Beč jedan od lepših gradova Evrope

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
šta vredi to sve, kad su pola Beča Balkanjerosi, Cigani, Turci, Sirijci, Rumuni, Poljaci, ...koji su svojom "kulturom" oblikovali ovu nekada zaista prestonicu kulture!
Jesi bio neko vreme u becu?mislim barem 6 meseci u kontinuitetu?e da zaboravio si i ceceni i njih dosta ima😁
Jeste mi bec prelep a najvise mi se svidelo sto metroom mogu da stignem skoro svua a 30 bircika ima i samo 6 linija 🤗

Jesi bila u sebrunu?ja jedno vreme stanovao u hitzingu 13 bircig to mi 3 stanice daleko.ono kada imam vreme odem i setam.milina
Ps.i ja svasta pitam ti si mozda beclijka ja turisticki bio par meseci
Nisam Bečlijka ..turisticki sam bila par dana u Beču i obišla sam ga skoro celog..Šebrun je predivan..Svideo mi se i Grincig

1 bircik centar 😁 vozio sam se kocijom tada bio nisam mogao da odolim 🐶
IMG-54856d405f0e0daa7ee64c914b600430-V.jpg

Nisam Bečlijka ..turisticki sam bila par dana u Beču i obišla sam ga skoro celog..Šebrun je predivan..Svideo mi se i Grincig
Novu Godinu '25. sam dočekala u Beču.
Bila sam desetak puta, nikada manje od 14 dana.
Beč je prelep, volim da idem i svaki put uživam.

Svake godine u junu ispred Šenbruna, bečka filharmonija održava koncert.
Zaboravila sam kako se taj koncert zove, otprilike 'Muzika letnjih noći', ili slično, bila sam pre 5-6 godina.Bilo je prelepo i vrlo, vrlo posećeno.

Takođe u junu, održava se rok koncert na dunavskom ostrvu.
Traje 2- 3 dana, ima više stejdževa. Bila sam dve godine zaredom.

Obišla sam skoro sve što je vredno videti.
Dosta fotkica sam kačila u temama( i sa Štrausovog novogodišnjeg koncerta 2023.)

U beču najuređeniji metro i svaka čast za to. Ko voli zgradetine i pločnike da gleda onda je super, mene nije oduševio jer više sam za zelenilo i prirodu. Btw konjska balega po trgu, ******, trandže lezbejke na svakom koraku bukvalno. Zaher torta jedna od lošijih koje sam jeo, kao da jedeš šećer, naše čokoladne torte ih šiju za klasu. Nema kioska brze hrane skoro pa nigde, preskupi kafići gde vas deru za kafu običnu i ako platite karticom napakovaće vam i bakšiš, ja nisam znao na računu pošto je na nemačkom bio bi račun 11, nešto eura a trebalo 10 za dva mala pića, kad sam gugl translejtovo tih 1, nešto eura je bio bakšiš, od tada nikad više karticom nisam platio. Ono, valja čovek da ode na 2 dana čisto da vidi ali neće poželeti da se vrati nikad.

Ne živim tamo, bio sam turistički više puta i nisam mu primetio neku ozbiljnu zamerku.
Prelep ko voli klasiku. Naravno da ima i rezidencijalne delove sa emigracijom raznoraznom, i poslovni centar...ali u Beč kada ideš kao turista hoćeš prvenstveno efekat Mocarta, valcera,baroka,romantizma i klasicizma...i to dobiješ.

Ne ulazim kako je živeti tamo, ali koliko znam uvek je pri vrhu svih lista po kvalitetu života, tako da...ali tu svakako dolazimo do ličnih preferencija.

Meni je Bec lijep,ali ne znam da li je najljepsi u Evropi.Bila sam dva puta turisticki.
Klima nije bas najbolja,zbog Dunava,vjetar ubija.Tad kad sam ja bila kosava je probijala kroz kosti.Ne pamtim da sam se igdje tako smrzla.
Ali za zivot je vjerovatno odlicno organizovan.I nekako mi nije veliki grad koliko sam ocekivala da bude.
Parkovi i arhitektura su predivni.Takodje i slatkisi i dekoracije.I bio je skup u odnosu npr.na Prag.
Senbrun je lijep,ali meni se vise svidio Belvedere.
Uglavnom,mislim da je jedan uredan grad i komforan za zivot.Samo jos da ima topliju klimu,bio bi savrsen.:)

Back