BDSM: Između mita i realnosti

Poslednjih nekoliko godina se zanimam sa tzv. BDSM lifestylom, organizujem meet and greet evente, play partije, vodim neke BDSM themed grupe na par mesta, posećujem događaje po EU, radim kao performer, nekada kao edukator i sl. Što se ove teme tiče neka moja ideja jeste da posluži kao mesto za informisanje o celoj BDSM priči, o osnovama, terminologiji, praksama, pitanjima sigurnosti, komunikacije i sl.
Ako imate neko pitanje samo ga šibnite 😉 odgovor ubrzo stiže.

Da li imate iskustva sa BDSM tematikom i da li vas zanima?
Da li imate neke zamisli kako sve to funkcioniše u praksi?
Da li vas neki aspekt BDSM prakse interesuje?
Pored ovoga gde ste se sretali sa pomenom BDSM-a i kakav je bio kontekst toga?
Bio u sadomazohistickom restoranu u Tel-Avivu (Israel) .Zove se "Dungeon Club"

370398708_792675106193306_8762557465233026002_n.jpg

Četvrto. Da li je submisivnost isto što i mazohizam, tj dominantno sadizam. Meni se čini da nisu, ali koja je razlika. I da li u bdsm je dovoljno sub domino odnos ili mora biti sado mazo 😁
nije isto jer submasivnost ne mora da se uopste odnosi na seks.
mazohizam je uvek povezan sa bolom koji primas, submasivnost ne mora uopste da sadrzi bol.

alo nadlezne sluzbe!

posmatra li ovo iko...
sta kmecis, to svako zna svako, bdsm uvek ide ka najgorem zlu....u trenutku gubljena zivota imas najsnazniju erekcijua i ona vaginalno grcenje... ma... nemas ti veze sa zivotom.

ako os da se obrazujes literaturno, procitaj napr neku laksu kao 100 dana sodome od markiza de sad pa ce ti biti jasno. mozes i da pogledas film veliko zdranje bio pre neki dan, gde je isto u pitanju , samo nije sex vec je hrana.

dominacija se najlepse vidi kad je triola. napr.par zeli da obogati odnos i uvede trecu induvidu u sexualni posao. nekad, jako retko, to savrseno funkcionise kod svo troje i nastave da zive kao srecna porodica. to je nazalost max jedan posto slucajeva.

u ostalim slucajevima ako su dve zene i jedan muskarac, dimenzije kojoj ce muskarac vise da pokaze paznju, kod zapostavljenenije izaziva nelagodu a onda sadizam, pogotovo ako je jaca sto se kaze...onda ona kaznjava lomljiviju suparnicu, sto verbalno, sto fizicki, naravno na zadovoljstvo uzivalaca opojne droge koja se zove ffm. ona koja je maltretirana tad moze da otkrije sokantno jake korene svog skrivanog mazohizma bas kao kad je mojsije razgrnuo more i pokazao put kojim treba ici.

obratni slucaj je mnogo smesniji kada zena uvede drugog muskarca. onda je komika, jer ne moze da se uzdrzi kao svaka zena koja je pustena sa gold karticom kod max mare ili fendija i svu paznju ukazuje samo novopridoslom zivanu, dok onaj redovni pokusava da se gura de mu nije mesto, pa moze da dobije i nesto sto nije ni ocekivao :rotf:

Drugo pitanjce. O kakvom lifestyle govorite u bdsm. Zar to nije samo vrsta sexa?
Ovakvom, kada su ovim lujkama zabranili ulaz u bus, pri čemu to dvoje nije prekršilo nijedan zakon, a da su bili pametni, uz odlazak u medije, angažirali bi odvjetnika i novčano oderali grad da se usere od muke.

news-graphics-2008-_439127a.jpg

Da li igdje piše da je zabranjeno da muško vodi žensko na lancu?
Ili obrnuto?
Volio bi da mi netko pokaže taj zakon.

Switch sam, privlači me isključivo blagi BDSM koji završava kod međusobnog zapišavanja partnera po tijelu (ništa glava ili usta), anal mi je daleko odbojniji, vrući vosak i vezivanje lisicama da ne spominjem, bockanje nekim šiljcima ili nedajbože gušenje još gore, nekome pljunuti u usta ili obrnuto, plus te bezazlene stvari je vrhunac BDSM-a za mene, ali tko voli nek izvoli.
Na kraju krajeva, čitao sam o BDSM, pomogao kolegici s drugog foruma u njenom istraživačkom radu na faxu u vezi te teme, stavio sam test i tu na forum kao posebnu temu, postoje u tim odnosima ključne riječi koje znače "dosta" ako se osoba u submisivnom položaju osjeća ugroženom.

Poslednjih nekoliko godina se zanimam sa tzv. BDSM lifestylom, organizujem meet and greet evente, play partije, vodim neke BDSM themed grupe na par mesta, posećujem događaje po EU, radim kao performer, nekada kao edukator i sl. Što se ove teme tiče neka moja ideja jeste da posluži kao mesto za informisanje o celoj BDSM priči, o osnovama, terminologiji, praksama, pitanjima sigurnosti, komunikacije i sl.
Ako imate neko pitanje samo ga šibnite 😉 odgovor ubrzo stiže.

Da li imate iskustva sa BDSM tematikom i da li vas zanima?
Da li imate neke zamisli kako sve to funkcioniše u praksi?
Da li vas neki aspekt BDSM prakse interesuje?
Pored ovoga gde ste se sretali sa pomenom BDSM-a i kakav je bio kontekst toga?
Vrlo retko pogledam neki uredak ono kada mi iskoči u toku pretraga...
Moje iskustvo je skromno. Svodi se na sputavanje. Ono vezane ruke i noge, povez preko očiju i igranje, zadirkivanje, štipkanje...
Više volim da sputavam nego da me sputava. Ali to radim jako retko...

obratni slucaj je mnogo smesniji kada zena uvede drugog muskarca. onda je komika, jer ne moze da se uzdrzi kao svaka zena koja je pustena sa gold karticom kod max mare ili fendija i svu paznju ukazuje samo novopridoslom zivanu, dok onaj redovni pokusava da se gura de mu nije mesto, pa moze da dobije i nesto sto nije ni ocekivao :rotf:
zašto je mmf komika a ffm nije?
kada su ljudu u sex kombinacijama
sve može da bude komično ali i ne mora.
zavisi od zrelosti i od toga da su svesni svojih preferenci.

sta kmecis, to svako zna svako, bdsm uvek ide ka najgorem zlu....u trenutku gubljena zivota imas najsnazniju erekcijua i ona vaginalno grcenje... ma... nemas ti veze sa zivotom.

ako os da se obrazujes literaturno, procitaj napr neku laksu kao 100 dana sodome od markiza de sad pa ce ti biti jasno. mozes i da pogledas film veliko zdranje bio pre neki dan, gde je isto u pitanju , samo nije sex vec je hrana.
ne hvala na "literaturi"

Meni je bdsm da joj uradim ono gde bi joj inace proradila blokada i automatski rekla ne. A kad joj radis na taj nacin, gde "nema izbora" onda skapira koliko je to zapravo oslobadjajuce. Zato i cesto cujes da su sub osobe osete slobodnije nego ikad. Naravno, to je igra i pod okriljem obostranog i uz dozvolu, tj svojevoljni ulazak u to. Dakle nista strasno samo jednostavno nacin da se dodje do dobrog seksa. A priznacete, pogotovu je forum svedok tome, ovde se i dalje zgrazavaju oralnog.
S druge strane, to ne znaci da ces prelaziti stvarne limite. I tu je caka i momenat onog pravog razumevanja i poverenja. Zaista upoznas osobu tu. A igra je poverenja i prepustanja drugoj strani.
Zelis da rasiri noge vise? A to nekako ne uradi kad joj kazes onako kako zelis? Pa se jos i pravi blesava i udje u taj prostor? Krop je dobar za to.
A i drugi nacini.
Na pr zelis da joj pokazes kako, tacno, da plese za tebe? Koja poza, kakav polozaj ruku, nogu, kukova, kakvi pokreti, koliko brzi i td.

Ceo proces pregovaranja oko bdsm playa u svoja 4 zida je relativno jednostavan. Dve osobe koje imaju slična seksualna interesovanja se nađu, pričaju o njima i kada se već dogovore šta bi probali krenu na probanje toga. Dosta često se probaju stvari koje su neka vrsta socijalnog tabua ili koje bi u javnosti došle na osudu. Recimo "forisanje na seks", "ponižavanje", "bol" i sl. Sve ovo je po navodnicima jer je u kontekstu erotskog/seksualnog playa. Osobe se dogovore da probaju nešto novo i posle se debrifuju kako je prošlo. Ovo je zapravo i dobar način građenja komunikacije i povrenja između partnera, jer je potreno obostrano razumevanje i neka dubina da se uđe u ovako nešto.

Back