Neki nagoni i navike, citaj inhibicije, smetaju u seksu i neki ljudi jednostavno, nisu ispunjeni u vanila odnosu. Ne radi ih. Treba im zestina. Ne sad zestina u smislu da ih neko premlati, vec na protiv, neko sa kim mogu na bezbedan nacin da probiju taj limit.
Taj ball gag, na pr, je nemogucnost verbalizacije i da kaze stop u krucijalnim momentima gde bi inace rekla a posle se pokajala/o. (ovo je bitno, jer neko kaze stop, zato sto zaista misli stop, a neko kaze stop, ali se potajno nada da ovaj drugi nastavi) i ne mora to da bude grub seks. Vec energija. Psiholoski momenat.
Na pr.
Meni je na pr ball gag seksi jer ne zelim neke uobicajene reakcije u zestokim momentima. Ni da mi podrazava kako dobro hebem, niti da se femka, nista, i to mi simbolicno daje znak da sada mogu ja da se prepustim. Ono, dajem ti taj prostor gde se oslobadjas da moras da reagujes na neki prihavcen nacin koji kvari osecaj koji nam je potreban.
Zato je po meni kink/bdsm prostor koji izgradjuje i, vodi odnos na jednu stranu, gde vanila najcesce omane.