravnam Moračke planine!

А да шјоколе, кад си сам ође, онда смо на прсубуљу, а чим ти се пришљамчи земљак Пешјо, онда пређеш на дистанцу са Србима. И друго, ово је тема о становништву Војне Крајине и Далмације, ти евентуално можеш да поменеш неке Крајишнике и Далматинце који су пореклом из предела који данас обухвата Црна Гора, али они неће да се сложе да су Црногорци.

Poslednja izmena:
А да шјоколе, кад си сам ође, онда смо на прсубуљу, а чим ти се пришљамчи земљак Пешјо, онда пређеш на дистанцу са Србима. И друго, ово је тема о становништву Војне Крајине и Далмације, ти евентуално можеш да поменеш неке Крајишнике и Далматинце који су пореклом из предела који данас обухвата Црна Гора, али они неће да се сложе да су Црногорци.

Kad već pokušavaš da govoriš crnogorski, onda se prvo nauči ili šedi dolje i ne mrči nijedne više.

Inače poznajem veliki broj Krajišnika i dobro znam šta govorim i zato mi nije potreban ni Pešo a još manje ti.
Sve što sam o njima rekao je naučeno iz njihovih usta.
Zato ako mene ne vjeruješ, pričaj sa njima.
Ja sam siguran da će ti bar 70% njih reći, da su porijeklom Crnogorci.

Za ono što sam rekao, još me nije ni jedan Krajišnik demantirao-naprotiv.

Kad već pokušavaš da govoriš crnogorski, onda se prvo nauči ili šedi dolje i ne mrči nijedne više.

Inače poznajem veliki broj Krajišnika i dobro znam šta govorim i zato mi nije potreban ni Pešo a još manje ti.

Рећи да је 70% Срба из Крајине пореклом из Црне Горе баш и нема логике. Они који ће се касније називати Крајишницима су се насељавали на те и друге просторе још за времена династије Котроманића. Може се говорити о великој већини пореклом из Црне Горе (нарочито и Херцеговине, у којим год желео оквирима), али није у реду "гађати" се процентима.

Ето да те један демантује.

slazem se ,ali ne u etnickom smislu ,vec kao srbi iz crne gore . . .

Рећи да је 70% Срба из Крајине пореклом из Црне Горе баш и нема логике. Они који ће се касније називати Крајишницима су се насељавали на те и друге просторе још за времена династије Котроманића. Може се говорити о великој већини пореклом из Црне Горе (нарочито и Херцеговине, у којим год желео оквирима), али није у реду "гађати" се процентима.

Ето да те један демантује.

nego ima li kakvo genetsko istrazivanje za te nase krajeve ???ako ima kakvi su rezultati

nego ima li kakvo genetsko istrazivanje za te nase krajeve ???ako ima kakvi su rezultati

Koliko ja znam nema a i da ima, to je nesigurno, zbog malog % ispitanika.
Zasada je najvjerodostojnije priča samih Krajišnika i njihovi rodoslovi. Ja tome najviše vjerujem, jer tu nema politike i laži.

Da ono moje gore preciziram: većina kaže da su porijeklom Crnogorci ili tačnije Srbi iz CG.
Dakle, svi kažu da su Srbi ali većina kaže da vode porijeklo iz CG a neki i sa Kosova. To ja tvrdim.

Poslednja izmena:

Ништа конкретно до сада нисам видео. Једино оно где се помиње неколико Срба из Крајине, мислим да је реч о подацима које је поставио инвестигатор. Можемо само да дајемо процене, које би вероватно укључивале нешто преко 50% И2.

Ништа конкретно до сада нисам видео. Једино оно где се помиње неколико Срба из Крајине, мислим да је реч о подацима које је поставио инвестигатор. Можемо само да дајемо процене, које би вероватно укључивале нешто преко 50% И2.

Negde procitah da je gen starosedelaca balkana ,i da je opste prisutan kod srba ,nesto kao staro srpski gen ...ako mogu tako da se izrazim...bas me interesuje dali bi nasli slovenskog gena medju nama ....

Poslednja izmena:
Zasada je najvjerodostojnije priča samih Krajišnika i njihovi rodoslovi. Ja tome najviše vjerujem, jer tu nema politike i laži.

Da ono moje gore preciziram: većina kaže da su porijeklom Crnogorci ili tačnije Srbi iz CG.
Dakle, svi kažu da su Srbi ali većina kaže da vode porijeklo iz CG a neki i sa Kosova. To ja tvrdim.

u pravu si ,nema spora . . .A vecina tih koji kazu da su sa kosova,prvo su prebegli u crnu goru ili hercegovinu pa tek onda u krajinu ,tako je meni pricao jedan rodjak koji se razume u to .Takodje kaze i da su brda i crna gpra dosta naseljeni narodom sa kosova u raznim vremenskim intervalima ,pa i rodonacelnici vasojevica su sa kosova ,ako se nevaram .

Или ти ,пријатељу живиш у неком имагинарном свету, или ти је 70% крајишника вероватно оно мало што си их упознао а доселило се у Вукојебину. Наравно , они нису у ситуацији да бирају оно што желе, исто као што то данас нису ни Горанци на Косову па између два зла, да се изјасне као албанци или да се изјасне као Бошњаци, они изаберу ово мање, тек толико да не изгубе право на какав такав језик.

Ох, извини за пет минута си рекао две сасвим различите ствари. Подвојена личност, Србоцрногорац?

Poslednja izmena:
Или ти ,пријатељу живиш у неком имагинарном свету, или ти је 70% крајишника вероватно оно мало што си их упознао а доселило се у Вукојебину. Наравно , они нису у ситуацији да бирају оно што желе, исто као што то данас нису ни Горанци на Косову па између два зла, да се изјасне као албанци или да се изјасне као Бошњаци, они изаберу ово мање, тек толико да не изгубе право на какав такав језик.

Lesander, napravio si grešku u startu.
Nema Krajišnika u tim "vukojebinama" za koje misliš.

Ja dugo vremena poznajem Krajinu i Krajišnike na njihovom terenu.

Negde procitah da je gen starosedelaca balkana ,i da je opste prisutan kod srba ,nesto kao staro srpski gen ...ako mogu tako da se izrazim...bas me interesuje dali bi nasli slovenskog gena medju nama ....

Jadna majko, crna kukavice (krstim se lijevom i desnom), sta covjek nece procitati u ovom kokosinjcu?
Ne postoji starosrpski ili bilo kakav gen koji nosi etnicki predznak. :hahaha:

Srbi su narod kao i svaki drugi, sklepan od apsolutno svega i svacega - razlicitog genetskog, kulturnog i antropoloskog materijala. Nema cistog Srbina, srpske rase, gena i slicnih gluposti.

Dokle ce se odvijati autohtonizacija, kretenizacija i serbiancafenizacija Krstine Istorije?

И шта си за то време дознао о том живљу?

jesmo sposobni nema sta ,ovaj je tamo iz tvojih krajeva ,prosli pobednik u survivoru
aca-krajisnik.jpg

Jadna majko, crna kukavice (krstim se lijevom i desnom), sta covjek nece procitati u ovom kokosinjcu?

Srbi su narod kao i svaki drugi, sklepan od apsolutno svega i svacega - razlicitog genetskog, kulturnog i antropoloskog materijala. Nema cistog Srbina, srpske rase, gena i slicnih gluposti.

Dokle ce se odvijati autohtonizacija, kretenizacija i serbiancafenizacija Krstine Istorije?

pa taj gen je najzastupkjeniji kod srba ,tako da ga mozemo zvati srpski . . .

Hm! šta???!!!!

Ako bih morao i mogao odgovoriti sa jednom rečenicom, onda bi rekao ovo:

Žalim, što je taj junački i ponosni narod doživio to što je doživio, jer ako ima Boga i pravde, on to nije zaslužio.

Не мораш, ја те не ограничавам.

Тај несретни народ се нашао у погрешно време, на погрешном месту...

Зашто ме не чуди да си ти нашао да правиш спрдњу од човека ? Наравно да су Срби "склепани" од свачега, али су хомогенији од многих народа који су кроз историју владали над њима.

Наравно да не постоји такав ген, али то не значи да ти мораш било коме то да га "срочиш" на један овакав начин.

Битно је да си ти дошао да исправљаш криве Дрине, и да спречиш пдф од немилог пропадања односно сербианикафенизације. Не брини се ти за крстине Крстарице, биће боље да видиш какво је стање на forum.hr.

Poslednja izmena:
pa taj gen je najzastupkjeniji kod srba ,tako da ga mozemo zvati srpski . . .

Ne mozemo ga zvati srpskim genom jer to on nije, niti ce ikada biti. Pronadji nekoga ko studira, pa nek ti skine par radova sa JSTOR-a ili slicnog sajta, pa citaj o genetskim rezultatima na Balkanu koji ovdje nisu objavljeni.

Tacka. Kraj debilne i bespotrebne rasprave.

jer ako ima Boga i pravde, on to nije zaslužio.

- А знате`л зашто је то тако?

- Зато што је овде и бог рекао лаку ноћ.

- Тако нешто. А знаш`л зашто?

- А откуд ја то знам.

- Зато што нас бог не чује због нашег Јулијанског календара. Боже ме прости. И ми и браћа Руси молимо се по нашем календару па вид` како нам је.
А браћа Грци исто православци. Прешли у нови календар и бог их чује, све им иде. О чему се ради: Ја се молим рећемо светом Илији на његов дан.. ал њега нема, није ту, јер је ту био прије двије недјеље, разумијеш?

-Невероватно, ко глуви телефони.

Back